כמה יעלה לכם לצלות בשר ביקיניקו טנקה? ולהביט בקוקי סאן ז'אק בקלואליס? אספנו בשבילכם כמה מסעדות יוקרתיות בארץ. דווקא בימים אלו, כשיוקר המחיה נמצא בכותרות, נחמד להיזכר כמה שווה אוכל טוב במסעדה טובה באמת
קלואליס
ממקום מושבה בסיטי של רמת גן מציעה מסעדת קלואליס, מהמסעדות היוקרתיות בארץ, תפריט שמתמחה בעיקר במנות דגים ופירות ים, שעליו אמון השף-אמן ויקטור גלוגר. העיצוב דווקא כפרי ופשוט, לא מהסוג ששואל בקול רם כמה כסף יש לכם בארנק. בין הפנינים של קלואליס תמצאו לדוגמה מנה ייחודית במחוזותינו של לובסטר על מצע פסטה עם רוטב ציר דגים ושמנת ב-285 ₪, אבל לצדה, ברמה סולידית יותר, תוכלו ליהנות גם מקוקי סאן ז'אק בצדפה עם ג'וליין ירקות שורש וברוטב כמהין ב-78 ₪ בלבד. אם כבר הגעתם, תפריט היין של קלואליס הוא מהמשובחים והמגוונים, הציצו בו ותתרשמו בעצמכם.
מול ים
השף יורם ניצן הוא מחלוצי גורמה פירות הים בישראל, ומול ים גם נחשבת מאד גם בסטנדרטים בין לאומיים. הפנינה שמקשטת את נמל תל אביב מציעה תפריט ייחודי ואוסף יין נדיר ואיכותי. נכון, בסילבסטר האחרון עלתה כאן ארוחת ערב 1,000 ₪ לסועד, וגם בתפריט הרגיל מככבות מנות לא זולות כמו סקלופ, מדליוני לובסטר ושרימפ בקרם שורשים לבנים וויניגרט כמהין שחורות – ב- 270 ₪. אבל, מסתבר, דווקא מוצעת כאן גם ארוחה עסקית קיצית במחיר סביר ביותר של 160 ₪ הכוללת מנה ראשונה ועיקרית. לדוגמה תוכלו ליהנות משילוב של מנת פקין דאק עם סלט מלפפונים, אננס ובוקצ'וי בוויניגרט סויה ודבש ואחריה משרימפ יאם – חסילונים צרובים על בטטה צלויה, רוטב פלפלים קלויים, אספרגוס, קרם פרש וכוסברה טרייה. לא נורא.
יקיניקו טנקה
זוהי כבר מסעדה יפנית בעלת אופי ייחודי בנוף המקומי, שמתמחה בבשרים יפניים, בפירות ים ובמנות צמחוניות, תוך דבקות במסורת האירוח היפנית הידועה. היקיניקו היא צורת ההגשה המיוחדת שבה הסועדים צולים בעצמם את נתחי הבשר שלהם על השולחן, לפי טעמם, ובדרך כלל ההתעסקות היא כיפית ומעניינת. עם כל העיצוב היפני המיוחד, השירות מעורר הקנאה והחוויה היפנית היוקרתית, התפריט של יקיניקו טנקה אמנם מציע מנות יקרות כמו את בשר הדגל של המסעדה ב-220 ₪, אולם מצד שני יכול זוג ליהנות מחגיגת בשרים במחירים הנעים בין 260 ל-350 ₪.
NG
NG היא מילה נרדפת לבשר, בשר, בשר ועם אפשר, אז עם הידיים. האווירה, בלב נווה צדק, היא לא פחות מקסומה, והאורחים הם בדרך כלל רומנטיים חובבי הז'אנר. גם NG מציעה מנות יקרות לצד זולות יותר. לדוגמה, קרניבורים ישלמו כאן על הפינוק האמתי – פורטרהאוס במשקל קילו מאתיים – 310 ₪. לעומת זאת, מי שיסתפק בחצי ארנבת על הגריל במרינדת יין לבן והרבס דה פרובנס, יוכל לשלם לא יותר מ-98 ₪. מה שעוד שאפשר לעשות ב-NG זה להצטרף לארוחות Sharing (בהזמנה מראש), ולהזמין, לדוגמה, ברווז צלוי שלם ב-260 ₪ ל-3 סועדים. מלבד זאת חייבים להגיד שבשר טוב תמיד עולה ביוקר.
כתית
השף מאיר אדוני למסעדת כתית מבטא תשוקה רבה לאוכל ועושה לו כור היתוך ישראלי-ים-תיכוני. את התפריט מרכיבים דגים ופירות ים טריים, בשר טלה, בקר, לחמי מחמצת, פסטות, סורבטים, גלידות, קונפיטורות ועוד – וכולם בייצור עצמי. מנת טלה גלילי צעיר – ברוסט טלה בבישול איטי, קורמוסקי פרמזן, קראמבל עשבים ירוקים, שאלוט מקורמל, קציפת שום וקרם שום ירוק – עולה 228 ₪, ומצד שני אפשר להעביר כאן ערב טעימות שלם ב-350 ₪ או למחול על כבודכם ולהגיע לעסקית צהריים שעולה לא יותר מ-139 ₪.
פושקין
הפעם זוהי מסעדת שף צרפתית מודרנית, עוד אחת מהמסעדות היוקרתיות בארץ, שמביאה לצלחת שלכם מנות גורמה יצירתיות, אווירה רומנטית ואקסקלוסיבית, סיגרים קובניים ושירות אישי. והתפריט? כצפוי, הוא לא זול, ומצד שני ראינו יקרים ממנו. פילה עגל, לדוגמה, עם תפוח אדמה פונדנט, מרמלדת שאלוט ומח עצם, רושטי, קרם שורשים ורוטב יין אדום, היא מנה שתעלה לכם אצל השף האחראי גלעד פלד 210 ₪. מצד שני, מדובר באיכות ללא פשרות ובחוויה של פעם בחיים, אם כבר הגעתם עד כאן או לאחת אחרת מרשימת המסעדות הכי יקרות בארץ, נקווה שאתם יכולים להרשות לעצמכם את הארוחה. אז תיהנו ממנה, ואם אפשר – עד הסוף.
-
יקיניקו טנקה - מסעדות יוקרתיות בארץ
-
המסעדות היקרות בארץ - חדר פרטי
-
הפורטרהאוס של NG
-
בשר טוב עולה ביוקר - המסעדות הכי יקרות בארץ