החלטתם לקחת אתנחתה קלה ולטייל בשדות המוריקים ובשבילי הפרדסים של אזור השרון, אז למה שלא תשלבו איזו ארוחה טובה בלב הטבע, מול הים הכחול הפסטורלי או בתוך מרכזי הערים. נופי השרון מעוררי תיאבון - כך שריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות בשרון
מי מאיתנו לא נתקל בדילמה היכן לערוך את האירוע. ברית, בר מצווה, מסיבת רווקות, השקות ואפילו חתונה מתקיימים היום במסעדות ומעניקים לאורחים חוויה אינטימית, אוכל משובח לפי בחירה אישית ושירות מפנק. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות מיוחדות ולא שגרתיות שידאגו לכם לאירוע בלתי נשכח
מסעדה כפרית היא אחד הקונספטים היותר מוצלחים - שהרי השילוב בין תפריט גדוש מטעמים שמייצר חוויה קולינרית מענגת לבין נינוחות כפרית אמיתית שמשרה שלווה ומאפשרת ליהנות מהמטעמים באופן עמוק במיוחד הוא מוצלח עד מאוד. יתרון נוסף של המסעדות הכפריות בארץ הוא שבסופו של דבר הן שוכנות סמוך למרחבים האורבניים, ודוגמה מצוינת לכך היא קליפטו (Kalipto) הרבגונית והחיננית.
מסעדת קליפטו, הממוקמת בישוב ביתן אהרון ליד כביש החוף, הינה מסעדה כפרית מפנקת השוכנת בין עצי אקליפטוס קסומים. המנות הטעימות של קליפטו משתנות במהל היום: בית קפה מודרני וקליל בשעות הבוקר, מסעדה קסומה ומפנקת במהלך כל היום ובר אלכוהולי בשעות הערב והלילה. ועכשיו - עסקית צהריים.
השף משה בסון למסעדת אקליפטוס בירושלים לא פוחד מנחילי הארבה שמגיעים לארץ, אבל יודע לבשל עוד הרבה דברים טובים. כאן הוא מספר לנו על עצמו, ומוסיף מתכון למנת הדגל שלו – תאנים ממולאות
יותר אנשים בוחרים לחגוג בר/בת מצווה או חתונה ברחבת הכותל המערבי, מקום המקודש לעם היהודי. להשלמת החגיגה תוכלו לקחת את האורחים שלכם לאחת המסעדות באזור, שידאגו לפתוח לכם שולחנות מלאים כל טוב, יינות משובחים ואווירה טובה ונינוחה. קבלו המלצה לחמש מסעדות ליד הכותל
פסטיבל חמשושלים, שנפתח היום, יימשך לאורך חודש דצמבר, ויביא לעיר הבירה אירועים רבים. אנחנו ממשיכים עם ההמלצות לפסטיבל, והפעם – סיורים בעיר בכלל ובשכונת מוסררה בפרט, ביקור במוזיאון יהדות איטליה ו-4 מסעדות מעולות
פסטיבל טעמים בעיר העתיקה מזמין אתכם לחגיגה של ריחות עתיקים, טעמים מסורתיים ואוכל אותנטי במסעדות שמעבר לשער יפו. החגיגה הקולינרית כוללת שוקי אוכל מסורתי, מסעות קולינריים שזורים בסיפורי אוכל, מופעי מוזיקה ומבצעים במסעדות
פסטיבל חמשושלים נפתח הערב (חמישי) בירושלים ואנחנו ממשיכים לעדכן עם כל מה שקורה בעיר. אירועי חוצות, שדרות מוארות, סיורים מודרכים, מוזיאונים מזמינים ומיטב המסעדות עם תפריטים מיוחדים. מומלץ להזמין מקום מראש באתר
"בארוחת המסורה השתתפו לא פחות מ-240 אנשים, והיא הייתה כרוכה במבצע לוגיסטי אדיר של הכנת התפריט הסבוך והיצירתי שכלל מנות כדוגמת "מרק שילוח הקן" – מרק של תורים, יונים ודרור..." יובל בלנקובסקי, האקליפטוס, ירושלים
"פתאום נשמע ברחבי המסעדה צליל עז דמוי גונג וכמעט שהפלתי את המזלג מידי. למשמע הגונג הגיח בסון מהמטבח בטקסיות כשבידיו סיר גדול ומגש..." יונתן שטרנברג על יכולותיו הקולינריות של שף משה בסון למסעדת האקליפטוס בירושלים
זה שבכל ליל סדר, לא חושב מאיזה עדה, ישחו במרק העוף הקניידלך, אותן כופתאות אפרוריות מקמח מצה - לא אומר שאי אפשר לשחק איתן. לכבוד פסח, מציעים ארבעה שפים את הגרסה המשודרגת והצבעונית שלהם לקניידלך המסורתיים
השף משה בסון, ממסעדת אקליפטוס הקטנה בירושלים, אביר של הרפובליקה האיטלקית ואלוף העולם בקוסקוס (פעמיים), מספר על סגנון הבישול הישראלי-תנ''כי שלו, על פעילותו בשפים למען שלום, ועל מסעות הציד שלו בהרי ירושלים
למרות מאמצי, אני לא מצליחה להיזכר בשום אופן איזה טעם מזכירה לי העוגה, אבל מקווה שהיא לא תיגמר לעולם או לפחות עד שאזכר. אבל היא נגמרת, עם הטעם הנוסטלגי הזה שאני לא מצליחה לפצח. ואז, דווקא המלצר האוסף את הכלים באדישות, פולט את המפתח לזיכרונותי. ''זה קצת כמו עוגות ביסקוויטים'', הוא אומר ואני מתחילה להתרגש. ''כן, כמו עוגות שכבות של יומולדת, שאמא מכינה ולא אכלתי מגיל עשר''. גל נוסטלגי וחמים עוטף אותי ופתאום אני מבינה את אופיר, בשביל טעם כזה שווה לחזור שוב