הלילה הלבן נערך הערב, ובעוד כמה שעות רחובות תל אביב כבר יהיו עמוסי חוגגים. בשביל כל מי שיבחר לתת את קולו למסעדות המיוחדות בעיר הזו, הנה כמה המלצות של הרגע האחרון
הרי יש בה הכול, בעיר הנפלאה הזו: מאוכל ביתי עם ייצוג לכל עדה, דרך מסעדות יפהפיות השוכנות במבנים עתיקים, נוף מרהיב של ים סוער ועד לגורמה עם טוויסט. אז אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בתל אביב, רק על קצה המזלג
לכל מי שרק רוצה לחגוג בערב הסילבסטר יום נישואים בפרטיות ביתו, לכל מי שרק רוצה להגיד בסילבסטר לבני הזוג ולחברים שבסך הכול הוא אוהב אותם, לכל מי שאוהב לבשל את המשתה שלו – אספנו את מיטב המתכונים ממיטב השפים
"בהתייעצות הדדית הוחלט שהמנה העיקרית הזוכה היא מנת הסרדינים, המשופעת בטעמים עוקצניים, שמשתלבים באופן כל כך מרנין זה בזה..." אדם בר ורעותו חוגגים חגיגת ים חורפית בנועה ביסטרו שבמתחם השף ניר צוק, יפו
זה אולי לא נראה כך במשך היום, אבל כשהערב מגיע מתחילה לנשוב כאן קצת רוח צוננת. כבר צריך להוציא סוודר קל מהחלק העליון של הארון וגם המזגן נותר נעלב בצד. ובמסעדות מברכים על הגעת הסתיו-חורף עם כמה הצעות מעניינות
הכול התחיל כשהשף ניר צוק התארח בארוחת רמדאן בבית המשפחה של בכיר עובדי המטבח שלו, אז התקבלה ההשראה להכנת ארוחת רמדאן שתוגש במהלך החודש (עד 15 בספטמבר עם אופציה להארכה) בנועה ביסטרו, מתחם ניר צוק ביפו
כשחג השבועות בפתח מפליאים כולם בפלפולים קולינריים ובמתכונים מיוחדים למאכלי חלב לסוגיהם. אולם למול עיניכם נגלים שני ימי חופש, שאותם מתחשק לכם לנצל במסעדות טובות. הנה כמה מהן, שמציעות לכם ארוחות מיוחדות לכבוד החג
נובמבר הוא חודש שמח בעולם היין. במתחם השף ניר צוק ביפו חוגגים את הבוז'ולה המסורתי, ביקב תשבי מציינים את סוף הבציר עם יין ירוק כמו באזור הריין בגרמניה, בויינשטוק מורידים את מחירי היינות למשך שבוע וגם איש הענבים לא נשאר חייב, ומקיים את המכירה הפומבית הגדולה אי פעם של יינות נדירים בישראל
אז מה קורה בשבועות - חג הגבינות? מיטב המסעדות מציעות עסקיות וארוחות לחג, וכן מגוון מנות ותפריטים מיוחדים לחג השבועות.
נמאס לכם מהעוף הממולא של הדודה בתיה ומסלט הוולדורף של הבני דודים הג'ינג'ים מעפולה? גם לנו. לכן חילצנו מניר צוק, השף הכי יצירתי ושובב בשכונה, המלצה לארוחת ליל סדר אלטרנטיבית, חגיגית, מסעירה ובעיקר מרעננת. לפניכם תפריט הארוחה ושלושה מתכונים
זה לא דומה לשום דבר אחר שטעמתם, מזהירה שפרה צח, אבל ארוחה במסעדת קורדליה של השף היצירתי ניר צוק, היא הרפתקה שמומלץ להתמסר לה עד הסוף.
הפעם החלטנו להיכנס פנימה, לתוך הקרביים של המסעדות והברים ולשלוף משם את הכוכבים האמיתיים. מצאנו את המוח והידיים מאחורי המנות הטעימות, אלה שבגללם אנחנו פותחים ארנקים ורשמנו מה יש להם להגיד על האוכל ועלינו. קבלו את ניר צוק מקורדיליה (ומנעה, ומג'אפה בר)
כדי לא להסגיר את המקום מיד, הזמנתי סרדינים מטוגנים, מנה שובת לב בפשטותה. מוסיקת ג'אז נעימה הסתננה בין הכיסאות המרופדים ואור של חסד הסתנן מתקרת הזכוכית שמעלינו, חודר את שרשראות הפילפלים המיובשים א- לה- קובה.
יצאנו לתת כבוד לאורז, שמאכיל חלק גדול מאוכלוסיית הכדור ומצאנו מכרה זהב. אורז פרסי מושלם, אורז תאי בסלסילות קש, אורז הודי עשיר ומתובל ואורז יפואי. פרויקט פורים יוצא דופן.
השמפניה, אותו משקה אצילי בעל ניחוח השמרים והבועות המתפצחות בפה כמו קוויאר כיכב מאז ומעולם בערב השנה החדשה. בשנים האחרונות תפס המשקה תאוצה גם בשאר הימים: מיין לבן מבעבע זול במסיבות של נערים ועד מסיבות פאר עם שמפנית פרימיום באלפי שקלים לבקבוק. לכבוד השנה האזרחית החדשה וכהצדעה לפנטזיה, קבלו ארבעה קוקטילים קלאסיים, ועוד כמה.