Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> ביקורת על קפה ניסקה, נס ציונה

ניסקה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"רכות מענגת של כבדי עוף מוקפצים בבצל, מתיקות של פלחי תפוח שרק נותנים טעם של עוד, בשילוב עם רוטב יין משכר, מונח הכול על מצע פירה שנותן תחושת ביטחון..." שירלי רחמים נפגשת עם חברה בניסקה חצר של פעם, נס ציונה

יש חברים של לקחת ויש חברים של לתת, וכשיש באמת מזל יש חברים של אמת ומזלי התמזל. על החברות שלי אני לא מוותרת ואחת לשבוע לפחות אני מקפידה ליזום מפגש איכות עם אחת מהן, הפעם זו יפעת. נכון, אנחנו מתעדכנות כל יום בטלפון, אבל אין כמו אחת על אחת עם ארוחה טובה במקום שמרגישים בו כמו בבית. ואם כבר בית אז נִיסקֵה חצר של פעם שבנס ציונה הוא קפה-מסעדה שאינו ממוקם בדיוק ליד הבית שלי וגם לא במרחק הליכה ממנו, אבל כך הוא מרגיש, ובעצם מהן 25 דקות נסיעה בשביל אוכל טוב וחברה נפלאה.

ניסקה חצר של פעם כבר נמצא פה שנים ובעברו הוא היה הבית של סבא ניסן, מראשוני המקימים של נס ציונה. מיכל, נכדתו של ניסן, שהיטיבה לזהות את הפוטנציאל הטמון במבנה הכה הקסום, בחרה להרים את הכפפה והגשימה חלום משפחתי ישן נושן כשהפכה את המקום לניסקה חצר של פעם - קפה ביסטרו עם נגיעה איטלקית.

כבר בפתח הדלת של ניסקה נראה כי האוויר מאט צעדיו ושאפשר להתחיל לנשום לרווחה שכן היישר מלבה ההומה של נס ציונה נכנסים רק צעד אחד פנימה לעולם קסום שכל כולו רוגע ושלווה. כשנכנסנו לניסקה היה מזג האוויר נפלא, והשעה הייתה שעת שקיעה, אידיאלית לישיבה בחצר של ניסקה מלאת הפרחים. הסתובבתי מעט, מנסה לבחור את המקום האידיאלי, בפנים או בחוץ, והנה כבר יפעת מתיישבת לה במיקום אסטרטגי וחוסכת לי את הלבטים.

לא עוברים רגעים ספורים וניגש אלינו מלצר מחייך עם התפריטים ביד, וחברתי שכבר מכירה אותו היטב מניחה אותו בצד שכן היא כבר החליטה. עכשיו תורי. מהיכרות עם היצירתיות של מיכל אני לא מוותרת על הצצה בתפריט של ניסקה, שמצליח להפתיע אותי כל פעם מחדש בייחודיות ובמגוון. ניתן למצוא בניסקה ארוחות בוקר סובבות עולם כמו בוקר פולנית עם דגים מלוחים ווודקה, בוקר של פרובאנס עם מבחר גבינות עיזים וכוס יין לבן, מגוון פסטות ולחמים שכולם נעשים ונאפים במקום, מעשה ידי השפית רוני נבו. יש בניסקה גם פיצה שמכינים על תנור אבן, תפריט עסקיות במחירים שונים, מנת ספיישל למשפחות ועוד ועוד.

בסופו של דבר ההחלטה נופלת והמנות מתחילות לזרום אל השולחן. לראשונה אנחנו חולקות מנה עשירה, אסתטית וטעימה להפליא של פטריות פורטבלו קלויות בגריל במילוי סלסת עגבניות פיקנטית וגבינת מוצרלה מעל. לעיקרית לוקחה יפעת את המנה "המנחמת", שמגיעה אל השולחן רגע לפני שאני מספיקה לשאול את עצמי מה הייתה כוונת המשורר. עם רכות מענגת של כבדי עוף מוקפצים בבצל, עם מתיקות של פלחי תפוח שרק נותנים טעם של עוד, בשילוב עם רוטב יין משכר, מונח הכול על מצע פירה שנותן את תחושת הביטחון שגם אם ניפול יהיה זה בידיים טובות, רכות ומענגות כמו אלו של המנה המנחמת.

הבחירה שלי הייתה ברביולי במילוי גבינת ריקוטה ועשבי תיבול, אחת ממנות הספיישלים שמשתנה בכל יום. את הרביולי מכינים בעבודת יד אחד-אחד פה בניסקה, והוא טובל בהנאה ברוטב גבינות עשיר עם טעם מעודן שנימוח בפה.

סיימנו לאכול אך לא לדבר וככל שחלף הזמן גבר הצורך העז למתוק, והבחירה נפלה על קינוח של פונדנט שוקולד עם כדור וניל, חברו הטוב של המנחמת שבעזרת כמויות נאות של שוקולד גרם לי לאושר.

הלקוחות של ניסקה הם קבועים ברובם שכבר מרגישים בבית, בשולחן ליידי זוג מאוהב בשיחה קולחת, באחר שני בחורים צעירים מנהלים שיחת חולין ובין לבין מסתובבת לה מיכל ומחייכת, מתעניינת, מכירה את כולם. בניסקה מתקיימים גם אירועים, מסיבות והופעות וכדאי להתעדכן באתר על המתרחש, ניסקה והצוות הנפלא ממתינים לכם פה בכל ימות השבוע החל מהשעה 8:00 בבוקר, למעט יום שבת, שבו הם אוגרים אנרגיות לקראת השבוע החדש. ניסקה חצר של פעם מתאימה לכולנו, למפגש עם חברים, לדייט לוהט או אפילו לפגישה עם חברה טובה, החצר מזמינה אתכם להרגיש פה כמו בבית.