למי שמחפש סיבה טובה לנסוע לצפון – אם זה בגלל הולנטיין, אם זה בגלל שהצפון הוא עדיין האזור הרומנטי ביותר בארץ, או סתם כי התחילה עונת החרציות – הנה ארבע מסעדות משובחות בצפון הארץ, שרק בגללן שווה לקום מהכורסא
בכל הנוגע למסעדות איכות – המבחר לשומרי כשרות בדרך כלל מצומצם יותר, היצע המנות קטן יותר, ולפעמים צריך לנסוע רחוק בכדי לאכול ארוחה חגיגית וכשרה. לכבוד שומרי הכשרות: הנה ארבע מסעדות איכותיות, כשרות ובשריות, ברחבי הארץ
אם גם אתם הייתם רוצים להיות עכשיו בטוסקנה, אבל תקועים מול המחשב במשרד – כדאי לכם לעשות קפיצה קטנה לחו''ל לפחות בארוחת הצהריים שלכם, וליהנות מהארוחה העסקית של מסעדת לוסטיג מטבח איכרים, המציעה אירוח כפרי ביתי, כמו באירופה
''הרביולי היו מגוונים בטעמיהם, ממולאים בתרד, גבינות, בטטה, פטריות, ברוטב פוטנסקה חרפרף פיקנטי, עם שמנת ועגבניות, בטעם נדיר שמעולם לא פגשתי...''. שירי טוב הפקירה את עצמה לידי המאמא האיטלקייה של קפה מסעדה סיסי בטעם איטלקי
פעם אוכל של אירוע הסתכם בפלטת מטגנים, חזה עוף ודג מלוח. היום העושר והמגוון אינסופיים כמעט, וניתן למצוא באירועים אוכל שמתאים לכל חיך, לכל טעם, לכל מגבלה ולכל תקציב. לרגל עונת החתונות, הנה ארבעה שרותי קייטרינג ייחודיים
''דואט הציידים משלב בין שני סוגי בשר, צלעות טלה ופילה בקר, עשויים מדיום ומונחים על מצע פירה נהדר, ברוטב יין מתקתק...''. נדב אבידן התמוגג מכל אחת ואחת מהמנות אותן טעם בבר מסעדה לופט. גם היין והקוקטיילים תרמו את שלהם
''רק במסעדות עם בשר איכותי במיוחד אפשר ליהנות מסטייק סינטה עסיסי וטוב. במיטשוס לא אכזבו, והבשר היה עשוי היטב ועסיסי במידה...''. יובל בלנקובסקי התרשם מהכבוד העצום שחולקים במסעדת מיטשוס לבשר שהם מגישים, מהגידול ועד לצלחת
''כבר בחצי הכוס של ה-Ultimate Sour, הרגשתי איך הפיג' אננס, שנאפס תפוח, ליקר קוקוס והסאוור משפיעים עליי, כשצעדתי בזיגזג לכיוון השירותים וכמעט נפלתי לתוכם....''. ריקי אלעזר חוותה ערב אלכוהול איכותי במיוחד בסמית' בר
''אני בחרתי בלזניה פונגי, שהורכבה מעושר רב של שמנת, רוטב עגבניות ושפע פטריות טריות, שעטפו ללא רחמים דפי לזניה טריים ורכים...''. אדווה גן סתיו שוב הוצפה געגועים עזים לטיול בטוסקנה. הפעם במסעדת לה טוסקנה הכשרה שברעננה
"המיוחד במנת הקרצ'ופי קרודי של סיסי, שהיא עשויה מלב ארטישוק טרי – ללא בישול או כבישה, פרוס לפרוסות דקות עם שמן זית, לימון ופרוסות גבינה פיקנטית...". שפרה צח התענגה על טעמים איטלקיים מקוריים בבית הקפה סיסי בטעם איטלקי
בעוד שבוע נחגוג את יום העצמאות, יום המנגל הבינלאומי, ונצא לעשות על האש ברחבי הארץ. אבל אולי השנה, במקום להתלכלך מפחמים ולשרוף נתחים על הגריל, פשוט תצאו למסעדת בשרים טובה? הנה עשר מסעדות בשרים משובחות ברחבי הארץ
הם התמחו בבישול, חלמו על עסק משלהם, השקיעו זמן וכסף ומאמץ, פתחו מסעדה – וגילו שזה לא בהכרח מה שסיפרו להם. לכבוד פסח, השפים שאול בן אדרת, ניר צוק, דפנה ברוך ויניב חדד נזכרים איך פתחו את המסעדה הראשונה שלהם
''נתחי הבשר המיושנים, שטבלו במרינדות גאוניות של פירות פסיפלורה, תפוז וג'ינג'ר, קראו תיגר על המטבח שהכרנו והצליחו לרגש ולהפתיע..''. דניאל רום גילה במסעדת מיטבלים שגם כשאתה כבר בטוח שמיצית הכל – תמיד אפשר עוד להתרגש
''ספיישל הבריאות שלי, מוחיטו ג'ינג'ר, לא נמצא בתפריט הרשמי, אבל אפשר לבקש אותו. זה היה המוחיטו הכי טוב ששתיתי בחיים, נקודה...''. יום אחרי הביקור בסמית', החלים נדב אבידן במפתיע משפעת. האם התגלתה תרופת קסם חדשה?
בחורף נפתחות ארובות השמיים, ובמסעדת מפכים מעיינות המרקים החמים מכל מטבח. פרוייקט החורף של אתר 2eat, שעלה השבוע, כולל מתכונים למאכלי חורף ממיטב המסעדות. הנה כמה מסעדות המגישות מרקי חורף משובחים
''התנפלנו על מנה של ספיישל חצילון, מבושמים מהבחירה המצוינת (שלי...). בין נגיסה לנגיסה לגמנו יין מרקיז דה קסטיליה אדום ועוקצני...''. אחרי שנים של הבטחות לעצמו, דניאל רום סוף סוף קיים, ויצא לאכול בבר-מסעדה מיתוס
יניב חדד ממסעדת השף הכשרה מטבלים בראש פינה מגדיר את סגנון הבישול שלו כ''גורמה לעם'', מדבר על הציור כהשראה, מספר איפה פגש את אשתו ואיזה חלום הגשימו ביחד. וגם בוחר קריירה אלטרנטיבית מעניינת במיוחד
''אל שולחננו עטור מפת התחרה הוגשה ברוסקטה עגבניות מצויינת, לחם איטלקי פריך בחלקו התחתון ועמוס תערובת מעולה של עגבניות טריות קצוצות, שום, בזיליקום ושמן זית מעל גבינות קשות שהותכו לפני בואן של העגבניות....''. אדווה גן סתיו גילתה פנינה איטלקית קטנה ואותנטית, מסעדת סיסי בטעם איטלקי שבהוד השרון
הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מקומות שבהם תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו
''אני בחרתי בסטייק אנטרקוט, שהגשים את פנטזיית הבשר הבוערת בעצמותיי בשבועות האחרונים, אשר הוגש בצלחת גדולה לצד פלחי תפוחי אדמה רכים ושחומים. ג' בחר בסינייה, בשר קצוץ בבהרט, טחינה, פרוסות עגבניה וצנוברים, שהוגשה בכלי מעוגל מסורתי והיתה טובה מאד''. אדווה גן סתיו מאושרת. היא מצאה סוף סוף מסעדה טובה קרוב לביתה: מטרו ביסטרו, בכפר סבא
מסעדת מיטאס עומדת בכל הקריטריונים של קרן ויזנר לארוחת קלה ומהירה: אוכל טעים הכולל שפע של בשר, הגשה מעניינת, וישיבה שלא עולה על שעה. תוסיפו לזה עיצוב מדליק, ואווירה נעימה ונינוחה – מה עוד צריך בשביל נשנוש?
החופש הגדול כבר כמעט נגמר, ואיתו נמוגים הזיכרונות של החופשה בחו''ל, או התקווה לצאת אליה. לכל מי שלא הספיק לצאת לטיול בניכר, או למי שיצא, אבל זה לא מספיק לו – הנה כמה מקומות שיעזרו לכם להרגיש בחו''ל, בלי לעבור ביקורת דרכונים
''מנת ה-MEAT LOFT הצדיקה את כל הרפתקת הערב הזה. הבשרים היו מהטובים ביותר שטעמתי. הסינטה, הבורגר וגם האנטריקוט היו עסיסיים ובעלי ארומה מעושנת ממכרת, ואילו פילה הבקר היה רך כחמאה....'' דניאל רום ביקר במסעדת לופט בראשל''צ, נהנה משירות אדיב וקשוב, והתענג על חווית בשר מרוכזת.
ענת שמעוני ממסעדת מטרו ביסטרו בכפר סבא מספרת לאיזה אירוע הכינה בפעם הראשונה אוכל, מה נותן לה השראה, היכן מברה ניסיון, ומה הקשר של כל זה ללימודי יהדות
אם גם אתם מעבירים את ערבי הקיץ שלכם בטעימות, מדידות וויכוחים על צבע המפות, הנה כמה מקומות שלא כדאי לכם להחמיץ בסקרים שלקראת האירוע הגדול, ושיהיה במזל טוב!