אמיר נהרי תוהה לעצמו לאן ממהרים כולם בעוד הוא יושב בבית הקפה קופי שופ ומביט החוצה אל הרחוב הירושלמי ההומה. עוד הוא תוהה הוא גם נהנה מסלט ומקיש, אבל הכי מרגשים אותו עוגת השוקולד והשוקו החם עם שברי המקופלת
אמיר נהרי מבקר בבית הקפה רשלה שבירושלים, ומגלה את בעלת הבית רחל שידה טובה במטבח. מהטאבון שבחצר היא שולפת פוקצ'ות חמות, והחמוציות שהיא מוסיפה לבורגול פשוט הופכות את כל הקומפוזיציה למושלמת יותר. הנאמנות נקנתה
שירלי רחמים יוצאת אחרי השמש אל אורלי קפה שבקיבוץ נען: מלבד החניה שיש כאן בשפע גם האוכל מצוין. ולצדו של בית הקפה מתחם הכולל חנות בגדים וחנות נוספת, המציעה מגוון כלים ואביזרים. היא שותה עוד קצת לאסי ונרגעת בשקט
אורלי פרש-אזולאי וחברה נמשכות באף אל בית הקפה קורטוש קולאץ' שבדרך הים בחיפה, שם הן מוצאות ארוחות בוקר מענגות, דונאטס נימוחות והחשוב מכל – המאפה ההונגרי קורטוש: לתפארת הונגריה אוכלים עם הידיים ומתמכרים
"רכות מענגת של כבדי עוף מוקפצים בבצל, מתיקות של פלחי תפוח שרק נותנים טעם של עוד, בשילוב עם רוטב יין משכר, מונח הכול על מצע פירה שנותן תחושת ביטחון..." שירלי רחמים נפגשת עם חברה בניסקה חצר של פעם, נס ציונה
עוזי בשן ורעייתו הרעבה לדגים יוצאים לעיר הדייגים והמסעדות הכשרות, טבריה. בבית הקפה-מסעדה שרי הם מוצאים תפריט דגים מגוון וכשר למהדרין, סלטים ומשקאות טריים ומרעננים. כל זאת ועוד אל מול נוף טברייני מרהיב
"כבר מזמן הבנתי שמטרת הארוחה היא לסלול את הדרך לקינוח, ואנחנו סללנו דרך עם שני נתיבים ושוליים..." אמיר נהרי אוכל מתוק לפני מלוח לפני מתוק בבית הקפה קפה בייגלס שברמת בית שמש: ביתי ומקומי עם טעם של חו"ל
"בלינצ'ס תפוחי האדמה שהזמנתי, ברוטב בצל ופפריקה, הגיע עם גבינה מוקרמת, ושתינו התנפלנו עליה כאילו הייתה מאגר הסידן האחרון עלי אדמות..." שיר כידן וחברה מתפעלות מהיצע הבלינצ'ס בבלינצ'ס של שושנה שברמת גן
שפרה צח וצ' ("כבר מזמן לא הייתי") בערב הורים בקפה קרמל שברמת השרון. ובעוד כל המנות מקבלות ציונים, מצטיין הכיתה, שהוא גם חביב המורה הוא אורז הבריאות. אך האם הוא יוכל למתוקה של השכבה (או השכבות) עוגת הקליק?
אורית איציק ופגישת העבודה שלה מבקרות בקפה פולוק שברחוב בן יהודה בתל אביב, בית קפה שהוא גם המשרד החדש לכל מי שעובד מהבית ושארבעת הקירות מלחיצים אותו. האינטרנט חופשי, האוכל מעולה והקפה טוב עוד יותר. ויש גם אמנות
"הקנלוני היה מסוג המנות שנזכרים בהן בלילות קרים ומזי רעב רק כדי להתחרט מרה על שכבר חצות ושעריו של בורוכוב 88 נעולים..." אדוה גן סתיו וחברתה שכרסה בין שיניה בארוחת שחיתות בבית הקפה-מסעדה בורוכוב 88 שברעננה
קרן ויזנר מבקרת בבוקר של שמש בבית המאפה ההונגרי קיורטוש שברחוב בוגרשוב בתל אביב. הכיסופים לסבתא הצ'כית שבישוליה היו מתובלים בהונגרית מתעוררים מחדש, והיא מתנחמת בקיורטוש עם ריבת חלב, בגלושקה ובשטרודל אמתי
"על בסיס אלפחורס ניצבת כיפה של קציפת ריבת חלב מתוקה ועל קודקודה טיפה עשויה ריבת חלב. כשתלשתי אותה, כיבדה חברתי הרועמת את עצמה בעוגת הטריקולד המצוינת שלי..." שיר כידן וחברה רבות על הקינוחים בקפה מילאנו רחובות
שרון ינובסקי לוקחת פסק זמן לכבוד יום ההולדת בבית הקפה-מסעדה פולה במושבה שבנס ציונה. פטה עם צנימים משולשים פריכים ואגסים ביין, פרגית ברוטב פילדלפיה, מניפת אנטרקוט מושחמת במידה וסופלה שוקולד רותח עוזרים לה להירגע
קרן ויזנר מבקרת ביום שמש במתחם הגדל של קריית שדה התעופה, שם היא מוצאת פנינת בילוי ופנאי שכוללת שופינג ואת כרמליס בייגל. שקשוקה, אריסה ובייגל טוניסאי – ידם של כרמליס בייגל לא זזה מהדופק והם לא מפסיקים להפתיע
אפרת רוזן לא עוברת על החוקים: את סוף השבוע מתחילים בבראנץ' עשיר, והפעם בקפה-קונדיטוריה קראנץ' אצולת המאפים שבראשון לציון. מדפי הקונדיטוריה עמוסים במבחר לחמים, עוגות, מטבלים וממרחים, והיא לא נכנעת לדבר
אמיר נהרי זולל ערמות של קפלות בבית הקפה (ועוד) קפלה שבמודיעין. את ההכלאה האלגנטית של הבלינצ'ס עם הפנקייק ממלאים בתרד, בפטריות, בירקות, בגבינה בולגרית, בגבינה מותכת, בשוקולד, בשברי אגוזים – מה בשבילכם?
יונתן שטרנברג מבקר בבית הקפה-קונדיטוריה פרש, מהנחשבים בירושלים אם לא בארץ. אפילו אורחים מן המרכז מגיעים אל פרש כדי לטעום מעוגות הגבינה ומהשטרודלים המעולים, ושטרנברג גם הוא מפשיל שרוולים ומצטרף לחגיגה
יובל בלנקובסקי מבקר בקפה-מסעדה פרדיסו בירושלים, ומוצא קהל במגוון גילאים והרכבים, ממש כמו המנות בתפריט. פרדיסו, המוסד הירושלמי הוותיק והמכובד אינו מפסיק להרשים את בלנקובסקי, שממשיך לאכול סרדינים חמים מן המחבת
לכבודו של החורף, יש להוציא את התה מהנפטלין. אספנו בשבילכם עשרה מקומות שמציעים חליטות תה מיוחדות שתוכלו להתחמם אתן, ולא, לא מדובר כאן על כוס התה של ההסתדרות, גם לא על כוס התה של הממסד. רחוק מזה – פשוט תה טוב
אורית איציק בפגישת עבודה בבית הקפה (כבר מסעדה!) מתוקה, מול הסינמטק בתל אביב. טריות המאפים המלוחים והמתוקים יוצרת אצלה רצון לגרוף את הכול בתנועת מגל לתוך שק אחד גדול, אבל היא גם צריכה לעבוד
"שיראין הוא בית קפה חלבי וכשר ואני, קרניבורית, הזמנתי את הדבר היחיד שפעם חי: סלמון על שיפוד, קריספי מבחוץ ובשרני מבפנים, מלווה חלת בצל פריכה שטעם הבצל שבה משתלב במתיקות החלה ויוצר נפלאות..." שיר כידן בשיראין
בנחלת שבעה, בתוך חצר ירושלמית טיפוסית שאליה מגיעים מתוך סמטה ירושלמית טיפוסית שוכן לו בית קפה לא טיפוסי כלל וכלל. אמיר נהרי שמח לגלות את תמול שלשום, בית הקפה המיתולוגי שמציע תרבות ואוכל לירושלמים ולאורחים
"כאן לא הלכו על הפתרון הקל והמוכר של עוד חומוסייה-שיפודיה, אלא, הפתעה-הפתעה, מטבח חלבי עם מנות יוצאות דופן וקלילות יותר, המשלבות בין הבישול המסורתי לטעמים עכשוויים..." שפרה צח מפקירה עצמה לשמש בקפה של רוז'ט ביפו
"הבראוניז רכים ועסיסיים, עוגיות החלבה והשוקו שלג נימוחות ומשובחות, עוגיות התמרים טעימות יותר מכל גרסה אחרת שלהן, והעוגיות המלוחות, שאלוהים יהיה בעזרי על שחיסלתי מהן עשרות..." אדוה גן סתיו על המתוקים של זיו