יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מחניודה, הסמוכה לשוק מחנה יהודה הירושלמי. המקום הכי לוהט בעיר מצטיין באווירה מחשמלת, אבל עם כל הכבוד למנות הראשונות והאחרונות, מסעדת שוק ירושלמית נמדדת במנות הבשר שלה, וגם הן מעולות
"מולי נחה צלחת ציורית, ובה איים אדמדמים של סשימי טונה על רקע רוטב של חזרת לבנה, כשכל אחד מהם מעוטר בפרוסת צנונית זעירה, בעלי בייבי בזיליקום ובפילטים של לימון..." שפרה צח חוגגת לו יום הולדת בביסטרו רפאל, תל אביב
"לא ידענו אם אנחנו רוצות שרצף המנות המסחרר הזה יעצור או ימשיך... כל מה שיהודים וערבים צריכים לעשות כדי שיהיה פה שלום זה פשוט לשבת על ארוחה טובה..." אדוה גן סתיו עושה שלום במסעדת אל-חאג' אבו חאלד שבהרצליה
מנה אחרונה, החנות היפה והמטריפה השוכנת באזור שוק מחנה יהודה בירושלים, מציעה לילדיכם הקיץ הזה סדנאות במחזורים של שבועיים, שמתמקדות השנה במאכלי עמים. כך ילמדו ילדיכם על מאכלים מכל העולם – וגם יטעמו, כמובן
רונימוטי שברמת החי"ל, תל אביב, הוא בית אוכל באווירה אירופית שכולל מעדנייה נהדרת, שתרצו לרכוש את כל מה שהיא מציעה. אבל בעיקר זוהי מסעדה איטלקית מעולה ואלגנטית, שמציעה לכם ארוחות עסקיות בלי סוף – רק תבואו
למי שלא נוסע השנה לחופשה בחו"ל, ולמי שכן נוסע אבל עדיין רוצה להיזכר בחו"ל גם בארץ, אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שיזכירו לכם את הטעמים הרחוקים ויקרבו אתכם למקומות זרים. איטלקי, אירופי, מרוקני או אסייתי – לאן אתם?
"העיקריות של באבאי מבוססות על הדגה הטרייה של אותו יום, בהכנה פשוטה ונטולת התחכמויות מיותרות..." שפרה צח פותחת את הקיץ בשעת בין ערביים במסעדת באבאי שעל חוף ימה של יפו: משקה צונן ואווירת בטלנות נינוחה
"במנות העיקריות שיחק לנו מזלנו הטוב, בין הספישלים של הערב הייתה גם מנה זוגית של סטייק פריים ריב במשקל 950 גרם, חלומו הרטוב של כל חובב בשר..." יובל בלנקובסקי במסעדת רופטופ, על גגו של מלון הבוטיק היוקרתי ממילא
"כשראיתי אותו מתקרב אליי לאיטו, ידעתי שהוא האחד, הסטייק שלי. נתח אנטרקוט מיושן על הגריל עם רוטב צ'ימיצ'ורי לצדו ותפוחי אדמה ובטטות שנאפו בתנור..." שירלי רחמים יוצאת עם דייט למסעדת זן נדיר בגדרה, ומתאהבת בסטייק
פעם בארבע שנים אתם מקבלים חודש שלם מלא בהזדמנויות לצפות בכדורגל משובח. הגמר הגדול כבר מתקרב, וזוהי ההזדמנות האחרונה לחוות את המונדיאל הזה כמו שצריך. הנה כמה המלצות לארבע מסעדות שיעשו לכם את סיום המונדיאל
"בחרנו באנילוטי במילוי ריקוטה ושמן כמהין עם סקלופים ושרימפים צרובים ברוטב על בסיס שמן זית, שום וציר סרטנים..." מנה אחר מנה, לא מסתירים אדם וענת בר את התרגשותם מכל מה שיוצא תחת ידי השף יורם ניצן במסעדת מול ים
הקיץ מגיע גם לירושלים, ובאופן רשמי נפתח עם פסטיבל הקולנוע הישראלי והבינלאומי הגדול והחשוב בישראל. מיטב המסעדות מציעות לכם בימים אלו הצעות מפתות שתתקשו לוותר עליהן, ובעצם למה לכם. לקיץ נעים ושמח בירושלים
"אנחנו מניחים את כלי האוכל ונשענים אחורה. בדיוק נכנס ליאפא ספק הלימונים והמיץ כבר אצלנו על השולחן. לפעמים כשהחיים נותנים לך לימון אתה מכין לימונדה..." אורית ורן בקפה יאפא שביפו: ג'אז, ספרים וערבית
בפודסטפס כבר מזמן הבינו שטעמים יכולים להיות כרטיס הטיסה שלנו לכל פסגות העולם, כל שדרוש מאתנו הוא ללמוד איך להגיע לטעם של האוכל. לשם כך יצרו כאן סדנאות בישול, ועכשיו בחודש המונדיאל מבצעים מיוחדים לרשותכם. תיהנו
שירלי רחמים נזכרת בביקורים עם המשפחה בפונדק אסא לטרון, בביקורים עם החברים ובביקורים עם בן הזוג. המיקום הבולט, מרק הרגל, הסלטים, הפיתות החמות וכמובן – הבשר הטוב על האש – מחזירים אותה לכאן שוב, הפעם עם אבא
מסעדת שיטאקי שבפארק התעשייה של ראש העין היא מסעדה אסייתית בראשות השף יניב סבן. בשיטאקי תמצאו תפריט מלא בטעמים ומנות מיוחדות למטבח האסייתי, שאינו מוותר על כשרות. לארוחת צהריים באמצע היום, במחיר שווה לכל נפש
הגרגרים הטחונים, הטחינה, הפול, הביצה, שמן הזית, השום והפטרוזיליה הטריים. אבן המחלוקת בוויכוח שטרם הוכרע – איפה נמצא החומוס הטוב ביותר? לא ננסה לקבוע, בינתיים נמליץ לכם על ארבע מנות חומוס מעולות מחוץ לתל אביב
בין בנייני הבאוהאוס המוארים לשדרות ולרחובות הומי החוגגים, בין השרים, הרוקדים, המאזינים למוסיקה, המסיירים, מקריאי השירה, הקונים והשאר, בואו למסעדה. אספנו בשבילכם את מיטב ההצעות במיטב המסעדות, לילה לבן בתל אביב
"מה שפחות הפתיע היה הבחירה של איתי, שבכל זאת חזר לבורגר הקלאסי בגודל 200 גרם שהוכן מ-100% בשר בקר עם תוספות של חזה אווז מעושן וגבינה כחולה..." קרן ויזנר במסעדת מוזס, סינמה סיטי ראשון לציון – משאירה מקום לקלאסי
דניאל לוין יוצא לקפה-מסעדה קישריה שבגבעתיים – קישים לרוב, מחולקים למשפחות ולמינים, חלקם סולידיים ובטוחים וחלקם נועזים ומפתיעים. גאונות בקיש, שמשמש, כמובן, גם בסיס לקינוחים מתוקים ומצוינים שמחייבים בדיקה נוספת
פסטיבל דרום אמריקה בצפון הנגב עם מונדיאל בחגיגה לטינית טהורה: קרנבל בשרים, מופעי מוזיקה דרום אמריקאית, סדנאות בטוקדות וקפוארה, רקדניות ברזילאיות, מסכי ענק עם הגולים הגדולים, מופעים בספרדית ובפורטוגזית ועוד
רשת קוק סטור: בואו להפוך את המנגל הישראלי לברביקיו אמריקאי ולמקצע את הביצועים ואת הטעמים. הצטרפו אל גדי לוסטיג לסדנת בישול חדשה שסוקרת את התפתחות בישול "על האש" בעולם, שיטות הכנה ובחירת בשרים ועוד המון טיפים
"כל זאת ועוד היו רק המשחק המקדים לדבר האמתי שלשמו באנו - החומוס של זרזיר. שלושה סוגים שונים של אותו חומוס נפלא במרקם חלקלק עוטים תלבושות שונות..." שירלי רחמים שמה פעמיה לעבר מושב כרמי יוסף, אל החומוסיה של זרזיר
מסעדת אוריינטל שלמרגלות תל יקנעם היא מסעדת בשרים כשרה, המציעה לכם תפריט ייחודי ומגוון, המשלב טעם אירופי עם ניחוח ים תיכוני, המוכן מחומרי גלם טריים ואיכותיים, לצד ארוחות עסקיות עשירות ומגוונות ומתאימות לכל כיס
אספנו בשבילכם ארבע מנות פסטה מיוחדות מתוך ארבע מסעדות שיודעות מהי פסטה. איך אתם אוהבים אותה? לזניה? רביולי? טורטליני? טאליאטלה? הכול לרשותכם בליווי בשרים גבינות, דגים, פירות ים ועוד המצאות כרוח השף הטובה עליו