''הגיעו הקינוחים: רביולי אפרסק חם בליווי פרוסות אפרסק טרי ורוטב חלב קוקוס ושבבי קוקוס קלוי. בצלחת אחרת: גלידת טחינה עם טוויל ממולא בקרם פיסטוק ודבש, ברולה לימון על בסיס בצק פריך...''אדי רון מלקק את האצבעות בקנלה
''קיבלנו טחול נימוח שמולא במחית של תפוחי עץ איכותיים. כן, כן, זאת לא טעות. המנה הייתה נפלאה ומקורית ואילו הטעמים והמרקמים השתלבו באופן נהדר...'' יובל בלנקובסקי מבקר בהס, וכך חוסך נסיעה ארוכה (ויקרה) לשוויץ
''לקינוח הזמנו ''כדור גלידה באש''- כדור גלידה משובח שנטבל בבלילה רותחת של בצק. השילוב בין הפריכות של הבצק העוטף, הפריך והרותח לגלידה הקרה הופכת את המנה הזאת למנה מנצחת...'' יובל בלנקובסקי מקפיץ מנות בקורוסין
''יש גם כאלה החולפים במקרה או אצים רצים בדרכם לעבודה, אך לא יכולים שלא לעצור לרגע ולהצטייד בבורקס חם ועשיר או במאפה מתוק שאין כמוהו כדי להתחיל את היום בחיוך...'' מרגלית אשכול נהנת מתענוגות החיים במרכז העוגות
''מהר מאד, הגיעו המנות לשולחן: סלט פלורנטין שהתגלה מהר מאד כבחירה מקורית, לזניית חצילים שמלאה את תפקידה בתור מנה עיקרית, ופסטה פירנצה עם קישואים...'' עיינה גל בוחרת באלתר נתיב כנקודת פתיחה ליום חיפושים מאסיבי
''הדגים מוכנים בעזרת תבלין מיוחד וסודי, שעובר כסוד משפחתי כבר שני דורות. רק בני המשפחה יודעים את מרכיביו, וכשטעמנו את הדג הבנו למה- מדובר בתבלין מנצח...'' נדב אבידן הולך על בטוח, ויוצא לאכול אוכל ביתי באגם השקט
''המנה שלי מנת כבד קצוץ הוגשה בצלחת חרסינה לבנה והייתה מלווה בלחם לבן פשוט, חם וטוב. על הכבד הקצוץ פוזר בצל מטוגן שהדיף ניחוח משכר...'' מרגלית אשכול פוסעת בבטחה לעבר שטיבלע- בית אוכל היהודי בראשון לציון
''קיבלנו קרפצ'יו פילה בקר וסביצ'ה טונה אדומה. הבשר היה רך ונימוח ונראה שטופל בידיים מיומנות ואוהבות. מנת הדג תובלה בעדינות שהבליטה את טעמו של הדג והוגשה על מצע של פרוסות סלק...'' אדי רון מספר: אין, אין על הכרם
''הצלעות היו רכות, עשירות בטעם וניכר שהן טריות מאוד. לצד המנה שלי הוצע רוטב פלפלת שהשלים את הטעם השומני של הצלעות והדגיש את ניחוח העישון על הגריל. נועם טרף את סטייק האנטריקוט...'' דניאל לוין הולך עד הסוף בצל הים
''פתחנו בשיפודי סלמון בטמפורה שהיו שזופים ושמנמנים מבחוץ וחושפים נתחי סלמון רכים ועסיסיים להפליא שהתחבאו בפנים...'' אדווה גן סתיו משתפת אותנו בחמש עובדות מעניינות על אטריות ואוכלת לשובע בסובה
''צלחת פירה נימוח עם כבדי עוף ובצל מטוגן, יחד עם צ'יפס מיוחד תוצרת בית, סלטים טריים ורטבים בייצור עצמי וחידוש - בגטים הנאפים במקום בעבודת יד...'' מיכל וייס מספרת על הכבודה הנארזת היטב במאניה צ'יקן בר
''בסיום זמן סביר של מנוחה מאכילה מופרזת, הוגשו לשולחננו העיקריות. אני בחרתי בנתח האנטריקוט: הבשר נצלה על האש, הומלח ופולפל במקצוענות והתוצאה נסכה חיוך רחב ומרוצה על פני...'' קרן ויזנר חוזרת קצת בתשובה בל'אנטריקוט
''מגדלור השווארמה, שהזמנו למנה עיקרית, גנב לו את ההצגה, ובוודאי שאת הבכורה. כשמו כן הוא, מגדלור בשרי שהיה עשוי משכבות של חזה עוף, פרגית וקבב...'' קרן ויזנר מרגישה שהיא מוכנה לצאת לרקוד סלסה בפתח תקווה
''המנה הראשונה שקיבלנו הייתה החריימה- דג ברוטב חריף ואדום. הדג היה עשוי מעולה והרוטב היה במינון חריפות מדויק...'' נדב אבידן החליט לקיים תחרות בין שורשיו הטריפוליטאים לבין הטברנה של דינו. נחשו מי ניצח...
''השילוב של חמיצות הלימון הכבוש עם הקריספיות של הברוסקטה היה מושלם. מנה מנצחת של מקום מושקע שלא מפחד להשקיע זמן בייצור חומרי הגלם....'' יובל בלנקובסקי מבקר בפעם השניה בקדוש וממתין בקוצר רוח לפעם השלישית
''קיבלתי פילה בס שהושרה במרינדה עשירה של עשבי תיבול ולימון, נצלה על לבנים לוהטות והוגש לצד יצירת אמנות קטנה של פלפלים אדומים חריפים...'' אדווה גן סתיו דואגת לנצל את החיים על הצד הטוב ביותר ונוסעת למסעדת היקב
''הזמנו את המנה הבטוחה- הרי מה יכול להשתבש בכל הטוב הזה- פיצה טוסקנה. דקה ופריכה, מרוחה ברוטב עגבניות ועשבי תיבול טריים ומעליה שלל מוצרלה מגוררת, זיתי קלמטה, ופטריות...'' אדווה גן סתיו סגרה ערב איטלקי בלה טוסקנה
''הסביצ'ה הייתה אחת ההברקות של הארוחה – היא נעשתה סביב הטעמים החמוצים עם לימון, מעט בצל, זיתים ועוד. הגוון החמוץ הדגיש את טעמו העדין של הדג...'' דניאל לוין, לאחר ביקור באוליב ליף, חושף את המדריך המלא לערב רומנטי
''לשולחן הגיעו שני נתחי ענק על מחבת רוחשת, משופדים על שיפודים לשמירת צורתם. אחר כך, הגיע הריב – נתח בשר שהתחייב להיות 500 גר' ולדעתי עבר את ה- 600...'' זיו תפוז עבר את כפר תבור, חרש את העמק, ואז נתפס על ידי אברמסון
''בחרנו בקציצות אנטרקוט עם עלי מנגולד וגרגרי חומוס, בציר בקר. המנה הוגשה במחבת ברזל עמוקה, והכילה שילוב מוצלח של רכיבים וטעמים, שציר הבקר מחבר ביניהם...'' אדם בר ביקר ב D-Restaurant והרגיש כמו איש העולם הגדול
"צעד אחר צעד, ראיתי את הבצק הדק מגולגל סביב "שיפוד גדול". עקבתי במבטי וראיתי איך הוא נמשח בקרמל מתקתק ומעליו נבזק סוכר שנמס במהלך האפייה..." רותם רוזן ובן זוגה גילו את סיפור ההצלחה העומד מאחורי הקיורטוש ההונגרי
''כחובבת שוקולד, היה ברור לי, מה אזמין לקינוח. מוס שוקולד, בעל סמיכות מוצקה ואוורירית בטעם שוקולד מריר איכותי, הוגש בגביע גבוה, כשאגוז מלך מתנוסס מעליו ככתר מלכות...'' שיר כידן ביקרה בקרוסל , מסעדת שף קטנה ברעננה
''מנת האורז המוקפץ הכילה בצל, פטריות, פלפל אדום וכמובן נתחי עגל רכים שנעמו לחיך. הבנו שמדובר במנה מנצחת היות והיא נחשבת למנה המועדפת ביותר על ציבור הסועדים...'' קרן ויזנר ביקרה בצ'ופסטיק ונזכרה בחופשה בתאילנד
''בחרנו במרק עדשים. מרק צהבהב וריחני הוגש לשולחן בצלחת זכוכית, כשבמרכזו בצל ירוק. לצד המרק הזמנתי מבחר של סלטים ומאזטים המלווים בפוקאצ'ה...'' יובל בלנקובסקי ביקר ברשלה וגילה מסעדה בעלת גינונים אנגליים
''לעיקרית הזמנו פוטומאקי, רול רחב – צמחוני, עם טמאגו (חביתה יפנית), אבוקדו, מלפפון, גזר וקנפיו, ואורמאקי עם טונה, טמפורה, מלפפון, גזר ואבוקדו בציפוי שומשום...'' מיה בר הגיעה למושי מושי וגילתה שיש יתרונות בתקופת מיתון