Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מקסיקנה תל אביב
לחם בשר הרצליה

מקסיקנה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כמי שבילה שלוש שנים מחייו בטקסס בתור ילד, תמיד אזכור את רגעי האושר הקטנים, שבהם, במקום האוכל האמריקאי המשמים, קיבלתי אוכל מקסיקני..." גיא סופר חוגג יום הולדת 5 יחד עם מסעדת מקסיקנה שבתל אביב וטעמי הילדות

כמי שבילה שלוש שנים מחייו בטקסס בתור ילד, תמיד אזכור את רגעי האושר הקטנים שבהם, במקום האוכל האמריקאי המשמים, קיבלתי אוכל מקסיקני: טורטייה במגוון טעמים עשיר - חריף, מתקתק ומלוח, כולם יחד במנה חמה ומרגשת, מהסוג שאוכלים בידיים, בלי כל גינוני הטקס.

התפריט של מסעדת מקסיקנה, בבוגרשוב פינת בן יהודה, משלב בין המנות המקסיקניות הקלאסיות, לאלו שחדרו למטבח האמריקאי ולבשו שם צורה מעט שונה. בנוסף לתפריט הרגיל, מציעה מקסיקנה ארוחה עסקית בשעות 12:00-17:00 במהלך השבוע הכוללת 20% הנחה על כל התפריט, כשבשעה 17:00 מתחילה Happy Hour עם מרגריטות ללא הגבלה.

בנוסף למבצעים הרגילים חוגגת מקסיקנה החודש 5 שנים, ומציעה ארוחת חמש מנות זוגית ב-155 ש"ח לזוג, משחקי פיניאטה פעמיים בשבוע, עם המון סוכריות ושוברים למסעדה, והדובדבן שבקצפת עוד לפנינו: מסיבה לחברי המועדון והפייסבוק, בראשון בספטמבר, שכולה צהללולים. בכלל, שווה להצטרף למועדון החברים ולפייסבוק של מקסיקנה, כי נערכות שם תחרויות מופרעות עם פרסים שווים: תחרות שתיית מקסימום מרגריטות קפואות בשתי דקות, אכילת פלפלי חלפניוס חריפים, אכילת תולעי מסקל או ערימת טורטיות. כיף אמרנו כבר?

אז הכיף שלנו מתחיל עם מרגריטה קפואה קלאסית בשבילי, ומרגריטה קפואה קאקון (בתוספת פסיפלורה וליצ'י) בשבילה. המרגריטה שלי מגיעה עם מלח גס על שפת הכוס, כדי להעצים את טעם, ואצלה, כמובן, אין צורך כי הפסיפלורה והליצ'י משתלטים. את העבודה עושים כאן ברצינות, והמרגריטות עשויות עם Cuervo אמיתית.

למנות ראשונות אנחנו מתחילים עם מנת מוצ'אצ'וס הזכורה לי היטב, ועדיין לא מאכזבת – שכבות של נאצ'וס משני סוגים עם שעועית שחורה, סלסה, טיפת בצל ירוק ותועפות של מוצרלה שנמסה מעל הכול, פינגר פוד אמיתי. המנה השנייה, היישר מהמטבח המקסיקני הקלאסי – טוסטדה שרימפס: טורטיית תירס קריספית ומעליה חסה, גווקמולי, פריחולס, סלסה בלנקה ושרימפס ברוטב חלפיניו ליים. זוהי מנה עשירה בטעמים, החל ממתיקות הליים דרך המליחות המרומזת של הסלסה והשרימפס עצמם, וכלה בחריפות של החלפניוס, והכול פינקטי ומגרה, ובהחלט משאיר טעם של עוד.

לעיקריות אנחנו מזמינים פחיטה קון קרנה - אורז מקסיקני, פלפלים צבעוניים, בצל ורצועות שייטל. הטורטיות מוגשות בצד עם שלושה רטבים; גאוקומולי, סלסה, וסאלסה בלאנקה (לבנה על בסיס שמנת), גם המרכיבים של המנה מגיעים כשהם מסודרים אחד-אחד בנפרד, כשהמטרה היא להרכיב את המנה לבד, בשילוב הטעמים הרצויים לסועד, כמובן. אצלנו, כרגיל, היא לוקחת את הטעמים הסולידיים, ואני בורח לכיוונים המשונים.

המנה הבאה היא פרגית עוף ברוטב מולה וחלב קוקוס, שמוגשת עם סלט ותוספת לבחירה. אנחנו בחרנו בתפוח אדמה משיקס, מעין הום פרייז מאד יבשים וטעימים. גם הסלט הקיצי והקל מעניין, עם תוספות של בוטנים. אבל גולת הכותרת של המנה היא הרוטב. רוטב המולה, מהמטבח המקסיקני הקלאסי, מכיל שוקולד, צימוקים, שמן, וכשנים עשר סוגי פלפלים. נכון, דרושות כמה נגיסות כדי להתרגל, אבל אחר כך באמת שאי אפשר להפסיק לאכול.

בלי קינוח אי אפשר, ואולי היינו חוזרים רק בשבילו – כוכב קינמון: טורטיות אפויות בסוכר ובקינמון, מסודרות בצורת כוכב, מכוסות בפירות יער ברוטב עסיסי ובכדורי גלידת וניל. מה עוד כבר אפשר לבקש?

מרוצים ומדושנים חזרנו לרכב ולשגרה שלנו. עד הפעם הבאה.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש