מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מתכונים לט"ו באב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אולי לא חייבים תמיד לצאת למסעדה, ערב רומנטי עם ארוחת ט"ו באב אפשר להכין גם בבית. אספנו בשבילכם ארבעה מתכונים למאכלים טעימים, מלאי אהבה ותשוקה, שכיף לאכול בשניים. עכשיו נסמוך עליכם שתעשו בהם שימוש ראוי

פילה בקר בתפוחי עץ וסילאן של מסעדת לופט

רכיבים:

800 גר' פילה בקר חתוך לנתחים של 100 גר' כל אחד
4 יחידות תפוח גרוד סמית חתוך לרבעים
350 גר' דבש סילאן
300 גר' קוביות בטטה
כף שמן
1/2 כוס יין לבן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

צלו את הפילה במחבת עם שמן דקה כל צד והניחו בצד
בתוך מחבת על אש בינונית מניחים את תפוחי האדמה והבטטות שעברו חצי אפיה. מוסיפים דבש סילאן וחצי כוס יין לבן יבש ולטבל במלח ופלפל לחצי רתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את פילה הבקר. מבשלים הכול יחד עד מידת צלייה מדיום.

דואט פילה בקר וצלעות כבש בתוספת פירה שורשים ופולנטה תירס של אוליב ליף

רכיבים לפילה בקר וצלעות כבש:

פילה בקר – 2 נתחים של 170 גרם
צלעות כבש – 2 נתחים של 220 גרם
לבקש מהקצב שיפרק למענכם את נתחי הבשר
תירס גרעינים טרי
מלח על פי הטעם
2 כפות שמן זית

רכיבים לפולנטה:

200 גרם של תירס גרעינים טרי, מלח על פי הטעם, 2 כפות שמן זית

רכיבים לפירה שורשים:

2 תפוחי אדמה מקולפים
1 בצל מקולף
1 לפת מקולפת
2 שורש פטרוזיליה מקולף
2 שורש סלרי מקולף
1 בטטה אפויה בתנור

אופן הכנת הפילה בקר וצלעות הכבש:

את נתחי הבשר יש לצלות על מחבת עם שמן זית מכל צדדיו

אופן הכנת הפולנטה:

את התירס יש לבשל במים עד גובה התירס במשך 45 דקות עד למצב בו הגרעינים מתרככים.

לאחר מכן יש לטחון את התירס עם המים, המלח ושמן הזית עד קבלת מרקם אחיד (ניתן לסנן במסננת גסה)

אופן הכנת פירה השורשים:

לבשל בסיר מים את כל המצרכים עד לריכוך במקביל לאפות בטטה עם הקליפה עם מלח גס במשך 45 דקות

לסנן את הצרכים עם המים, לייבש את הירקות בתנור במשך 5 דקות ולרסק את הכול יחדיו עם הבטטה למחית שלמה.

יש להוסיף מלח ושמן זית לפי הטעם.

אופן ההגשה:

בצלחת גדולה יש להניח את פירה השורשים ועל בסיסו את פילה הבקר, את הפולנטה תירס לצידו של הפילה ועל בסיסו יש להניח את הצלעות.

את הרוטב יש לבזוק מלמעלה ולאכול בתאבון.

מוס שוקולד מפנק ממסעדת פינגווין

רכיבים:

500 מ"ל חלב
1100 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
12 חלבונים
700 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מערבבים בסיר מעל לאש קטנה את החלב, השמנת מתוקה ואת הסוכר עד למיזוג בין החומרים
מורידים מהאש ומוסיפים את 12 החלבונים
בסיר נפרד ממיסים את השוקולד המריר
מקציפים בכלי נפרד 600 מ"ל שמנת מתוקה
מטמיעים בהדרגה את השוקולד לתערובת המרכזית
מוסיפים את הקצפת ומכניסים לקירור
את המוס ניתן להגיש בכוסות, ולקשט כיד הדמיון הטובה

פונדנט שוקולד של בוסטון פיש אנד גריל

רכיבים:

675 גרם שוקולד מריר באיכות טובה
675 גרם חמאה
13 ביצים
13 חלמונים
500 גרם סוכר
290 גרם קמח

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה
במערבל מזון ידני מערבלים את שאר המרכיבים
מחברים יחדיו את שתי התערובות ומערבלים יחדיו כדקה
מסננים את התערובת וממלאים קעריות אישיות, חסינות חום עד ל- 3/4 גובה
אופים ב-180 עד שהפונדנט תופס ועובר את גובה הכלי ב-1 ס''מ