Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על טרה אוליבו - תחרות שמן זית בין לאומית במלון ענבל ירושלים

טרה אוליבו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי מסכם את אירועי טרה אוליבו, תחרות שמן הזית הבין לאומית שהתקיימה במלון ענבל הירושלמי, בניצוחו של השף איציק ברק למסעדת סופיה: עלייה במעמדו של שמן הזית הישראלי ושל מלון ענבל כמרכז לקולינריה משובחת

תחרות שמן הזית הבין לאומית, טרה אוליבו, שנערכה בשבוע שעבר במלון ענבל בירושלים, הסתיימה בשני ערבים חגיגיים. הראשון - ערב גאלה שבו הוכרזו שמות השמנים הזוכים, והשני - ארוחת שפים אינטימית וייחודית עם שף מסעדת סופיה ומלון ענבל איציק ברק וצוותו, בשיתוף השף מרכוס גרשוביץ ממסעדת אנג'ליקה הירושלמית. קצת מתוצאות התחרות רק בכדי שתוכלו לדעת אלו שמני זית ממש כדאי לכם לקנות הביתה: לא פחות מ-16 שמני זית כתית מעולה ישראלים זכו במדליית ה-Prestige Gold , מתוכם 3 מדליות הוענקו לשמן זית ארץ גשור, 3 מדליות למשק בירגר, 2 מדליות לזיתא ומדליה אחת לשמן שחם, למסיק קיבוץ מגל, לחלוצה, למשק אחיה ועוד.

ערב הגאלה כלל תפריט בופה עשיר שבו הורכבו המנות על צלחות המשתתפים בידי צוות הטבחים של מלון ענבל. הנה שמני הזוכים בקטגוריות העיקריות של התחרות: שמן הזית כתית מעולה הטוב ביותר בתחרות הכלל עולמית L'Ottobratica Monocultivar של היצרן האיטלקי Olearia San Giorgio F.Lli Fazari. יש לקוות כי בעקבות הזכייה בתחרות טרה אוליבו בארץ ניתן יהיה למצוא את שמן הזית המעולה הזה באופן נפוץ יותר גם כאן. באותה הקטגוריה: שמן הזית כתית מעולה המוגבלת לשוק הישראלי בלבד זכה: פישולין, של בית הבד בירגר. בקטגוריית יצרן שמן הזית הישראלי הטוב ביותר המשקללת את איכותם של מגוון השמנים שמייצר בית הבד זכה היצרן שמן זית ארץ גשור. בתחרות טרה אוליבו ישנה קטגוריה נפרדת ליצרנים ישראליים קטנים של שמן זית – שמן זית בוטיק – המייצרים עד 5 טון בשנה, שמן הזית הישראלי הטוב ביותר של יצרן בוטיק הוא תוראק פישולין של היצרן יעקב פנחסיאן. בין הקטגוריות בתחרות היו גם חלוקה לפי זנים של זיתים. בקטגוריית הבלנד (ממסך) הישראלי הטוב ביותר, שהוא שמן זית המורכב מכמה זנים של זיתים זכה השמן "תערובת קיבוץ עין הנציב" של שמן שאן.

הערב השני של אירועי טרה אוליבו הוקדש לארוחת השפים שנועדה להדגים גם את השפעתו של איכות שמן הזית על המנות כמו גם את כישרונם היצירתי של השפים. בארוחה הוגשה מנת דג של נתח לוקוס טרי צלוי על פחמים בליווי שומר צלוי, קונפי שאלוט, עגבניות ומוס אפונה. הקונפי של בצלי השאלוט הדגים כמה שמן זית איכותי יכול להיות רכיב משמעותי במנה. מוס האפונה המחיש את יכולותיו של שף מסעדת סופיה ומלון ענבל, איציק ברק, הנוהג מדי פעם להשתעשע בנפלאות הבישול המולקולארי. מכאן עברנו למנה המזוהה עם ירושלים: מרק ארטישוק ירושלמי בשמן מזן פיקולינו עם קציפת פטריות. כפי שאתם מנחשים לא יהיה פשוט לכם להכין קציפה מפטריות בבית ולשם כך שוב נעזרו השפים בחומרים, כולם טבעיים, מן המטבח המולקולארי, המאפשרים משחקים רבים ברכיבי המנות. מכאן עברנו לשתי מנות בשריות משובחות: צלעות טלה שהוגשו עם טורטליני טלה ופילה בקר שהוגש עם פירה שלו נמזגה כמות נדיבה של שמן כמהין, שהעניקה לו ארומה אצילית ומשובחת מהסוג שרק הפטרייה הקדושה יכולה לתת. לסיום קינחנו בכמה קינוחים, ביניהם סופלה שוקולד וטארט פירות יער שהוגש עם גלידת שמן זית, שוב קורץ המטבח המולקולארי מבין המנות.

עם אירועי טרה אוליבו עולה מעמדו של שמן הזית הישראלי כמו גם מעמדן של מסעדת סופיה ומלון ענבל כמרכז לקולינריה משובחת.