יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת מחניודה, הסמוכה לשוק מחנה יהודה הירושלמי. המקום הכי לוהט בעיר מצטיין באווירה מחשמלת, אבל עם כל הכבוד למנות הראשונות והאחרונות, מסעדת שוק ירושלמית נמדדת במנות הבשר שלה, וגם הן מעולות
מסעדת מחניודה הסמוכה לשוק מחנה יהודה הירושלמי היא היום המקום הכי לוהט בירושלים, ונדמה שהיא פיצחה את ה- D.N.A של העיר. המטבח הפתוח של מחניודה מפיץ אנרגיות בכל רחבי המסעדה, והאווירה מחשמלת, של אוכל שנעשה בכיף. סביב השולחנות לצדנו יושבות חבורות של גברים, חבורות של נשים וזוגות בארוחה רומנטית, בתפריט קריצות שנונות כמו "שרימפס שום, שמן זית ושקר כלשהו", וכלי האוכל והמפיות הם אוסף אקלקטי של חלקי סרוויס ישנים. ניתן לחוש במחניודה באיזון בין היצירתיות המתפרצת במטבח, המקפיד על חומרי גלם מעולים ומכוון גבוה, לבין אווירת השוק הירושלמית הקלילה. התמהיל של המסעדה – רמת האוכל המעולה, השירות הקליל והמחויך, ההרכב האנושי המגוון והמוזיקה השמחה המושמעת בווליום הנכון – מובילים אותי למסקנה שבמחניודה מקבלים חווית אכילה יוצאת דופן.
הגשת המנות במסעדת מחניודה היא מקורית ויפהפייה. כך למשל מנת הסביצ'ה שהזמנו הייתה מעוטרת באופן שלא היה מבייש שום מסעדת אה לה קארט באירופה. המנה הייתה אוסף של נקודות יפהפיות של עלי נבטים לצד פלחי קישוא וזית זעירים. מיד לאחר מכן הזמנו את מנת שקדי העגל של מחניודה, וקיבלנו על השולחן מתקן מתכת של פלאפליות להחזקת פיתות, שעליו נחה בשקית חומה אחת ערימה של חצאי תפודים בתנור ועל השקית השנייה שקדי עגל בפיתה עם טחינה, עמבה, פטרוזיליה ועגבניות.
האווירה של מחניודה אכן מחשמלת. במטבח הרימו עוד צ'ייסר, ואני ידעתי שהמנות העיקריות שנקבל יהיו מעולות. אבל עוד לפני שנגיע לעיקריות, כדאי להכיר שתיים ממנות הדגל של מחניודה – "חמשוקה", שהיא צלחת נחושת קטנה שעליה טחינה, יוגורט, שמן עריסה חריף וקבב מפורק, וכמו שכתוב בתפריט "יאללה לנגב". מנה נוספת שטעמתי ממנה בביקורים קודמים שלי ושזכתה לתהילה ובצדק היא מנת פולנטה עם אספרגוס ושמן כמהין, המוגשת בדרך כלל בתוך צנצנת ואקום מזכוכית - רק תפתחו את הצנצנת וארומת הכמהין תעיף אתכם רחוק כמו שפטריית גורמה יודעת לעשות.
אבל עם כל הכבוד למנות הראשונות והאחרונות, מסעדת שוק ירושלמית נמדדת במנות הבשר שלה. אז הזמנו נתח צ'אך וקבלנו על קרש בשר בכמות נדיבה, פרוסה לפרוסות בשר דקות ונהדרות, שבחלק העליון של כל אחת מהן התנוססה שכבת שומן בגודל בלתי מבוטל. הסרנו את שכבת השומן והתמסרנו לטעמי הנתח. על הצ'ימיצו'רי שהתלווה לנתח החלטנו לוותר – לנו כחובבי בשר הנתח היה נפלא ולא נדרשו לו כל תוספות. הזמנו גם נתח של פילה שביקשנו שיגיע עם מח עצם – תוספת שבתפריט של מחניודה מגיעה בדרך כלל עם מנת נתח הקצבים של המסעדה. אבל המטבח של מחניודה הוא קליל ורגיל להוציא מנות בגדלים ובוורסיות שונות בהתאמה לכלי המסעדה השונים ולמספר הסועדים. אכן קבלנו מתנה מאלוהים בדמות מנת בשר נהדרת, מפיצת ניחוח של בשר שהרגע ירד מהגריל. הזלפה קלה ממח העצם עליו והחגיגה הקולינרית הפכה למושלמת.
אחרי המנות העיקריות, רק כדי שלא להרגיש שפספסנו משהו חשוב, עשינו קפיצה קטנה למנה של תבשיל קטן של מוח בפלפלים אדומים פיקנטיים שהייתה חביבה כשלעצמה. לסיום הזמנו שני אספרסו ו"קונסמה שזיפים", שהוא למעשה סורבה קוקוס שעליו אננס מיובש. הצלחת סובבה לעינינו ונשפך עליה רכז שזיפים שהפך אותה למרעננת, כיפית וקלילה, בדיוק כמו שקינוח לאחר ארוחה עשירה צריך להיות. בשלב זה התחלתי להודות למלצר, למטבח, לירושלים, ולכל מי שתרם לחוויית האוכל הנהדרת הזאת. המנות של מחניודה הן מעולות, ובשילוב עם האווירה המיוחדת של המסעדה, זו חוויית האכילה מהטובות ביותר שידעתי. לכו, תבואו קלילים ותיהנו מכל רגע. מומלץ, גם לתל אביבים.
-
כבוד למנות הראשונות - מחניודה ירושלים
-
חמשוקה במסעדת מחניודה ירושלים
-
הגשת מנות מקורית ויפהפייה - מחניודה
-
המטבח מפיץ אנרגיות - מחניודה ירושלים