"עלו על הבמה שלושת הטנורים של הבשר: האנטריקוט בתפקיד לוצ'יאנו פבארוטי, שני נתחי פילה מרשימים כפלאסידו דומינגו, ועמם שלובה יד ביד, גאה ויפה עם כתר של קונפי שום, הסינטה בתפקיד חוזה קאררס...". ליאור פנחסי מגיע שוב לגן העדן של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה כמו תמיד משובח, ממכר ועם ציפייה לפעם הבאה
"מנת כבד האווז בקונפיטורת שרי על טוסט מקורמל היתה מקורית וטעימה מאוד והשכילה לשלב בין טעמי בשר עדינים יחד עם מתיקות קריספית של הטוסט..." קרין אביב התמכרה לאוכל הים תיכוני המשובח, לנוף עוצר הנשימה ולשירות המפנק של הצוק מסעדת שף בראש הנקרה. היתה חוויה מרוממת גוף ונפש
"הפייבוריט שלי הוא כרובית שהופרדה לפרחים קטנטנים שהוקפצו על הפלנצ'ה והם מכוסים בגירורי פרמזן..." שפרה צח בשגב קיצ'ן גארדן הוד השרון, המסעדה הרביעית של השף המוערך שגב משה. היא זכתה גם לאכול מעציצים, מוזמנים גם
אזור השרון הפך בשנים האחרונות לגזרה קולינרית לוהטת: עוד ועוד מסעדות בהרצליה, בנתניה, ברעננה, בהוד השרון, בכפר סבא וגם במושבים הציוריים שמסתתרים בינות לערים הגדולות תמצאו מוסדות קולינריים פופולריים. אחת מהן היא "חנדלה" - מסעדה כפרית השוכנת במושב גבעת חן ושמהווה חלום שהתגשם עבור בעליה ולא פחות מכך עבור אורחיה הרבים.
קיטשן בר הינו ביסטרו ים תיכוני השוכן בנתניה ומוכיח לכל מי שחושב שרק מסעדות בתל אביב יכולות להציע מנות גורמה ואווירה משובחת שלא כך הדבר.
אם בעבר כשרות נתפשה כמגבלה שאינה מאפשרת הגשת מטעמים משובחים באמת הרי שכיום כבר ברור שעם יצירתיות ומעוף ה"מגבלה" הופכת לקרש קפיצה למנות מרהיבות ובלתי נשכחות. גם בתל אביב, עיר שמזוהה בעיקר עם חופש, נהנתנות וליברליזם, ניתן למצוא מגוון רחב של מסעדות כשרות איכותיות ולמעשה יש הרבה מסעדות מומלצות בתל אביב שהן כשרות - ובפרט כמובן מסעדות שף כשרות.
הגליל העליון הוא אחד האזורים היפים ביותר בארץ, ואין פלא שהוא מושך אליו המוני מבקרים בכל ימות השנה. באופן טבעי צצו גם אינספור מסעדות בצפון, מתוכן לא מעט פועלות לאורכו ולרוחבו של הגליל העליון - וכך ניתן ליהנות לא רק מהנופים המופלאים והאווירה הגלילית הייחודית אלא גם מחוויה קולינרית משמחת.
ההתפתחות המואצת של ראשון לציון, שנוסדה כבר ב-1882 והפכה לעיר ב-1950, באה לידי ביטוי באופן טבעי גם בפן הקולינרי. העיר הרביעית בגודלה בארץ, עם כ-250,000 תושבים, מציעה מבחר רחב במיוחד של מקומות בילוי ומסעדות, ואם בעבר היא הייתה ידועה בעיקר כפרבר שינה של המטרופולין שבליבו תל אביב הרי שכיום היא מהווה מוקד לאינספור התרחשויות תרבותיות ואחרות כמו גם ביתן של מסעדות שף במרכז העניינים.
המון מסעדות ישנן בנתניה, כיאה לאחת הערים המרכזיות בארץ שגם הפכה למוקד תיירות חוץ בשנים האחרונות - ולא מעט מהן הן כשרות.
נווה צדק היא אחת השכונות היפות והמיוחדות לא רק בתל אביב אלא גם בארץ כולה, ואך טבעי הוא שהיא תמשוך אליה מבקרים רבים ועל כן גם תהפוך למעוז קולינרי ולביתן של לא מעט מסעדות שף בתל אביב. המטבח האיטלקי הוא אחד האהובים בישראל, בזכות שמחת החיים והדולצ'ה ויטה שהוא מביא לידי ביטוי, בזכות הטעמים הפשוטים מצד אחד ומענגים מצד שני וכנראה שגם בשל הדמיון הבלתי מבוטל בינינו לבין אנשי ארץ המגף - וכשמשלבים את שתי המגמות הנ"ל קל להבין מדוע ישנן כמה וכמה מסעדות איטלקיות משובחות במיוחד בנווה צדק.
בית מרטל, הוותיק מבין בתי הקוניאק הבכירים, והשני בגודלו בעולם, חוגג 300 שנה להיווסדו בשלל אירועים וחגיגות ברחבי העולם. יובל בלנקובסקי ממליץ להכיר את הסדרות המיוחדות המגיעות לישראל של קוניאק מרטל. תשתו ותהנו
קפה קפה כפר שמריהו הוא אחד הסניפים היפים של רשת בתי הקפה המצליחה ובעצם הוא לא רק בית קפה אלא גם מסעדה (כשרה) שמציעה מבחר רחב של מנות כמו גם אווירה נעימה במיוחד.
יש מסעדות איטלקיות בתל אביב, יש מסעדות אסיאתיות, מסעדות מקסיקניות, בלקניות ועוד - ויש את סקול יארד: בית קפה נינוח בשעות היום שהופך לבר מדליק בשעות הערב, כשלאורך כל היום מוצעים במקום גם מבחר מטעמים ובעיקר אווירה שעושה בית ספר לשגרה המתסכלת.
סושיאל קלאב הוא ביסטרו עדכני שמציע תפריט מוקפד ואווירה סקסית ונינוחה גם יחד. על הקמתו, בשנת 2010, אחראית קבוצת יזמים קולינריים מהבולטים בעולם המסעדנות והברים בתל אביב, ומי שעומדים גם מאחורי הצלחת הבר "223" בדיזינגוף ועוד. חברי הקבוצה, עמית לביד, אורי רז, מוש בודניק ויובל בראשי, אחראים גם על הקונספט המוצלח של ה"סושיאל", זה שהפך אותו לאחת מאותן מסעדות מומלצות בתל אביב שתמיד כיף לפקוד אותן: חוויה הוליסטית הנשענת הן על אוכל מעולה, הן על אלכוהול מעולה והן על מוזיקה מעולה - וכמובן גם על קהל איכותי.
המטבח היפני הפך במאה ה-21 לאחד האהובים בישראל. לכאורה המסורת הקולינרית היפנית שונה מאוד מזו הישראלית, שהרי חומרי הגלם שבהם עושים שימוש השפים היפנים שונים מאלה שרווחים בארץ, צורת ההגשה המינימליסטית באופיה גם כן רחוקה למדי מהתרבות הישראלית, ואפילו העיצוב והאווירה, לפחות לכאורה, מתאימים יותר למזרח הרחוק מאשר למזרח התיכון - ובכל זאת מסעדות יפניות זוכות לפופולריות גבוהה, ומסעדת ימאטויה היא אחת השגרירות הנאמנות של המטבח היפני בישראל.
"הזקן והים" הוא אחד הספרים היותר מפורסמים בתולדות המין האנושי - וגם מקור השראה למסעדה יפואית מוצלחת בעלת אותו שם.
"דרבי בר" הוא אחד המותגים הוותיקים בתחום הקולינרי. בתחילת הדרך הייתה זו מסעדת בשרים בתל אביב (ברחוב דיזינגוף), מאותן מסעדות שזכו לכינוי "מיתולוגי" ובפרט בימי הזוהר של הרחוב התל אביבי הארוך והמפורסם. בהמשך הפכה "דרבי" למסעדה המתמחה בדגים ובפירות ים, עם שני סניפים מצליחים - ברמת אביב ובהרצליה פיתוח. דרבי בר דגים יגאל אלון הוא הסניף השלישי ברשת.
גרג קפה היא אחת מהרשתות המובילות בתחום המזון בארץ, עם קרוב ל-100 סניפים הפרוסים לאורכה ולרוחבה של ישראל, מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום. נמל תל אביב המחודש הוא אחד ממתחמי הבילוי האהובים בעיר הגדולה - ואך טבעי הוא שיווצר חיבור בין הנמל לבין הרשת שהתחילה ב-1994 עם בית קפה חיפאי צנוע והפכה למותג שמזוהה עם איכות ושירות ברמה גבוהה במיוחד, ואכן "גרג נמל תל אביב" הוא אחד מסניפי הדגל ומקום בילוי הומה אדם לאורך כל שעות הפעילות.
בוקצ'ו היא מסעדת שף איטלקית השוכנת בתל אביב ומציעה חוויה קולינרית ותרבותית גם יחד. היא נקראת על שמו של אחד הסופרים המפורסמים של ארץ המגף, ג'ובאני בוקאצ'יו, ופועלת בהצלחה מזה שנים רבות תוך שהיא משכילה גם לשמור על המסורת וגם לחדש ולהפתיע.
"שורות-שורות של רולים נפלאים מכל הסוגים: ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון משובח בטמפורה, סלמון שרימפס רול נהדר...". ליאור פנחסי יוצא לשייט קולינרי מענג בין המטבח הים-תיכוני לזה היפני המוצע במסעדת נאמוס, מהמובילה בין שלל מסעדות שף בהרצליה פיתוח
"על הכף מעמיסים עגבנייה מהסלט המתובל בטוב טעם, מוסיפים אורז מהאושפלוב וחתיכת בשר וישר לפה כי הכי טעים שזה חם..." יפית שבחון-שרף מגלה את רזי המטבח הבוכרי האותנטי במסעדת רפאל גריל בר במבואות תל אביב-יפו. נרשמה התמכרות לז'אנר
"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי
"אבל ההברקה ששנינו חותמים עליה היא מרק היוגורט בתוך דלעת ערמונים צלויה, שתוכה נאכל יחד עם המרק. בשר הדלעת האגוזי משתלב להפליא בחמצמצות של היוגורט המתובל..." שפרה צח חוגגת יום הולדת לאיש שלצידה בקוצ'ינה תמר, מסעדה איטלקית קסומה ורומנטית בלב תל אביב