זה הזמן לחלוץ נעליים, להרכיב את משקפי השמש ולהיכנע לרחש הגלים. רצועת החוף הנמתחת לאורך כל הארץ מציעה שפע של מסעדות, ולא בכולן כיסאות פלסטיק וכוס בירה שנדבקת לתחתית. אספנו בשבילכם שלוש, אבל זו רק ההתחלה
הנה הוא בא, היום שחיכינו לו, סוף השבוע. גם הפעם אנחנו חוגגים אותו במסעדות, והנה כמה המלצות. מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת מזמינה אתכם לקבלת שבת בצהריי שישי, אוליב ליף כבר מעבירה את הקיץ ועוד
"ואולי זאת המחמאה האולטימטיבית למסעדות של מתחמי ההיי-טק: כשהקהל שסועד את ארוחות הצהריים המסובסדות חוזר בערב עם החברים או המשפחה למקצה נוסף..." אדם בר מבקר בשעת ערב קלילה במסעדת רונימוטי, רמת החי"ל, תל אביב
שותפים למאבק על מחירי הדיור בתל אביב בפרט ובארץ בכלל, החלטנו לסייע גם אנחנו. מצאנו לאנשי האוהלים וגם לכל מי שמכלה יותר מהשכר החודשי שלו על שכר דירה, מסעדות זולות בתל אביב. כי אוכל טוב במסעדה טובה מגיעים לכולם
מתברר שאילת היא הרבה יותר מאסופת בתי מלון וילדים עם שנורקלים. מדובר במרכז קולינרי לא רע בכלל, ואם אתם כבר בחופשה אז מומלץ ללכת על זה עד הסוף ולנסות את כל מה שיש לה להציע. אז מה אתם מתכננים לאכול בחופשה שלכם?
ביום חמישי אחר הצהריים, בזמן שכולם היו בעבודה, חתכה אפרת רוזן לחוף היום של ראשון לציון, שם לא הייתה מתאימה יותר ממסעדת פרנצ'סקה. היא קוראת לעצמה איטלקייה, אבל כולם יודעים שאין יותר ישראלית חמה ומזמינה ממנה
"בן-ארוש, חניך הקורדון בלו בפסדינה, קליפורניה, אשר השתלם אצל שפים מובילים ובהם תומס קלר ושלום קדוש, יצר תפריט המשלב חומרי גלם מקומיים, שיטות בישול עדכניות ופרשנות אישית למטבח הישראלי..." שפרה צח, קדמה, ירושלים
אמורה מיו, איטלקית חמה ומזמינה באבן גבירול, מציעה אוכל אותנטי ואווירה רומנטית ורכה. תנור האבן מפיק מתוכו פוקאצ'ות, מאפים, פסטות, פיצות ואת מיטב המטבח האיטלקי. ובשעת צהריים מוגשות כאן מגוון ארוחות עסקיות
אם אין בכוונתכם לערוך אירוע באולם, אם אתם סולדים מהרעיון של כיתות רגליכם עד למסעדה הקרובה, ואם בכל זאת אתם מעוניינים לחגוג את שמחת הולדת הבן, סגירת העסקה או יום נישואיכם, הנה כמה רעיונות לקייטרינג לאירועים
דרך שדרת ממילא השוקקת עוברת יעל ברקוביץ' מירושלים הרגילה אל טוסקנה אשר בירושלים, שנמצאת בממילא קפה. פה מפליא השף נדב אלבז עם תפריט איטלקי-ים תיכוני משובח וסנגרייה, וברקע מנגנת להקת נגנים מוסיקה לטינית חיה
"מנת אנטרקוט על העצם שהוא מקבל, מבשר מיושן במקום, עשוי מדיום ומוגש ברוטב של ציר בקר מצומצם ויין אדום, גורמת לו לצאת בהצהרה שזו אחת ממנות הבשר הטובות שאכל מימיו..." שפרה צח זוכה בטוטו של השף ירון שלו, תל אביב
אז מה אם קיץ, מי אמר שחייבים להידבק למזגן. קחו כמה המלצות למסעדות שחוגגות אותו בענק: טיול בגליל עם תפריט מיוחד במסעדת אסתושה, ספיישלים יפניים חדשים ביאמטויה, הופעות באצטקה וגם – רק בשר ברשת המסעדות רק בשר
תמיד עולה השאלה הזו לפני שהם מגיעים מחו"ל, האורחים. לאן לקחת אותם? הנה עשר המלצות, כדי שתוכלו להראות להם את ישראל מכל הזוויות שלה: החל מהים דרך החומוס וכלה בגורמה, מירושלים דרך מרכזי הערים ועד לצפון הרחוק
"כשאלוהים חילק את האדמה בין כל העמים בעולם, הגרוזינים היו עסוקים באכילה ושתייה ולכן איחרו. אחרי משא ומתן, הוא נתן להם את החלקה ששמר לעצמו. אני מקווה שהם נתנו לו איזה צ'יבוריאקי..." יונתן שטרנברג, ראצ'ה, ירושלים (לשעבר)
מסעדת באבא יאגה שברחוב הירקון בתל אביב מציגה תפריט עשיר עם מגוון מנות מכל רחבי אירופה, מספרד ועד רוסיה. בר האלכוהול מאובזר והעיצוב מרשים. עכשיו אפשר ליהנות מחוויה באחת המסעדות הטובות בעיר גם בשעת צהריים
לא רק מותגים: את תוספת הפיצה המרשימה בעולם מצאנו בחופי אוסטרליה לפני כעשור. אז לראשונה נטעמה במחוזותינו פיצה עם עוף, ומאז אנחנו תרים אחר אותו הטעם. בדרך נתקלנו בעוד כמה דברים, הנה לכם תוספות לפיצה שמצאנו כאן
מה אתם מתכננים לעשות בשבוע הקרוב? החופש הגדול כבר כאן ובטח לא תזיק לכם ארוחה ממוזגת, עם או בלי הילדים. הנה כמה המלצות קיציות – ארוחת טאפאסים בטאפאיה, תפריט קיץ במאראבו ובילוי על גג ירושלמי במסעדת רופטופ
"את המקום שאכלסו עד לפני דקות ספורות מנות הפתיחה תפסו כעת שתי פריז'ות אלגנטיות, שבתוכן מצקצקות גחלים רוחשות. על אחת מהן דואט סינטה ואנטרקוט ועל השנייה נתחי אסאדו עגל..." אורלי פרש-אזולאי אוכלת בשר. מיט, חיפה
"פילה המוסר הגיע כנתח עבה, עשוי היטב, טעים ורך בבשרו, ועליו רוטב סלסה ולימון. הדג העדין הוגש בתוספת רוטב אפונה ירוק בוהק ומתקתק, ומעליו רצועות מלפפוני פאקוס כבושים..." אימא של יעל ברקוביץ', רופטופ בירושלים
הייתם פעם בבר מצווה של טריפוליטאים? מסעדת גואטה, הטריפוליטאית הוותיקה משדרות ירושלים ביפו, חוגגת יום הולדת 13, ומזמינה את כולם. החגיגה מיוחדת ונמשכת כל הקיץ, והיא כוללת אורחת טעימות מעולה ועראק בטעמים, כמו מים
"אני אוכל במקומות רבים שדוגלים בסלטים תחילה, ומעולם לא קרה שסיימתי אותם עד תום. כך קורה כשמכינה אותם יד אומן..." אמיר נהרי אוכל אצל השף אלרן גולדשטיין במעדניה של גולדשטיין שבסביון. הרבה יותר מרשים ממה שזה נשמע
בהרצליה פיתוח, בקצה של שדרת עצים צוננת, ממוקמת מסעדת טאבולה. העיצוב אלגנטי, האווירה חמימה והתפריט עושה כבוד למטבח האיטלקי. הארוחה העסקית של טאבולה מוצעת בכל יום בשעות הצהריים, ובימים א' ו-ב' גם בשעות הערב
זה תמיד האוכל הביתי שמוציא לכם את העיניים, שלא נדבר על הלשון. אספנו בשבילכם כמה מעדניות בשר עם מוצרים איכותיים, תבלינים מיוחדים, מזון ביתי וטעים, כדי שגם אתם תוכלו ליהנות בבית מתבשילים איכותיים בסוף השבוע
"אנחנו אוהבים את הגישה היהודית שלוקחת דברים 'פשוטים' (יין, חלה, יחסים בין גבר לאישה) – ועושה להם קידוש... וזה בדיוק מה שעושים בדלאל לשווארמה" מיה ואדם בר מתרגשים מתפריט הקיץ של דלאל בנווה צדק, תל אביב
הקיץ בירושלים חם, ולא רק בגלל מזג האוויר: יריד חוצות היוצר, פסטיבל תיאטרון בובות, פסטיבל היין ועוד – בוודאי תמצאו משהו שתרצו לעשות בעיר הקודש. וזה עוד לפני שתחשבו באיזו מסעדה לקנח