''הדגים מוכנים בעזרת תבלין מיוחד וסודי, שעובר כסוד משפחתי כבר שני דורות. רק בני המשפחה יודעים את מרכיביו, וכשטעמנו את הדג הבנו למה- מדובר בתבלין מנצח...'' נדב אבידן הולך על בטוח, ויוצא לאכול אוכל ביתי באגם השקט
אחד הדברים המתישים עבורי אחרי יום עבודה, הוא להגיע הביתה ולהתמודד עם הצורך להכין ארוחת ערב. חן, זוגתי ויקירתי, אינה מורשית בכניסה לאזורי המטבח (כן, כן, אנחנו זוג שכזה), ולכן כל מה שנותר לנו הוא היכולות שלי, ותפריט משלוחים מפתיע בעושרו. הפעם החלטתי לגוון קצת, ולצאת לאכול בחוץ- אבל מה שהניע אותי בחיפוש הוא לא מסעדה שנצטרך להתלבש לכבודה במיטב מחלצותינו, ובטח לא כזו שניאלץ להשאיר בה את מיטב כספנו. עם זאת, על רמת האוכל היה ברור שלא נתפשר- וכך הגעתי לבחור באגם השקט. מסעדה שמתמחה בבשר ובדגים, ששמה הולך לפניה כבר 40 שנים.
עם הגיענו פגשה אותנו רחל, בעלת המקום. התיישבנו לשולחן, וקיבלנו לעיון את התפריט. בנקודה זו אני חייב להודות- לפעמים מבחר המנות בתפריטים יכול לבלבל אותי, כשברור שניסו להקיף מגוון רחב (ואולי מדי) של סגנונות בישול. כאן, לעומת זאת, אין שמץ של התחכמות- התפריט מציע אפשרויות שונות של בשר ודגים, ומתמקד בהן. זו המומחיות שלנו, זה מה שאנחנו עושים הכי טוב, וזה מה שאנחנו מציעים כיוצא דופן באיכותו הגבוהה.
בעודנו מתלבטים, הגיעו לשולחן הסלטים, כמקובל. חמוצים, חצילים במיונז, ואיתם מגוון הסלטים הביתיים שרחל מכינה- מטבוחה, עמבה, טחינה, כרוב, גזר, סחוג, וסלט חצילים ביתי. עם כל אלו הגיעה גם מנת חומוס עם פיתות עירקיות לניגוב. הסלטים היו מעולים, ביחוד הטחינה וסלט החצילים הביתי, הפיתות היו חמות ופריכות, ואנחות ההתמוגגות החלו להישמע מכיווננו. כשסימנו לרחל שאנחנו מוכנים לעבור לחלק הרציני היותר, לאחר כרבע שעה של נשנוש מהנה, היא חייכה ומיהרה להגיש את המנות העיקריות. דג מושט לחן, ופרגיות וקבב עבורי.
הדגים באגם השקט מוכנים בעזרת תבלין מיוחד וסודי, שעובר כסוד משפחתי כבר שני דורות. רק בני המשפחה יודעים את מרכיביו, וכשטעמנו את הדג, הבנו למה- מדובר בתבלין מנצח, לא פחות ולא יותר. כזה שהופך כל דג לחוויה, וכל בשלן שידע את מרכיביו לשף נפלא. מעט פיקנטי, ועם זאת לא חריף, בעל טעם ממכר אך לא כזה שמשאיר טעם לוואי, פשוט נהדר. הפרגיות והקבב גם הם היו מעולים, ושמחתי לגלות שלא רק הדגים מהווים סיבה לחזור אל המקום. גם התיבול של אלו היה מיוחד, וההנאה שנוצרה מחדש בכל ביס יצרה מצב של תיקו בהנאה ביני לבין חן. העובדה שהסלטים נשארו על השולחן, ויכולנו לנגב עדיין גם עם הבשר וגם עם הפיתות בכלל הוסיפה לתענוג ולגיוון.
בתום הארוחה נשענו אחורה בכסאות, טפחנו קלות על הבטן המלאה, והודינו לאל שהמציא מקומות כמו האגם השקט, בהם אפשר לאכול בעלות של ארוחה ביתית, ועדיין להנות מרמת מטבח שאינה נופלת מזו של מסעדות יקרות בהרבה. בעודנו מנהלים שיחה שבעה ובטלה, הגיעה אלינו רחל עם שתי כוסות תה ובקלוואות בצלוחית. רגע, אבל לא הזמנו עדיין קינוח, אולי יש טעות בשולחן? לא, לא, מיהרה לשמח אותנו רחל, כאן כל אורח מקבל בסיום הארוחה תה ומתוקים- על חשבון הבית! איזה רעיון מפרגן, שמשאיר טעם של עוד. לא צריך לחשוב על הוצאה נוספת, ובטח לא על מה בא לנו עכשיו- ומסתבר, שלמרות שרק הערב נפגשנו, רחל הצליחה לקרוא את מחשבותינו, מכיוון שפגעה בדיוק. לא רק במה שהתחשק לנו באותו רגע, אלא גם בתזמון המושלם להגיש אותו. כמה שלעשות כיף יכול להיות עניין פשוט, כשעושים אותו מאהבה..
האגם השקט
יחזקאל חזז 14, אור יהודה
03-5331386
-
אוכל ביתי באגם השקט
-
"לעשות כיף יכול להיות עניין כ"כ פשוט"
-
"הדגים מוכנים בעזרת תבלין מיוחד וסודי"
-
"מוכנים לחלק הרציני יותר?"