לפתוח עם קפרינייה רימונים מהמטבח הברזילאי, להמשיך לגפילטע פיש פולני, להתענג על חזה עוף בצ'אטני תפוחים דבש ותמרים, לצד סלט פטרוזיליה ורימונים ים תיכוני. בשולחן ארוחת החג של 2eat מתערבבים מתכוני כל העדות. בואו גם אתם לנסות
כחג המצוין בעיקר בצורה קולינארית, עם שפע מנהגים הקשורים באוכל – נחגג ראש השנה גם במיטב מסעדות ישראל. הנה ארבע מסעדות המציעות מבצעים מיוחדים לראש השנה: אם זה אוכל או עוגות לקחת הביתה, מסיבת פתיחת שנה, או מבצעים במהלך החג
''שלושה סוגי דגים היא מכילה, פיסת השלמות הזו. סלמון, דניס ובס, אשר נחתכו לפילה, נצרבו בגריל בידיים אוהבות, והונחו על מצע סלט סלסה...''. חגיגת 15 שנה למסעדת פורלין היא חגיגה גם עבור הלקוחות. כמו נדב אבידן, למשל
''בצהריים שוקולד מריר שעוטף כמה פרלינים משובחים, ובהם אמרטו, אספרסו וטראפל ויסקי; ובערב פרלין ארל גריי משובח במיוחד, בטעמי תה סמיך וקרמל...''. מארזי המתנה של Roy שוקולד מושלמים מכל בחינה, להוציא אחת: הם נגמרים הרבה לפני החג
בין תפוחים לתמרים, רימונים ודגים, עוף ובקר ועוגת דבש, קשה מאוד לבחור את היין שילווה את ארוחת החג של ראש השנה. מבקר הבית, יובל בלנקובסקי, נחלץ לעזרתכם, וממליץ על יין שמתאים לכל אחד משלבי הארוחה. בברכת שנת יינות טובה
לא משנה איפה אתם בחג, ואם אתם אורחים או מתארחים – סביר להניח שגם אתם מחפשים ברגעים אלו את כלי האירוח הכי יפים, הגאדג'טים הכי מדליקים, כלי הבישול הכי יעילים והמתנות הכי שוות. לכבוד ראש השנה, הנה המלצות לכלים איכותיים לחג
''כבר בהדגמת המנה הראשונה, מגיע הרגע בו היא מפתיעה אותנו בטיפ שהוא אבן היסוד החשובה ביותר של שיטתה: כיצד לטגן בכמות שמן מינימאלית כמות אדירה של בצל...''. יעל עופר גילתה בסדנה של שוש שטיינוביץ איך מבשלים גורמה, ונשארים לייט
''אורן מגיש לי פרלין נוסף במקום ופתאום חריף לי. חריף אש! אורן צוחק ומכיר לי את פרלין הצ'ילי החריף שלו...''. שיר כידן, מכורה לשוקולד, ניסתה לרסן את הדחפים שלה בשוקה, חנות שוקולד איכותית בהוד השרון. זה לא ממש עבד...
''רביולי בטטה ברוטב שמנת ופטריות. מתאפיין בטעם חזק של פטריות, המאציל מזכותו על השמנת ועוטף ברכות את פתיתי הרביולי, תוך משחק עם מתיקות הבטטה שבפנים...''. יובל אופק התחבר בקפה אברמסון למסורת המקומית של יבנאל, דרך הצלחת
למי שמחפש קלאסיקה בלתי מתפשרת גם בארוחה העסקית שלו, מומלץ לנסות את מסעדת שה רומי. המסעדה מציעה אווירה פריזאית, תפריט אותנטי וארוחות עסקיות משובחות, הכוללות מנה ראשונה ושתייה במחיר המנה העיקרית, הנע בין 36 ל-69 ₪
למרות מבחר המסעדות בארץ, הסוגים והתפריטים המגוונים, טווח המחירים הרחב ושירותי הארוחות העסקיות – לפעמים, כל מה שבא לנו זה אוכל פשוט, מהיר וטעים, בפיתה או בבאגט. הנה ארבע מסעדות של אוכל מהיר וטעים, ברחבי הארץ
''הסכמנו שכיאה לתחושה הנוצצת, יש להתחיל עם המשקאות: כוס וויסקי ג'וני ווקר, וקי רויאל, שמפניה מעודנת עם פירות יער חמצמצים-מתקתקים...''. מרגלית אשכול לקחה ידיד סורר להיכרות עם המטבח הים תיכוני האיכותי, בבר מסעדה אורו בראשל''צ
''פאק בונג מבוסס על ירק שמגודל בישראל במיוחד עבור המסעדה, ומוקפץ בלהבות עם רוטב שעועית חומה, פרוסות בשר לבן או שרימפס ושום. התוצאה מענגת ממש...''. מיה בר אכלה במסעדת בית תאילנדי אוכל תאילנדי אמיתי, לא מתפשר ולא מתחנף
''המנה הקמבודית, המורכבת מאנטרקוט, חציל פריך, חזה אווז מעושן, בזיליקום, קרמל וקינמון, עוררה בי תיאבון כאילו לא אכלתי דבר...''. נדב אבידן גילה במסעדת למון גראס איך מעבירים בנעימים גם זמן לא נעים בעליל, כמו זמן הציפייה לגרר
בטח שמתם לב שכבר באמצע ספטמבר, הימים מתקצרים, הלחות יורדת, ובלילות אפילו נהיה קריר. זה אומר שהחורף תיכף פה, וגם אם עדיין לא מריחים את הגשם – אפשר להריח את האוכל של החורף. למשל, תבשילי קדירה המבושלים בפויקה של סופרשף
לקראת החגים המתקרבים, כדאי לבחון לעומק את נושא היין, להשקיע מעט יותר ולהביא לארוחת החג יין איכותי, שייתן כבוד לאוכל. מבקר היין יובל בלנקובסקי מחלק את היינות האדומים המקומיים לשני סוגים – כבדים ואלגנטיים, וממליץ על מותגים
''קרמבל זו מנה שאפשר לאכול ממנה ערב שלם. סיידר, תפוחים, אננס, עוגיות, גלידה, כולם משולבים יחד ליצור קינוח שעושה וואו מהביס הראשון...''. העיצוב ההייטקי והאוכל הייחודי באייר קפה גרמו לנדב אבידן להרגיש כאילו ביקר בעתיד
''כמו קינוח טוב באמת, הפאי היה מתוק מאוד, אך לא מתוק מדי, והמתיקות של הקרמל התאזנה עם המרירות של השוקולד הבלגי המריר המשובח...''. יובל בלנקובסקי וחברו האופה טעמו מאפים מלוחים ועוגות נפלאות בקונדיטוריית לה קוויזין שבירושלים
ממרק וון-טון ועד סושי, מפאד-תאי ועד צ'פאטי, משיפודי יקיטורי ועד עוף בלימון. טרנדים קולינאריים באים והולכים, אבל האוכל האסייתי – הסיני, היפני, התאילנדי וההודי - כאן בכדי להישאר. הנה ארבע מסעדות אוריינטליות ברחבי הארץ
''התחלנו במתאבן שהיה גם מקורי, גם מהיר וגם טעים – רול של נייר אורז עם סלמון טרי, פפאיה וירקות ברוטב פונזו. מנה קלה להכנה ועם זאת מרשימה ביותר – בדיוק מה שאני צריכה''. אדווה גן סתיו למדה בספייסס שבישול אסייתי זה לא רק ווק
''היו שם סלט מטבוחה מצוין; כבד קצוץ טוב מאד שרקם ידידות מופלאה עם חלת השבת הטריה, גם היא מבופה, ועוד...''. במסגרת תנועת ''היום לא מבשלים'' שהקימה אדווה גן סתיו, הוחלפו בישולי יום שישי בטייק-אווי מבופה בכפר סבא. היה שווה
''דני, בחורה עדינה ואנינה בדרך כלל, נאבקת עם המפצח, עד שהיא מגלה את מינון הכוח הנכון שיש להפעיל בכדי לשבור את שריון הסרטן ולשלוף את בשרו הטעים. אני מצטרפת בשמחה...''. מיכל זמרני וחברה גילו את חווית אכילת הסרטן במסעדת נמו שבחיפה
''ריח חזק של בירה חוצלארצית רחוקה עמד באוויר, מעל חבורת תיירים מזרח אירופאים אדומי-חוטם שישבו ודיברו בעליזות, ואני בבת אחת הבנתי למה מירב התכונה. אין עוד מקום כזה בתל אביב...''. עיינה גל שבה עם רשמים מפראג הקטנה שבתל אביב
''קציצות הבקר, כדורים עגולים מתקתקים, נטרפו במהירה, וידו של הקטן, האוחזת במזלג, נמשכה לכיוון צלחת הפרגיות של אחותו, שהיו באמת הצלחה מסחררת...''. מיה בר נזכרת בערגה בימי החופש הגדול הטובים, שבילתה עם ילדיה במסעדת המכבים
מסעדת אלפינה מציעה תצפית מוצלחת אל חופי הים היפים של נתניה, אווירה שלווה, רוגעת ונעימה, ותפריט צרפתי עם נגיעות שוויצריות. בשעות הצהריים מוגשת במקום ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, במחיר 60 ₪ לאדם