הוא אכל בשקט ובהתמסרות והמשיך לסיבוב שני. תענוג להסתכל עליו כשהוא מתייחד עם האהבה שלו, האנטרקוט, ועוד יותר תענוג להסתכל עליו תוך כדי שאני אוכלת אחד כזה בעצמי.
המון בחורות שקוראים להן אינגה פגש אבנר מירב בחופשת הקיץ שלו בשבדיה ובנורבגיה. הוא מצא שם גם את הפיורדים, עשרים שעות אור ביממה, והמון קפה, שאיך לומר זאת בעדינות, לא לגמרי מצדיק את המוניטין שיצאו לקפה הסקנדינבי.
לפחות על פי המיתוסים של הדייגים, ימי סערה הם הימים בהם נלכדים ברשת הדגים ופירות הים המיוחדים ובהם הכי מעניין במסעדות הדגים. אז נכון שהסערות החורפיות רחוקות מאיתנו, אבל אולי הסערות הפוליטיות מפצות. ההוכחה לפניכם. ארבע מנות מומלצות של פירות ים.
גיא סופר, חובב יין מתחיל, ביקר בשיח הייננים שהתקיים בשבת האחרונה ביקב Bravado בכרמי יוסף, והביא משם את פרוטוקול מומחי היין. על ייננים, יין, ומה שביניהם.
כמו באגדות, הכל התחיל מעוגיות. עוגיות שוקולד-תפוז מושלגות ומופלאות שהפכו את ויולה גורן לאחת הקונדיטוריות המדוברות בגוש דן. עכשיו פותחים היא ובן זוגה, דני גורן, בית קפה שלישי של הרשת המצליחה.
מה טוב פה, שאלנו אותו, והוא לא התבלבל והמליץ בפה מלא על הלזניות המצוינות של המקום. לא הייתה לנו שום סיבה נראית לעין שלא להאמין לו, אחרי הכל הוא עובד פה ובטח מכיר את העסק.
אין כמו בקבוק יין טוב על המרפסת בסופו של יום שרבי, וטעימת יין במרתף קריר ואפלולי היא בילוי מושלם לבוקר שישי דווקא באוגוסט. ארבע המלצות על טעימות יין ביקבים ובחנויות מתמחות.
מטבעי וכמו רבות מבנות מיני אינני קרניבורית ומכאן שמסעדות בשר הן לא הזן המועדף עלי. אבל המבורגרים זו כבר סוגיה אחרת, ולכן, די מהר אחרי המעבר המעט טראומתי מתל אביב לחיפה, מצאתי את הקניבר, ה-מקום בעיר לקציצת בשר עסיסית בלחמניה.
לכבוד אוגוסט, שבו כידוע נמסים בחום כל כללי ה'עשה ואל תעשה' באוכל, תופסת הדיאטנית ליאורה חוברה את תפקיד המרגיעה הלאומית ומדווחת שמותר לאכול גלידה וזה אפילו לא נורא משמין.
דווקא בזירת האוכל לירי הפגינה קצת בקיאות שהצילה אותה, כי כבר ממש חשבתי שהיא בכלל לא היתה בהודו אלא התחבאה ארבעה חודשים מתחת למדרגות הנעות בנתב''ג. היא זיהתה את שמות המנות והסבירה לי מה יש בהן, אבל מה זה משנה. כל הכיף באוכל זר זה שהוא זר.
הנה משהו שעוד לא עשיתם בחופש הגדול – קטיף ליצ'י. יוצאים לשטח עם סלים וסולמות ומלקטים מזון. בפסטיבל הליצ'י במעברות אפילו לוקחים את הילדים לסיבוב במכונת קטיף אמיתית.
כדאי להתלבש יפה כשיוצאים לאכול במסעדת מולדן. לא שלא יכניסו אתכם אם לא תהיו לבושים טוב- זה פשוט יוסיף להרגשה שלכם בערב האלגנטי והמעודן הצפוי לכם. המסעדה ממוקמת מול מלון דן, והמיקום מחייב.
עד היום העברנו את חיינו בציפייה ליום בו העצלות תשתלם, והיום הזה סוף סוף הגיע. קם לו עלם חמודות והכריז: דרינקים לכולם, עד הבית, ובזול. כל האלכוהול בו חשקה נפשכם בלחיצת שבעה מספרים בטלפון.
מה נעשה אנחנו אניני הקפה בצאתנו ל''שטח''? האם נגזר עלינו לסחוב מקינטה לאורך קילומטרים ולזכות במבטי בוז מחברינו? לאבנר מירב יש כמה הצעות למטיילים שלא יכולים לוותר על האספרסו המשובח גם על הג'בלאות הנידחות ביותר.
מה פירוש המושג 'כתית'? איך נקבע אחוז החמיצות של השמן ומהו האחוז האידיאלי? ואיך בכלל טועמים שמן זית? שפרה צח נפגשה עם אורי יוגב, מנהל ''חלוצה'', שסיפר לה כל מה שצריך לדעת על שמן זית.
חם בצהרים ואפילו בערב לא מורגש משב רוח מרענן באופק, וזה, אומרים החזאים, צפוי להיות המצב לפחות עד סוף אוגוסט. כל זה מלמד ששעתו של הסלט הירוק, הקל, המרענן והיפה לבריאות, הגיעה ובגדול. ארבעה סלטים ירוקים מושקעים ומומלצים.
לארוחה בפרי מגדים צריך להקדיש ערב שלם, להתרווח, להזמין יין טוב מתוך התפריט ולתת למנות לזרום לשולחן. החוויה מהממת וניתן להגדיר אותה כלונה פארק לגרגרנים. איציק, הבעלים של פרי מגדים והשף הראשי, מבין מאד ביין, וישמח לייעץ, להסביר ולהתאים את היין המוצלח ביותר לאוכל.
אני לא יודעת מה אומרת לכם המילה ספא, אבל בשבילי ספא זה לבן מבהיק, חלוקים ואנפילאות צחורים, ניחוח בריאות סטרילית, ובמילים פשוטות, ההפך הגמור מהחלל האדמוני של שמים בארץ. במחשבה נוספת, אם אתם שואלים אותי, שמים בארץ הוא בכלל לא ספא, הוא וריאציה לרחם.
שאלנו מה יש לאכול והשיבו לנו: בעיקר דגים ופסטות (המקום כשר בהשגחת הרבנות המקומית) בסגנון איטלקי-צרפתי. ביקשנו המלצות והמלצרית החיננית מצאה בכך הזדמנות להוכיח שליטה בתפריט ובחמרי הגלם. שוכנענו.
בני'ס נמצא בקרבה מפנקת לבתים שלנו, בפינת בן-יהודה ובן-גוריון, ומציל אותנו פעמים רבות מהכורח לבשל בעצמנו. אנחנו יודעים מראש מה אנחנו רוצים אז אין צורך לעיין בתפריט, ועד שמגיע האוכל עוברים על העיתונים לראות מה חדש.
חיים גן, איש הענבים, במצב רוח פייטני במיוחד, מהלל את הברית ההיסטורית שבין יין לסקס.
נכון שהצרפתים לא ידועים בחום האנושי שלהם, אבל אין מה להתווכח על האוכל המשובח שהם מבשלים. ארבע מסעדות צרפתיות מומלצות למי שלא התמזל מזלו לפוש השנה מהחמסינים הישראליים באירופה ורוצה להתנחם בדבר הכי דומה.
מאז שהמציאו את המזגן, אין סיבה לחכות לסתיו כדי להכין בצק עלים, אחד הבצקים העדינים והממכרים שיש. אם גם אתם מאלו שנבהלים רק מהמחשבה להכין בצק עלים לבד, לאדר קפלן-מור יש מתכון מנצח ורשימה ארוכה של טיפים מקצועיים.
לפני שהספקנו למצמץ נחת עלינו הקיץ ואתו החופש הגדול - תשעה שבועות של חופשה שבהם צריך להעסיק את הילדים וגם, מה לעשות, לאכול. ארוחה במסעדה עם ילדים לא חייבת להיות סיוט. צריך רק לדעת לבחור את המקום הנכון. ארבע מסעדות מומלצות לילדים לרגל החופש הגדול.
שילוב של מסעדה נאה-תפאורה סולידית, מפות לבנות ותפריט יינות, לבין מסעדת פועלים מעולה- בעצם אין תפריט, מאזטים, מתכונים פשוטים, אוכל טרי ולא יקר.