מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקור במסעדת D-Restaurant הכשרה

D-Restaurant


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בחרנו בקציצות אנטרקוט עם עלי מנגולד וגרגרי חומוס, בציר בקר. המנה הוגשה במחבת ברזל עמוקה, והכילה שילוב מוצלח של רכיבים וטעמים, שציר הבקר מחבר ביניהם...'' אדם בר ביקר ב D-Restaurant והרגיש כמו איש העולם הגדול

אני אוהב את המסעדות שמבינות שכשמגישים לך את התפריט, כדאי שילווה אותו משהו קטן, שיעמוד בכוננות על השולחן. תפריט כתוב כהלכה הרי יכול בקלות להפוך למעורר התיאבון האולטימטיבי. ככל שתתעמק בו יותר ותפנטז יותר על המנות המתוארות בו, כך יגבר הרעב והציפייה לאוכל. ואם קריאה של תפריטים (וספרי בישול) הם סוג של בילוי עבורי, למה שלא תתלווה אליו איזו תקרובת קטנה? לא משהו גרנדיוזי, חס וחלילה, שיחבל בתיאבון, או ידיח אותי לכיוון זה או אחר בתפריט, אלא ישמש איזה רמז, או הצהרת כוונות על חזונו הקולינארי של השף.

ב D-Restaurant הגישו לנו עם התפריט צלוחית זעירה ובה מחית של חציל קלוי בשום, לימון ופסטו. הסאב-טקסט אמר – אנחנו לא מסעדה איטלקית (קלינו את החציל על האש) וגם לא מסעדה מזרחית (שילבנו פסטו). אנחנו ים תיכוניים, אקלקטיים, ואין לנו אלוהים. חציל בטעם מדורה על מפות צחורות של מלון 5 כוכבים? למה לא? ובאמת – למה לא?

את המחית המדוברת העמסנו בהנאה על פכסמים תוצרת בית, עם גרעיני חמניות, ולחמניות קטנות.
אחרי שהתעמקנו בתפריט ונועצנו באינה מנהלת המסעדה, ביצענו כמה החלטות הרות גורל והתפנינו להביט סביב: מסעדת הדגל של מלון דן עברה מתיחת פנים משמעותית מאז ביקורנו הקודם. היא עברה מקום, התרחבה, והפכה לחלל מרווח יותר ומואר יותר, עם עיצוב חדשני מעוטר בזרים מרשימים של סחלבים. את הנוף לים השכילו לשמור, וביום חורף סוער כמו זה שבו ביקרנו – התענגנו על הניגוד בין הסערה והקור שבחוץ, לבין האסתטיקה השקטה שבפנים.

לראשונות קיבלנו גרבלקס על חלה, וחציל על האש בקציפת טחינה ומטבוחה. הגרבלקס, מנה שפוזלת מן הסתם לקהל היהודי/מזרח אירופאי מבין אורחי המלון, הייתה עשויה כהלכה. השימור בסוכר ומלח משאיר יותר מהטעם המקורי של הסלמון, מאשר בעישון, למשל. נוכחות מודגשת של פלפל שחור גרוס פתחה את קנה הנשימה ואת בלוטות התיאבון. חציל קלוי בשלמותו, היא מנה שהפכה לאחרונה (לשמחתי) למנת חובה במסעדות. כאן מצאנו את אחת הטובות שטעמנו – חציל רך ונימוח, בטעם חציל מהמדורה, נמס בפה, תענוג. המרקם הקציפתי של הטחינה והמטבוחה הם סוג של גימיק, אבל גימיק בעל הגיון פנימי עמוק, מהסוג שמתאים בין תמונה לרקע.

לעיקריות בחרנו במנה ביתית פשוטה לכאורה אך עשויה להפליא: שניצל עוף ברוטב לימון כבוש והצ'יפס ''שלנו''. מנה עיקרית נוספת שבחרנו הייתה קציצות אנטרקוט עם עלי מנגולד וגרגרי חומוס, בציר בקר. המנה הוגשה במחבת ברזל יצוק, עמוקה וכבדה, והיא למעשה תבשיל קדרה בזעיר אנפין. מנה יצירתית, בעלת שילוב מוצלח של רכיבים וטעמים, שציר הבקר הנפלא מחבר ביניהם. שמחנו שנשארו לחמניות, ובהסתר (שלא יבחינו כל אנשי העסקים המעונבים סביבנו) - ''ניגבנו'' בחדווה את המחבת, וסיפרנו לעצמנו שאנו מקלים על מלאכתו של שוטף הכלים.
לקינוח חלקנו מנה של ''סמי ברולה'' עם תבלינים, דפי קפה ואספרסו חם. מנה מתוחכמת, שעוקפת את משוכת הכשרות מכיוון בלתי-צפוי: הקרם ברולה נעשה על בסיס חלב סויה.
D-Restaurant מציעה עסקיות משתלמות ב-89 ₪, ואנו יצאנו מהמקום כמו אנשי עסקים שסגרו עסקה טובה.

D-Restaurant
הירקון 99 - מלון דן , תל אביב
03-5202513