Skip Navigation Linksראשי > קפה ובתי קפה > בתי קפה> כתבה על קפה מילאנו רחובות

קפה מילאנו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"על בסיס אלפחורס ניצבת כיפה של קציפת ריבת חלב מתוקה ועל קודקודה טיפה עשויה ריבת חלב. כשתלשתי אותה, כיבדה חברתי הרועמת את עצמה בעוגת הטריקולד המצוינת שלי..." שיר כידן וחברה רבות על הקינוחים בקפה מילאנו רחובות

בפאתי פארק המדע ברחובות, במקום שבו נמצא ריכוז ההייטקיסטים הגבוה ביותר בארץ שוכן קפה מילאנו. קפה מילאנו בית קפה מגניב לגילאי ההורות הצעירה של שלושים פלוס מינוס. אם יש לכם ילדים קטנים ואתם בכל זאת רוצים להעביר אחר צהריים חמים בסטייל, תוכלו לשבת על המרפסת של קפה מילאנו הצמודה לכר הדשא המובנה כגן שעשועים בטיחותי לקטנטנים. אם אין לכם עדיין ילדים, קפה מילאנו הוא מקום מצוין להכיר בו מדען או הייטקיסט או סתם להתחמם בשמש.

בלי ילדים אבל עם חברה טובה התפרקדתי על מרפסת העץ של קפה מילאנו בצהרי יום שישי. היה חם ורציתי קודם כל לשתות. כשניסיתי להזמין פרישייק על בסיס מים בטעם הקבוע שלי, שכנע אותי המלצר החייכני לנסות את הפרי שייק של הפירות הטרופיים ומנה ראשונה. ניוקי פרימוורה - שם ייחודי לניוקי הכי מיוחד שתפגשו. ניוקי תפוחי אדמה וארטישוק רכים ונימוחים בפה מוקפצים עם פלפלים, בצל סגול, פטריות, שום, לימון וכל זה ברוטב שמנת סמיך ומענג. חברתי הזמינה פטריות שמפיניון רכות, ממולאות גבינת שמנת ופסטו ומצופות בפירורי לחם בליווי רוטב צ'ילי מתוק, שנשאר די מיותם, ולא מפאת חוסר טעם כי אם חוסר צורך. טעמו החזק והמצוין של מילוי השמנת והפסטו מילא את חלל הפה. מדי פעם נטבלו הפטריות ברוטב אך בעיקר לשם הגיוון. זוהי מנה טובה מאוד, גדולה יחסית למנה ראשונה, שמותירה אותנו עם ציפייה לבאות.

השיחה קלחה והמלצר הקופצני של קפה מילאנו חזר לבדוק מה שלומנו ומה נרצה למנה העיקרית. חברתי הדיאטטית הזמינה פילה סלמון מוקרם עם פירה. הסלמון בשרני אך אוורירי, נימוח בפה וטעמו חזק. אני הזמנתי פרגיות עם צ'יפס. לא, אלו לא הפרגיות שתמצאו ברוב המסעדות או השיפודיות אלא פילה רך ועדין שניכר בו שנעשה ביד אומן. התלבטתי איזו תוספת לבחור משום שהטרנד החדש בחלק מהמסעדות הוא לרצוח את הצ'יפס ולהגישם נפולים או מלאי שמן, או גם וגם. אך הגעגועים לצהוב הזה עשו את שלהם ואני קיבלתי צ'יפס זקופים, גאים במידת הפריכות שלהם ומזמינים במראם, ותעיד על כך חברתי שהקפידה לסייע לי לסיימם עד לתפוד האחרון.

בסוף הארוחה התמלא השולחן שלנו בקפה מילאנו ניחוחות פרחוניים. חליטות "הגן של סבתא" שהיא חליטה מתקתקה של פירות יער ולימונית לואיזה הוגשו אליו, בעוד חברתי ואני מתלבטות איזו עוגה נבחר לקינוח. המבחר מגוון ולכל אחת מהעוגות היינו מוכנות לתת יחס אישי. בעצה אחת בחרנו את כיפת ריבת החלב. על בסיס אלפחורס ניצבת כיפה של קציפת ריבת חלב מתוקה ועל קודקודה טיפה עשויה ריבת חלב. בחוצפה לא אופיינית תלשתי את טיפת ריבת החלב מעל העוגה של חברתי. מעט מופתעת, שמרה חברתי את תרעומתה לעצמה וכיבדה את עצמה בעוגת הטריקולד המצוינת שלי שבסיסה עוגת שוקולד חלב, מעליה מוס שוקולד לבן וכיפתה שוקולד מריר.

הארוחה הייתה גדולה ובסופה לא יכולתי שלא לחוש איך שמנתי מנחת ומשמנת במהלך השעתיים האחרונות. אנחנו כבר מתכננות את הפעם הבאה שנגיע לקפה מילאנו כי ככה זה, קלף מנצח לא מחליפים גם אם הוא קצת רחוק. ואם נצליח למצוא הייטקיסט חתיך או מדען לעתיד הרי שמאמצינו לא לשווא.