הרימון, שפגשנו בו בסעודת החג, מכיל ויטמינים רבים ונוגדני חימצון התורמים לגופנו. הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה מתכונים בריאים בשילוב גרגרי הרימון - שירבו זכויותינו כרימון!
"קזה שפצלה – מאפה פטריות יער, שפצלה וגבינות, מנה שהגיעה בתוך מחבת קטנה והייתה פשוט נפלאה, גבינתית ועסיסית מאוד", עופר פרוסנר מעביר ערב עם היפה שלו בביירן, שברחוב פרישמן, תל אביב
ריבועי סלמון בכבישה ביתית מדוייקת מאוד, שמקבל טוויסט של צבעוניות וטעם בזכות השידוך עם קרם אבוקדו, איולי ביתי, סילאן, וטוסטונים בניחוח שום. מנה קיצית כיפית בצבעי כתום-לבן-ירוק שפותחת את התיאבון להמשך. שפרה צח, לה פאווה, ירושלים
מסעדת קליפטו, הממוקמת בישוב ביתן אהרון ליד כביש החוף, הינה מסעדה כפרית מפנקת השוכנת בין עצי אקליפטוס קסומים. המנות הטעימות של קליפטו משתנות במהל היום: בית קפה מודרני וקליל בשעות הבוקר, מסעדה קסומה ומפנקת במהלך כל היום ובר אלכוהולי בשעות הערב והלילה. ועכשיו - עסקית צהריים.
ראש השנה מזמן לנו מספר לא קטן של ארוחות חג שלהם יש להתאים יינות איכותיים. כמידי שנה, לקראת חודש תשרי, היקבים המקומיים מתחדשים ביינות חדשים ולעיתים אף משיקים סדרות חדשות של יינות. הנה כמה יינות חדשים שכדאי לאמץ לשולחן החג.
"הדג היה עשוי בצורה מושלמת – שכבת עור פריכה, קראסט של פלפל שחור ותבלינים, ובשר הדג הלבן היה רך ועסיסי" יונתן שטרנברג מגיע לנויה בירושלים ומופתע מטעמי המנות הכשרות שהונחו על שולחנו
דן תורן מגיע ללומיטו הכשר שבקריית עקרון כמה ימים לפני ראש השנה. במקום, בשרים משובחים המטופלים בהקפדה יתרה, המוגשים כמטעמים לסועדים במסעדה וכמובן שלל תבשילים המתאימים לשולחן החג
"הסופריטו של מודרן, אחת ממנות הדגל של המקום, היא מנה ענקית המשלבת את המתכון המסורתי של בישול ארוך של תפוחי אדמה וחתיכות בשר יחד עם ערמונים, ארטישוק, מעט עגבניות שרי ופלפל קלוי". יובל בלנקובסקי, מסעדת מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
גם אתם חושבים שמרקים מגישים רק בחורף כשקר בחוץ ורוצים להתחמם? הדיאטנית הקלינית, ליאורה חוברה, מציעה שלושה מתכוני מרקים קרים, קלים להכנה המתאימים כמנת פתיחה או כארוחת ערב קייצית.
רוצים להנות מכל המחמאות על ארוחת החג שהגשתם לשולחן אבל לא באמת לעמוד שעות במטבח בין סירים מהבילים - ממש בשבילכם ריכזנו את המסעדות המציעות פתרונות לאירוח מושלם בחגים
"הלחמעג'ון, סוג של פיתה רכה שנאפתה בטאבון המסעדה, עם בשר טלה וצנוברים מעל. התבלון היה פשוט מושלם, הבשר היה רך ועסיסי והלחם - חלום, אודין אבני נחשפת לטעמים אוריינטליים באתניקה שבהרצליה פיתוח
"בשר כזה עוד לא אכלתם. הנתח הגדול, כ-250 גר' ועוד קצת, היה צלוי לרמה מושלמת, אדמדם בליבו וצלוי מכל צדדיו מבחוץ" דן תורן לוקח את קארין שלו למסעדת סזאר הרומנטית בפארק המדע ברחובות
"הקרפצ'יו שלי מגיע על צלחת ענקית שמרופדת בצפיפות בפרוסות פילה דקיקות, כבושות קלות. מנה שיכולה להספיק בקלות לשניים, לולא שמרתי עליה בקנאות לעצמי..." שפרה צח מבקרת בטאבולה הרצליה פיתוח ומתרשמת ממנות קלאסיות מוצלחות
בלב תל אביב תמצאו את מסעדת מיתוס גריל בר, המציעה מנות המבוססות על טעמים ייחודים ומרכיבים כשרים, ותפריט יצירתי ממטבחו של השף קובי עבד. בערב המקום הופך לבר מסעדה באווירה נעימה, מוזיקה טובה ואוכל גורמה משובח
"לא רק שאין לנו מה להסתיר, אנו אפילו גאים להראות לכם מה אנו עומדים להגיש לכם ואיך אנחנו מכינים את זה" אדם בר, ארוחת ערב, דגים 206, תל אביב
הקיץ בעיצומו גם בירושלים, ואתם מוזמנים לבקר בעיר שבתקופה זו שופעת פסטיבלים ואירועי תרבות, לסייר בין הסמטאות, לפקוד את האתרים התיירותיים ובעיקר להנות מארוחות ב-38/88/118 ₪ במיטב מסעדות העיר
"המנות בתפריט הוכשרו והותאמו לקהל הסועדים הדתיים, אך כלל לא איבדו מטעמן האיכותי שלוקח אותי לטיול וירטואלי בארצות אסיה הצבעוניות" דן תורן בסניף החדש והכשר של רשת המסעדות האסייתיות, ריבר
"פסטייה מרוקאית שהוגשה בליווי ריבת שרי ברנדי התגלתה כשילוב שמקורו בגאונות, לא פחות" רוני חזן לוקחת את בן הזוג לארוחת פינוקים במסעדת קונפי בחיפה
שף בשקט עם השף גיל טרמביצקי ממסעדת לופט בראשון לציון. אהבה לאנטריקוט ממולא, סלק וגזר לא ייכנסו למטבח, וגם - איך מכינים מניפת סינטה? לפניכם המתכון במלואו
מסעדת כרמא שבעין כרם שוכנת במבנה אבן מרהיב המחולק לכמה חללים, ומציעה עסקית צהריים מהמטבח הים תיכוני, יחד עם יחס אישי, חומרי גלם מוקפדים ונוף הרים מרהיב ביופיו.
"המנות היו מרהיבות בצבעיהן, הצלחות היו עשירות בפרטים ומיד עם הביס הראשון הבנתי שלכל פרט יש טעם ברור וחיוני לשלמות המנה". דן תורן לוקח את בת זוגו לארוחה מקסיקנית מסורתית במקסיקנה, תל אביב
השף גיא פרץ למסעדת קונפי בחיפה, גספאצ'ו באשקלון ואנדיב ו-G Cafe באשדוד, מספר על חומרי הגלם ועל המנה האהובה עליו. יש גם בונוס: מתכון לפסטייה מרוקאית - עלי סיגר במילוי מתקתק של נתחי פרגיות, אגוזים, צימוקים, שקדים וניחוח קינמון.
לקחתם את הילדים לים ולבריכה, בקניונים ובמשחקיות כבר ביליתם וכמובן שהתרוצצתם בין שלל התערוכות ומוזיאוני הילדים. אז לפני שנגמרים לכם הרעיונות לפעילויות בחופש הגדול, קבלו רעיון לבילוי משפחתי - ארוחות במסעדות שדאגו במיוחד למנות שילדים אוהבים.
שפרה צח ובן זוגה סועדים במסעדת השף, אוליב ליף, תל אביב. מנות ראשונות עם טוויסט, נתחי בשר בהגשה לא שגרתית וקינוחים שעומדים בכבוד באתגר הכשרות.
"לא רק המנות, גם האווירה במגדלור משדרת אופי משפחתי, וכל אחד שנכנס עוצר לכמה דקות של שיחה עם בעלת המקום..." שירלי רחמים נפרדת מיפו בבר המגדלור ששוכן בבית עתיק בעיר העתיקה