Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על טרה אוליבו תחרות שמן זית במלון ענבל ירושלים

טרה אוליבו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יובל בלנקובסקי: "פסטיבל שמן הזית טרה אוליבו הוא גם סיבה לחגיגה קולינרית מרשימה במלון ענבל ובמסעדת סופיה. בין התאריכים 25 ל-28 ביולי, סביב ט"ו באב, מציעים במלון חבילה רומנטית, שכוללת ארוחה מרתקת בסופיה..."

אי אפשר שלא לקנא בשף איציק ברק, שף מלון ענבל, המגשים את חלומותיו יום-יום. ברק נוהג לפקוד את המסעדות הטובות בעולם בצרפת, בניו יורק ובמזרח הרחוק לתקופות השתלמות קצרות, משם הוא חוזר למלון עם רעיונות וחידושים ממיטב המטבחים המתקדמים בעולם. היצירתיות והחדשנות של ברק משולבת עם הקפדה על חומרי גלם משובחים ובדגש על חומרי גלם מקומיים, וכל זאת עומד כעת לבוא לידי ביטוי במסגרת טרה אוליבו, התחרות הבינלאומית הראשונה לשמני זית, שתיערך במלון ענבל בין ה-25 ל-29 ביולי.

כעת, עם עליית המודעות לאיכותו של שמן הזית, החליטו מלון ענבל ואיש הענבים חיים גן, שלו ניסיון של שנים רבות בארגון תחרות היין המפורסמת "טרה וינו", לקיים לראשונה בארץ תחרות שמן זית שבמסגרתה יערכו סדנאות לקבל הרחב שבהן יילמדו הטועמים את רזי הטעימה של שמן זית איכותי ואת הפרמטרים לקביעת רמת השמנים. בתחרות עצמה ישתתפו מאות שמני זית, חלקם מיצוק מקומי וחלקם מחו"ל. צוות השופטים של טרה אוליבו יורכב גם הוא משופטים מקומיים ומשופטים בין לאומיים בעלי שם, ובמסגרת התחרות יתחרו שמני הזית בכמה קטגוריות.

טעימת השמנים מתנהלת בצורה עיוורת, בדיוק כפי שמקובל בתחרויות יין. כל יצרן המשתתף בתחרות מחויב לשלוח שלושה בקבוקי שמן זית: השניים הראשונים מיועדים לטעימה עיוורת וזוכים לניקוד על ידי צוות השופטים. הבקבוק השלישי נשמר, במקרה של זכייה נערכת בדיקת מעבדה מאמתת, ושמן הזית שיזכה יעבור לייצור סדרתי, שעליו ורק עליו יוכל היצרן לציין את תווית הזכייה בתחרות.

פסטיבל שמן הזית טרה אוליבו הוא גם סיבה לחגיגה קולינרית מרשימה במלון ענבל ובמסעדת סופיה. בין התאריכים 25 ל-28 ביולי, סביב ט"ו באב, מציעים במלון ענבל חבילה רומנטית, שכוללת ארוחה מרתקת במסעדת סופיה שבמלון ענבל, בין המנות תמצאו רביולי מוצרלה בשמנת ויין שרדונה עם עלי ריחן ופרחי ברוקולי. ב-26 לחודש, הלוא הוא חג האהבה הישראלי, תיערך במסעדת במלון סופיה ארוחה לאוהבים שבה יוגשו מבחר מנות מעוררות תשוקה כמו מטבלי פרות בשוקולד ומבחר מנות דגים קלילות מרעננות ומענגות.

את פרסום הזוכים בתחרות יחגגו ביום רביעי של אותו השבוע, ב-28 לחודש, בארוחת גאלה חגיגית ומפוארת במלון. בארוחה יגישו צוות השפים של המלון בניצוחו של השף איציק ברק על המזנון החופשי מבחר מנות המבוססות על שמן זית ושקשורות אליו, שיורכבו על הצלחת לעיני הסועדים. ברק מתכנן גם כמה הפתעות הקשורות לנסיעותיו לחו"ל ולהשתלמותו בבישול מולקולרי: אבקת שמן זית, חמאת שמן זית ושאר מיני חידושים יוסיפו מקוריות לתפריט.

החגיגה הקולינרית במלון ענבל תיחתם בארוחת שפים מפוארת למחרת. בארוחה מארח ברק שני שפים ירושלמים נודעים - מרקוס גרשקוביץ ממסעדת אנג'ליקה ומנחם כץ לשעבר ממסעדת 1868. השפים יערכו ארוחה מרובת מנות שגם בה יהווה שמן הזית מוטיב שילווה את כל הארוחה. אין ספק ששילוב של שלושה שפים מבריקים ביחד יוליד מנות נהדרות וחד פעמיות. ברק סובר כי ירושלים מזוהה עם אוכל טוב, ושהסצנה הקולינרית פה היא המובילה בארץ. מלון ענבל כעת ממקם את עצמו גם כמרכז קולינרי מוביל בירושלים, ולנו יש למה לצפות.