מי לא אוהב פתיתים? במיוחד לחופש הגדול קבלו מאתנו מתכון יאמי יאמי לארוחת פתיתים לקטנים שלכם וגם לכם.
אז לאן הולכים? אספנו עבורכם את רשימת המסעדות שידאגו שגם אתם וגם הילדים תוכלו ליהנות מבילוי כייפי ואוכל משובח.
במיוחד לסוכות אספנו עבורכם אטרקציות עם טעם של עוד לכם ולילדים כדי שלא שלא תישארו רעבים
החופש הגדול הגיע ואיתו ההזדמנות לקצת זמן איכות עם הקטנטנים שלכם באחת מארבע המסעדות המומלצות שלנו, שיגרמו לילדים שלכם (וגם לכם) ללקק את האצבעות בכל פעם מחדש.
איך שלא נסתכל על זה, בסופו של דבר, אנחנו תמיד אוכלים את אותם מרכיבי מזון, ותמיד נתלונן על חוסר הגיוון באוכל שלנו, בעיקר כשאנחנו מבשלים לילדים. גל מאיר-שמעוני, מהמרכז להנהגת הבריאות, ריכזה עבורכם עשרה טיפים איך להכניס גיוון לארוחות המשפחתיות ועל הדרך איך לחשוף את הדור הצעיר לתזונה בריאה ונכונה
"לאחת - שניצל של מר שפיצר עם קטשופ, צ'יפסים מהצ'יפסר וירקות חתוכים במיקסר; ולשניה - ספגטי של האדון האיטלקי קרלטי ברוטב עגבנתי, הרבה גבינתי וגם קצת ירקותי..." דן תורן לוקח את שתי האחייניות הקטנות והמתוקות שלו לארוחה מפנקת וסופר מתוקה במקס ברנר פתח תקווה
צאו איתם לשדה ותראו יחד מהיכן מגיעים הירקות, הניחו ירקות שטופים ומוכנים לאכילה במקום נגיש, שתפו אותם בהכנת האוכל, ובשלו מתכונים בריאים בהם הירקות "מתחבאים" בפנים. גל מאיר-שמעוני, מהמרכז להנהגת הבריאות, ריכזה עבורכם שלל עצות וטיפים, איך לגרום לילדים שלכם (וגם לכם) לאכול יותר ירקות
אז אחרי שהסתיימו כל הקייטנות, ואתם בטוח מתרוצצים עם הזאטוטים בין חוף הים, הלונה פארק והחלקה על הקרח, בטוח תשמחו לגלות שיש עוד אופציה לבילוי - ארוחה במסעדה. בואו להכיר מסעדות ידידותיות לילדים המציעות תפריט המותאם לסועדים הצעירים לצד שלל מתנות, פינוקים ופעילויות. המשך חופשה מהנה!
"מנה חדשה לפסח, מקס בתיבה, עוגה בצורת תיבת שוקולד עם שכבות בראוניז שוקולד ואגוזים ועוד ועוד, המנה מלווה עם כדור גלידה, קצפת, שברי פקאן ושייקר של שוקולד חם..." צביקה זייפר מפתיע את האישה ושלושת הילדים בארוחת ערב משפחתית במקס ברנר בפתח תקווה. בואו לגלות מה הסועדים הקטנים יכולים לאכול (ספויילר - זה גם בריא, מזין ומשביע) וכמובן, יש גם הפתעות מפנקות בחג הפסח. חג מתוק לכולם!
לקחתם את הילדים לים ולבריכה, בקניונים ובמשחקיות כבר ביליתם וכמובן שהתרוצצתם בין שלל התערוכות ומוזיאוני הילדים. אז לפני שנגמרים לכם הרעיונות לפעילויות בחופש הגדול, קבלו רעיון לבילוי משפחתי - ארוחות במסעדות שדאגו במיוחד למנות שילדים אוהבים.
"החופש הגדול... מרחב הזמן האינסופי השמור לילדים..." יעל ברקוביץ' פותחת את הקיץ עם האחיינית ביוגורטייה-גלידרייה רגע מתוק שבמדרחוב נחלת השבעה בירושלים. עם יוגורט בריא, מלא פירות, צבעוני וצונן, הן נחות במדרחוב
"התחלנו בקלמארי פריך לצד איולי שום לימון (אני) ובשלושה שיפודי פרגיות קטנים בגלייז מייפל וסויה (כ')..." אדוה גן סתיו לוקחת את כ' בן הארבע וחצי אל מוזס בהרצליה: קלמארי, ארטבורגר, עוגת שוקולד בלגי וחתול חייכן
"בניבים שלופים הסתערתי על האנטרקוט של מפגש הסטייק (300גר', Medium) שהתגלה כיפיוף אמיתי – צרוב במעוייני שתי וערב שחומים, כמו דוגמן סטייקים שמוכן לצילומי הקלוז-אפ שלו..." אדם בר מתרגש מסטייק במפגש הסטייק, הרצלייה
"בעודנו טובלים בסויה, מתבלים בוואסבי ונחים עם הזנגוויל המוחמץ נשלח אלינו קונוס נפלא של צלופח מעושן. הצלחנו להטביע את כל תכולת הספינה..." זיו תפוח ובנו חובב הסושי מטביעים ספינת סושי במסעדת יאמוטו כרמיאל
אדי רון והבן אביתר במסעדת הפינג'אן הסמוכה לשוק מחנה יהודה. הצ'יפס ("מהסוג הביתי מאד: קלופים וחתוכים ביד אוהבת, בלתי אחידים בגודלם ומטוגנים למידת הפריכות שמשאירה אותך עם חשק לעוד") לא מפריעים למנת הראש המנצחת
תוך סטייה מהדרך לכיוון חדרה מגיע עוזי בשן עם הבן ליעד למסעדת נוף מול הואדי שבעין חוד, נפעם מהקשת המרהיבה של הסלטים, מהנוף המרתק, מהבשר המעולה ומהמקלובה הטעימה. והכי חשוב – זיאד הבעלים מארח בחמימות, כמו פעם
"אנו ההורים נהנינו מפיצה עם רצועות בייקון ופפרוני קצוץ, והילדים, שעדיין לא נחשפו להנאות הגלומות בשילוב של פיצה ונקניק, התגלו כשמרנים חרף אופיים המרדני, והזמינו תוספת זיתים..." מיה בר והילדים נהנים בפיצה קרוזו
"כל קובה שחתה במרק משלה. הראשונה, קובה חמוסטה, השתכשכה במרק צהוב עם ירקות, וטעמה היה מעט חמצמץ. אחריה הגיעה הקובה סלק, במרק אדום מתוק ולצידה חתיכות סלק..." שרון ינובסקי טועמת מהסירים במסעדת אוכלים בשוק
"הפיצה עם רוטב עגבניות עשיר ומוצרלה בכמות נדיבה – הגיעה חתוכה למשולשים. במרכז הצלחת עמד סלט ירוק – דרך מתוחכמת לעודד את הילדים לאכול גם ירק..." מיה בר, לאחר ביקור בפסטה פרסטו, יודעת בדיוק מה ילדים רוצים
"הזיוה לא הכזיבה: הבצק פריך, ולהפתעתנו – לא שמנוני כלל, חובק מילוי ריחני של גבינה נמסה ופטריות. אנחנו בוצעות, טובלות ברסק העגבניות הפיקנטי, מוסיפות ביצה חומה..." שפרה צח ובתה מתענגות מכל ביס בפיצה פאי
"במיקס הבשר היו לבבות, כבדים, פרגיות וקבבים. כל הבשרים הוכנו במידה הנכונה, מבחוץ פריכים ומבפנים רכים. השולט מכולם היה מלך קבב ואילו הצוציקית ליקטה פרגיות באהבה..." שרון ינובסקי מגלה מסעדה שהיא זן נדיר במכבים
"באס בורגר ניתן למצוא שפע של המבורגרים, זה המכונה "הבית" משלב בתוכו בשר כבש למביני עניין, אבל גם כריכים שונים, טורטיות ממולאות וכן, גם ספגטי ברטבים שונים..." אדי רון מוצא קלף מנצח באס בורגר בירושלים
"כאן את הדג שלכם עושים באהבה, או שלא עושים בכלל. והנה הגיע לו נתח עסיסי כשאנחנו פחות רעבים למזלינו הטוב, אוכלים לאט ונהנים מכל ביס..." שרון ינובסקי שולפת את אחיינה הצעיר לסיור מרגש בירושלים ובמסעדת מנורה
"בצלחת שלי מונחים קבב "קפיצי" ומלא טעם, מבשר עגל טרי, ושישליק טלה רך וטעים, לשחר נתחי הפרגיות רכים ועסיסיים בדיוק כמו שהיא אוהבת..." שפרה צח ובתה מבקרות בושבעת וברכת, מסעדה בעלת מסורת והיסטוריה ארוכת שנים
"באזור הגלידות השמנות נדהמתי מגבינת המסקרפונה עם הרימונים שהוקפאו ונידבו חמיצות מתוקה. אם תשאלו את הילדים, הטעם המקובל ביותר הוא עוגיות האורירו המפורסם..." שרון ינובסקי מלקקת את האצבעות בגלידריית טרטופו