מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדת דיאנא: הקבב האלוהי

הקבב האלוהי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למערכה השנייה מתייצבים שניים, קערת חסילונים יוקרתית ופלאפל בטחינה. אלה ואלה נעלמים מהצלחות כמעט ברגע, משאירים מאחריהם רק את קולות ליקוק האצבעות...''. יובל אופק בדק את הסניף החדש של מסעדת דיאנא בנצרת. איכותי כמו מסעדת האם

מעל 30 שנה מפורסמת מסעדת דיאנא הנצרתית באוכל המוקפד שלה, ובפרט - בקבב המשובח. מספר שנים חלפו מאז ביקורנו האחרון, וכששמענו שנפתח סניף חדש של המסעדה, בבית המלון גרנד ניו שבשכונת אלמוטראן, החלטנו שזה תירוץ מצוין לבדוק שוב את הטעם.

הכביש המוביל למקום רחב יחסית למקובל ביישובים הערביים, אך מבטיח כרגיל שיפועים חדים וריגושים. אנחנו עוצרים ליד המסעדה (כמה נוח) ופונים להיכנס. הפאטיו המזרח תיכוני שמקבל את פנינו ברעננות ירוקה לא מכין אותנו להפתעה שבפנים – בר מסעדה תל אביבי עכשווי. שולחנות עץ גדולים ורחבים, כסאות כבדים ומראה כללי בוהמייני למופת. משחק המלים הזה – מערב-מזרח, פריפריה-מרכז, הווה-עבר, ימשיך ללוות אותנו לאורך כל הביקור.

מתיישבים לשולחן, גביע למשקה ושני ליין כבר ממתינים, קנקן לימונדה מצטרף מייד. אין זכר לדימויי המסעדה המזרחית המקובלים. ''אצלנו, נותנים כבוד לאוכל הערבי, בלי התנצלויות ובלי הקלות'' עונה לשאלתנו דוח'ול ספדי, המנהל, הבעלים והטבח.

המשחק מתחיל. למערכה הראשונה מוגשים חומוס רך ועדין, סלטי חצילים מגוונים, לבנה, סלט תורכי ועוד. הכל טרי ואיכותי. מורגש שהכרובית בטחינה עוד זוכרת את הערוגה מהיום בבוקר. ממערב, מתווספים סלט עלי בייבי וסלט עלי רוקט. כל הסלטים מוגשים ככמות קטנה בצלחת גדולה ומבהיקה מלובן, דרישת שלום נוספת מקו העיצוב המודרני.

למערכה השנייה מתייצבים שניים, קערת חסילונים יוקרתית ופלאפל בטחינה, הישר מהשמן. אלה ואלה נעלמים מהצלחות כמעט ברגע, משאירים מאחריהם רק את קולות ליקוק האצבעות.

אל המערכה השלישית והמרכזית מונחים זה לצד זה, מפירות הצאן - צלע, שיפוד וקבב, עוטף מקל קינמון. עם צלע כמובן שאי אפשר לפשל, ושמחנו לגלות שהקבב עודנו אלוהי כשהיה, בדיוק במידה. תבלינים, שומן וצנוברים, נימוחים יחד בפה לחוויה של געגועים.

המערכה האחרונה מוכרעת בלי קרב. צלחת ענקית של כנאפה טריה. לא מתוקה מדי, קצת מליחות מכיוון הגבינה והמון חמאה מכיוון הבצק. למרות ההתמודדות הקשה ואולי בזכות המגרש הביתי, את ההתמודדות הזו, המזרח עדיין מנצח.

עושה רושם שגם הסניף החדש של מסעדת דיאנא, הממוקם כקילומטר מהסניף הישן במרכז העיר (מה שמקל משמעותית על הגישה והחנייה) יזכה לקהל מעריצים גדול ונאמן. שווה להגיע מרחוק, ולעבור בכספומט בדרך, כי המחירים, מה לעשות, כבר לגמרי מתרבות המערב.

עם מה נסיים, קפה ערבי שחור או אספרסו?

דיאנא
פאולוס השישי 51, נצרת.
מלון גרנד ניו, רחוב 5050, שכונת אלמוטראן, נצרת.
04-6572919