Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על בר-מסעדה רסטובר בירושלים
לחם בשר הרצליה

רסטובר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בבוקר היא בית קפה שמגיש מגוון ארוחות בוקר, בשעות 12:00-17:00 מוגש כאן תפריט ארוחות עסקיות, ובערב האורות מעומעמים, רסטובר משנה את פניה והופכת לבר נעים ועכשווי עם תפריט לילה מעולה..." יונתן שטרנברג מירושלים

כתושב חילוני של העיר ירושלים, אני מגלה לצערי שוב ושוב כמה מעט מסעדות טובות ולא-כשרות מציעה העיר, בעיקר כשחלק מההיצע המצומצם סגור בסוף השבוע. לא שיש לי התנגדות עקרונית לאוכל כשר או למסעדות כשרות, להיפך, רק שבימי שישי אחר הצהריים (ובחורף אפילו מוקדם יותר), נעשה קשה למצוא ארוחה טובה בעיר.

מסיבה זו ומסיבות אחרות, רסטובר היא אחת המסעדות האהובות עליי בירושלים. היא ממוקמת בשכונה היוקרתית רחביה, ממש מול מעונו הרשמי של ראש הממשלה ומרחק הליכה של כחמש דקות ממרכז העיר, שם היא ניצבת כאי של שפיות בעיר המתוחה לפרקים. האווירה והעיצוב ביתיים ומסבירים פנים, מה שמושך טווח גדול של לקוחות. רסטובר פתוחה בכל יום משעה 07:30 עד שעות הלילה המאוחרות, וככל שהיום עובר, היא משנה את פניה: בבוקר היא בית קפה שמגיש מגוון ארוחות בוקר, בשעות 12:00-17:00 מוגש כאן תפריט ארוחות עסקיות, ובערב האורות מעומעמים, רסטובר משנה את פניה והופכת לבר נעים ועכשווי עם תפריט לילה מעולה.

הגענו ברביעי בערב והבר-מסעדה היה פשוט מלא. התיישבנו בפנים וביקשנו מהמארחת ליידע אותנו כשיתפנה שולחן על הדק בחוץ. בזמן שהמתנו, החלטנו להזמין מנות ראשונות: כבד עוף מטוגן בסילאן עם בצל שהוגש על גבי טוסט-בגט מתוך תפריט המסעדה הרגיל ושיפודי טונה אדומה מצופים בשומשום מתוך תפריט המנות המיוחדות. שתי המנות היו מאד נדיבות, והאהובה עליי הייתה זו של כבדי העוף. הרוטב המתוק והפלפלי ציפה כל פיסה מהכבד העסיסי והבגט הפריך שנספג ברוטב היה פינוק אמתי.

אחרי שעברנו למרפסת הנעימה הזמנו בירה ושוב הצצנו בתפריט. ההמבורגרים של רסטובר נחשבים בין הטובים עיר, אמרתי לאושרית, אז בהחלט היינו חייבים לטעום מהם. בעצת המלצרית הזמנו גם סלמון שנאפה בתנור ברוטב לימון, שום וחמאה.

ההמבורגר היה מעולה, והוגש על גבי לחמנייה טרייה בצירוף ירקות ההמבורגר המסורתיים. רסטובר מציעה שלושה סוגי המבורגרים: המבורגר הבית הקלאסי, המבורגר טלה שהוא יותר מזרח תיכוני, והאהוב עליי - המבורגר העשוי מ-100% בשר אנטרקוט טרי. האחרון, שנעשה מנתח השמור בדרך כלל לסטייקים, הוא טעים, עסיסי ומלא בטעמים. קישטנו בטיפת קטשופ ומיונז ויצאנו לדרך. גם הסלמון היה טוב באופן מפתיע. ראשית הוא נצרב על המחבת ואז נאפה בתנור, כך שהוא היה פריך מבחוץ ועדיין ורדרד ולח מבפנים. השום, הלימון והחמאה השלימו אותו. מדובר ברוטב קל מאד להכנה גם בבית, שמניסיוני גם עובד טוב על רוב הדגים הלבנים בצלייה או באפייה.

לקינוח חלקנו את הקרמבו וניל, שהורכב מקרם וניל מושחת, מעטפת שוקולד לבן, תחתית עוגיות ומחית פירות יער ריחנית. ניכר איזון טוב בין הטעמים, ולכן המנה לא הייתה מתוקה מדי. זו, כמובן, הייתה דרך מצוינת לסיום הארוחה.

בין אם במהלך השבוע או בסופו, מוקדם בבוקר, בשעת צהריים או מאוחר בלילה, בהחלט כדאי לבקר ברסטובר. אגב, עד ל-1 בספטמבר, מציעים כאן מבצע של 1+1 על רוב המשקאות בבר. עכשיו בטוח לא תתאכזבו.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש