אז, בימים ההם, כשחג השבועות היה עדיין חג חקלאי, היו מקריבים בני ישראל את ביכורי השדה שלהם כקורבן לאל בבית המקדש בירושלים. ומה עוד תבקשי מאתנו מכורה? הנה המסעדות החדשות שלנו, פרי ביכורנו מהשנה האחרונה
אם הכי כיף לכם להכין פסטה בשמנת, אם המאכל האהוב עליכם הוא קיש פטריות וגבינה, אם אתם מתענגים על סלט קפרזה עם שמן זית, אם במסעדה אתם תמיד בוחרים בעוגת הגבינה – זה המקום בשבילכם. ריכזנו רשימת מתכונים מכובדת, תיהנו
אולי לא כך במקור, אך בהחלט בנוהג – חג שבועות הוא חג הגבינה, העוגות והקישים. אם החלטתם השנה לא לעמול במטבח, הנה לפניכם מצעד עוגות הגבינה ושאר המאכלים שתוכלו לרכוש מוכנים ומצוינים בקונדיטוריות, בבתי הקפה ובמעדניות
"האוכל טעים מאד ובסופו אנחנו מלקקים את האצבעות, הפעם לא רק ברמת המטאפורה..." אחרי ההצגה "לא על הלחם לבדו" מבקרים אמיר נהרי ובת זוגו במסעדת בלק אאוט – מסעדת חושך שבמרכז נא לגעת בנמל יפו, שמלצריה הם כבדי ראייה
יעל ברקוביץ' וידידה הסטודנט הנצחי מגיעים למסעדת צונמי שברחוב בן-סירא בירושלים. כאן היא מגלה תפריט מגוון ואסתטי, רול באונטי עם קוקוס, אגוזים ושוקולד לקינוח, ומבצעים מיוחדים לסטודנטים. מישהו אמר דים סאם ולא קיבל?
ירושלמיט גריל בר היא מסעדת בשרים כשרה ואיכותית הממוקמת בכניסה לבית שמש. בירושלמיט, בשר טרי ואיכותי המוכן מדי יום במסעדה, תפריט מגוון של סלטים, תוספות ואף מנות מיוחדות ממטבח השף. ובצהריים – ארוחה עסקית, כמובן
ארבעה בתים, ובכל אחד מאכלים משלו. בין אם המילה "בית" מזכירה לכם אוכל תימני, ערבי, גלילי או ישראלי, ריחות הבישולים תמיד ייקחו אתכם למקום אחר. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות ביתיות, בתקווה שתמצאו את דרככם הביתה
"יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של 'איקה באטה יאקי', ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה..." שירלי רחמים שמחה לגלות מטבח יפני אמתי בביסטרו יאמטויה שבהוד השרון
בתאריכים 2-6 ביוני תצטרף עירנו ירושלים לבירות העולם ותחגוג פסטיבל אופרה גדול. במסגרת הפסטיבל, מגוון רחב של מופעי אופרה מיוחדים כמו לדוגמה "ירושלים" מאת ורדי, פעילויות אמנות וכמובן – ארוחות מיוחדות במסעדות
קצת קשה להתעלם מסממני הקיץ שפוקדים את אזורנו באחרונה, אולם לשמחתנו, מעבר לחום הכבד, ללחות וליתושים המטרידים, מתחילות חגיגות הקיץ במסעדות. הן, כמובן, לוקיישן נהדר להופעות, ואנחנו שמחים להציע לכם כמה מהן
"אייל ענברי היא בירה מעוננת אדמדמה בעלת איזון מושלם בין מרירות לפירותיות, ולה 6.4% אלכוהול..." ארז שבת לומד על מותג הבירה בזלת בברוהאוס שברמת הגולן – מסעדה הממוקמת בתוך מבשלת בירה ומציעה, כמובן – בשר ובירה
מסעדת אבו חאלד מכינה בהרצליה בשרים על האש, דגים וסלטים כבר 25 שנים. זוהי מסעדה מזרחית אותנטית, שעל קירותיה ציור מדברי והאווירה בה היא חמימה וביתית. מדי יום, בשעת הצהריים, נוהרים לכאן עובדי האזור לארוחה עסקית
שקשוקה אמתית, מעגבניות בשלות, מביצים טריות, עם לחם לבן ורך כספוג, מהסוג שיגרום לכם לחלום עליה בלילה וללקק את האצבעות ביום, היא סוד השמור ליודעי דבר בלבד. אספנו בשבילכם ארבעה סודות מארבע מסעדות – הנה השקשוקה
ולהלן חדשות המסעדות: מסעדת מאראבו מתהדרת בימים אלו בתפריט יין ישראלי חדש, מסעדת כרם זיתים פותחת תערוכה מנדלות של הציירת ענת בר שלום ומסעדת פדריקו שבכיכר העיר תל אביב מזמינה אתכם לערב שישי מטורף. באים?
מהקומה השנייה של הביסטרו סינטה בר, מחלון הזכוכית הצופה אל הרחוב, מתגלות שדרות מוריה ומציגות אורבניות חיפאית במלוא תפארתה. סינטה בר, ביסטרו-בר אסתטי בחיפה, מציג תפריט בשרים, דגים ופירות ים משובח ומהוקצע
"רוצים עוד? אז מה דעתכם על טרטר פארידה, מעוטר בסלילי קולרבי, רוטבגה, גרניטה פלפל ירוק חריף ברוטב יוגורט וטרגון?..." מיה ואדם בר במסעדת שקוף: הבילוי בשקוף הוא חוויה שעוטפת אותך בהדרגה, ומכל הכיוונים והחושים
אפרת רוזן מחליטה החלטה דרמטית ומגיעה למסעדת המושבה 54 שבראשון לציון. כקולומבוס היא מגלה יבשת חדשה, ובה פוקצ'ה סיניה, רביולי בטטה, שיפודי פרגיות רכים ועוגת ריבת חלב נהדרת. להתמסר לריגוש חדש כבר אמרנו?
יובל בלנקובסקי מגיע למסעדת אבו אל עבד שבכפר הערבי אבו גוש, ונהנה ממאכלים ערביים אותנטיים, הרבה יותר מחומוס-צ'יפס-סלט ליד המנות המוכרות. ובעיקר הוא מדבר בשבחה של הקידרה המקומית המבושלת במשך שעות ארוכות
אורית איציק מדווחת מתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל, שנערכה בבית הספר תדמור שבהרצליה. הזוכה המאושרת – איילה ויצגול – תייצג את ישראל בתחרות הבין לאומית שתיערך השנה בטורקיה, אבל רק אחרי תקופת הכשרה ארוכה
מסעדת המאכלים של ברטה, ביתית וחמה בפארק המדע ברחובות, מזמינה אתכם לתבשילים ממגוון העדות. התפריט של המאכלים של ברטה משתנה בהתאם לירקות העונה ולטריות הפרודוקטים, לקראת שבת וחג – מכירת אוכל מוכן, ובצהריים – עסקית
אמנם עם בוא האביב נפתחת עונת המנגלים, אבל לא חייבים להישאר בפארק הלאומי עד לחורף הבא. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבע מסעדות שישמחו להכין לכם שיפודים, סטייקים ומעורב על האש – כמו שאתם אוהבים את הבשר שלכם
"הצלחת שלי הורכבה ממנת פירה גדולה ועליה נחה צלע של חזיר עסיסית וריחנית ברוטב בייקון וסיידר וקישוט של ענף טימין..." אמיר נהרי מתרגש במסעדת סרגוס בתל אביב – אחראית לעשיית המבורגרים מעולים ולחמניות עסיסיות
"הנתח צרוב קלות מבחוץ והולך ומאדים כלפי פנים, עד כמעט נא בחלקים המקיפים את העצם, עם ארומה נקייה ומרקם נגיס מאד..." שפרה צח מתפייטת על הטי-בון של מסעדת עד העצם שבהרצליה ויחד עם בן זוגה מחסלת את כל הבשר עד העצם
אביב של פסטיבלים במסעדות: פסטיבל מאמא צ'ארלי במסעדת אוליב ליף, פסטיבל הודו במסעדת אינדירה, פסטיבל סרטים בבית הקפה אצטקה ופסטיבל דגים וגבינות במסעדת אדמה. אילו בילויים אתם מתכננים לעצמכם החודש? הנה כמה המלצות
שפרה צח על טרה אוליבו – תחרות שמן הזית הבינלאומית, שתיערך במלון ענבל בירושלים בתאריכים 15-18 במאי. במסגרת התחרות, ארוחת גאלה מיוחדת שעל תפריטה שוקדים השפים מיקי חמו ומוטי בוחבוט והסופרת הקולינרית פיליס גלזר