מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> חגיגה עם בשר במסעדת אל גאוצ'ו בהרצליה

חגיגה עם בשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אין פרסומת, קדימון או מודעה בעיתון שיכולים להכין בנאדם להכיל את רמת הבשר של אל גאוצ'ו. במקרה שלנו, סטייק אנטרקוט 250 גרם, עשוי בידי אמן אוהבות, ואסאדו עגל חלב 400 גרם...''. נדב אבידן חגג יומולדת במסעדת אל גאוצ'ו שבהרצליה

רצינו ללכת ל''מסעדת גברים'' - ככה תומר מכנה מקומות בהם מגישים בשר משובח ואין מוסיקה חרישית של כינור ברקע - לכבוד יום הולדתי. איפה שתבחר, אמר תומר. לא הייתי צריך להתלבט הרבה - אל גאוצ'ו, אין כאן בכלל שאלה.

בעיני, השלט שמתנוסס מעל מסעדות אל גאוצ'ו הוא אחד היפים שיש. הוא מכיל בתוכו הבטחה שאתה יודע שעומדת להתקיים, לערב איכותי עם בשר מעולה, אווירה טובה, ובלי אף לא כינור חרישי אחד מסביבך. עם כניסתנו לסניף הרצליה של אל גאוצ'ו, תפסה אותנו בבטן מוסיקה לטינית אותנטית, שנעה לאורך כל הערב בין הקלאסיקות שרק ארגנטינאי אמיתי יכיר לבין המוסיקה הקלילה יותר באגף הלטיני. אבל נניח למוסיקה, לשולחנות המרווחים, למיקום המעולה של הסניף הזה, שבעיני הוא הטוב ביותר בארץ, ונעבור לעיקר- הבשר.

באנו רעבים, וטוב שכך, מכיוון שהתפריט של אל גאוצ'ו יכול ליצור דילמה גם אצל אניני הטעם המקפידים ביותר. כמובן שתומר ואני למודי קרבות בעניין זה, ולכן תוך יחסית מעט זמן כבר החלטנו מה אנחנו הולכים לאכול. למנה הראשונה קיבלנו מעדן כבד עוף ביין אדום וקונפי עגבניות שרי, שהוגש על מצע תערובת עלי בייבי. אני לא חושב שישנה שפה שמתארת כמה מדהימה מנה יכולה להיות. כל מה שאנסה לומר, וכל חידוד לשוני שאבחר בו, רק יהפוך לארצית מנה שעל פי כל סטנדרט אחר היא פשוט שמימית. באמת. ועגבניות השרי שנלוות אליה.. אוח, פשוט תענוג! אם עוצמים את העיניים, זה מרגיש לגמרי כמו דובדבן מסוכר, וכל מה שבא לך לעשות זה לאכול שקית מלאה בכאלו.
מייד אחרי הפתיחה המצוינת הזו הגיעה המנה הראשונה הנוספת, והוכיחה לנו שלא מדובר במקרה יוצא דופן - שקדי עגל פרובינציאל. זו מנה חדשה במטבח של אל גאוצ'ו, שהסתברה להיות מהנה מאוד, ותומר, שלא הספיק להתמודד עם המהירות שלי בחיסול מעדן הכבד, זכה בזכות הבכורה עליה, כדי לשמור על שלום בית, ולאפשר גם לו התמוגגות לפני שיגיעו המנות העיקריות.

אין פרסומת, קדימון או מודעה בעיתון שיכולים להכין בנאדם להכיל את רמת הבשר של אל גאוצ'ו. במקרה שלנו, סטייק אנטרקוט 250 גרם, עשוי בידי אמן אוהבות, ואסאדו עגל חלב 400 גרם. שתי המנות הגיעו מונחות על פריז'ה - גריל שולחני קטן, ומלווים בבצל מדורה. לצידן הונחו סלט ירוק, וסלטניה - תפוח אדמה ובטטה מוקפצים בשום ופטרוזיליה. תוך כדי שמיעת הסבר ספונטני על ההבדלים בין סוגי הבשרים שישנם, חיסלנו את כל מה שרק היה אפשר על הגריל הזה, עד שאפילו שוטף הכלים כנראה הופתע מניקיונו. ככה זה שמדובר ברמה שאי אפשר להשוות אליה שום דבר אחר. אתה נוצר את הרגע, מברך שזכית לאכול כאן, וממהר להעלים את העדויות כדי שלא יתפתו לחטוף לך את הבשר משולחנות אחרים.

לקינוחים ידענו שאנחנו חייבים משהו לא קלישאתי. אחרי הכל, רצינו משהו מיוחד יותר לסיכום החוויה הזו. מול תומר הונח סלט פירות, שאולי נשמע נדוש אבל עבורנו הוא ממש לא, בייחוד בסוף ערב כזה, ומולי הונחה האגדה, או כך לפחות אני מתייחס אליה מאז טעמתי אותה - פלאן ריבת חלב. קציפת ביצים עם ריבת חלב, המוגשת עם רוטב קרמל. לא נשמע מורכב מדי, אבל הטעם, אוי, הטעם.. אני בטוח שמבחינת קלוריות עדיף היה לי לאכול חסה, או גזר, אבל היי, אני חי רק פעם אחת, ואני לא יודע איך אפשר לקרוא לזה חיים מאושרים אם לא אטעם קצת גן עדן פה ושם.

מבחינתנו, יש מקומות שלא דורשים סיבה מיוחדת לחזור אליהם. כמו חבר טוב, שלא משנה כמה זמן לא ראית אותו, תמיד כשתיפגשו זה ירגיש כאילו דיברתם רק אתמול. כך גם הרומן שלנו עם אל גאוצ'ו התחיל- וידענו שמעתה והלאה, לא צריך סיבה מיוחדת, ולא משנה כמה זמן יעבור, תמיד נרגיש שם כאילו מאז ומעולם היינו שייכים.

אל גאוצ'ו
מדינת היהודים 60, הרצליה פיתוח
09-9555037