מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > אוכלים עם ילדים > יוצאים לאכול > המלצה על שבעת וברכת

שיפודים למתקדמים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בצלחת שלי מונחים קבב "קפיצי" ומלא טעם, מבשר עגל טרי, ושישליק טלה רך וטעים, לשחר נתחי הפרגיות רכים ועסיסיים בדיוק כמו שהיא אוהבת..." שפרה צח ובתה מבקרות בושבעת וברכת, מסעדה בעלת מסורת והיסטוריה ארוכת שנים

לקחת את שחר בתי למסעדה זה כמו לשחק קלפים עם חבילה של אסים בלבד. תנו לה שיפודי פרגיות – ויש לכם קלף מנצח. שיפודים את רוצה? אז בואי אל השיפודיות המיתולוגיות של שכונת התקוה, ובאופן ספציפי יותר אל "ושבעת וברכת", שפועלת כבר יותר מארבעים שנה (בהתחלה תחת השם 'מסעדת הנצחון', בהשראת מלחמת ששת הימים), ומתגאה בהיותה השיפודיה הראשונה בתל-אביב שפעלה בלילות. והכי חשוב – היחס כאן לילדים הוא כאל מבוגרים לכל דבר, רק עם קיבולת קצת יותר מצומצמת. עובדה – ארוחת הילדים שלהם היא למעשה העסקית הנדיבה שמציעה המסעדה לאורך כל היום, רק עם חצי מהמנה הבשרית. כל השאר בדיוק אותו הדבר – 12 סוגם שונים של סלטים ומטבלים, המוצעים ללא הגבלה, יחד עם לאפות חמות שיוצאות מהטאבון שבמקום, סלט ירקות גדול, חומוס – שהתעודות התלויות במקום מעידות על תארי האיכות בהם זכה, צ'יפס, מנה בשרית עם תוספות, קינוח, ושתיה קלה וחמה. כל זה ב-69 ש"ח למבוגר ו-39 ש"ח לילד.

כבונוס, מקבלים את מנחם המלצר, שאגב פרישת המון קעריות עם סלטי הפתיחה מדהים אותנו ביכולתו למנות את כל סוגי המשקאות המוגשים במסעדה בלי לקחת אוויר באמצע: "יש לנו קולה-קינלי-ספרייט-מיץ-תפוזים-אשכוליות-ענבים- תות בננה-מנגו בננה -בירה מכבי-גולדסטאר-טובורג-בבקבוק-מחבית-מים מינרלים-מי עדן-נביעות-מוגז-לא מוגז-תפוזינה-לימונינה-ענבינה-בקנקן או בכוס?" אחר כך הוא חוזר על המבצע גם עם כל סוגי השיפודים (קבב-שישליק הודו-כבד-כנפיים-לבבות-פרגיות-אנטרקוט-טלה) ועם אמצעי התשלום (מזומן-צ'ק-דולרים-יורו-ויזה-ישראכרט-או בורחות ולא משלמות?)

בורחות? בטח שלא. באנו כדי ליהנות. החומוס הטעים הולך ישר אלי, וכך גם רוב הסלטים. אין מה לעשות. סלטים וירקות זה לא ממש הצד החזק של שחר, שמנשנשת בעיקר מהלאפה והחמוצים. חוץ מהמטבוחה שהיא טועמת... וטועמת... וטועמת... עד שהיא מנגבת את כל הצלחת (ומנחם ישר מביא עוד אחת).
בינתיים אנחנו גם צריכות לקבל החלטה לגבי השיפודים. אני בעד הכיוון הבשרי ה"כבד" יותר – קבב עגל ושיפודי טלה. שחר, לעומת זאת, בהתלבטות: פתאום היא גילתה שחוץ מהפרגיות יש גם פטנט שהיא לא מכירה – כנפי עוף על שיפודים. כנפיים היא אוהבת, שיפודים כנ"ל, ואת השילוב ביניהם עוד לא יצא לה לנסות. מה עושים? טוב, קחי גם שיפוד פרגיות וגם שיפוד כנפיים, שיהיה לך לבריאות. בינתיים אנחנו סוקרות את השולחנות הסמוכים, ובאווירה המשפחתית שמתפתחת אנחנו מתבשרות שהסועדים בשולחן לידינו מגיעים לכאן במיוחד מבית שמש. נקודה טובה.

והנה מגיעים השיפודים: בצלחת שלי מונחים קבב "קפיצי" ומלא טעם, מבשר עגל טרי, ושישליק טלה רך וטעים, יחד עם ערימה נדיבה של מג'דרה. שחר, מצידה, מלאה שבחים למנה שלה. נתחי הפרגיות רכים ועסיסיים כמו שהיא אוהבת, וכנפי העוף הצלויות על שיפוד זוכות לציון של "וואו, טעים!"

אחרי כל זה, אני מסתפקת בתה עם נענע לסיום, ומשאירה את שחר להתענג לבד על הקינוח – עוגת סברינה עטורת סירופ אדום מתוק ואגוזים קצוצים. אושר לילדים