"השידוך בין נתחי העגל והשמנת לכמהין השחור היה מוצלח, והורגש שיד מקצועית ידעה ללהטט בין חומרי הגלם בעלי הטעמים הדומיננטיים בצורה כזו שלא פגעה באף אחד ממרכיבי המנה..." קרין אביב יצאה לבדוק את התוספת החדשה לעיר התחתית של חיפה, טרטוריה ונציאנה, וגילתה מסעדה איטלקית אותנטית עם תפריט אוכל מדויק
"רצועות פפרדלה רחבות שהיו טריות ואיכותיות מאוד מבושלות לאל דנטה מושלם. הרוטב, על בסיס של חמאה פרמזן ויין לבן, היה עדין בדיוק במידה והשאיר את הבמה לפירות הים והאנשובי שכיכבו במנה..." ים 7 בהרצליה מגישה לסועדים נוף לים הכחול, רעש גלים ומנות מדויקות וטעימות. טל יונאי שרייר בחרה את מסעדת החוף שלה לקיץ הזה
"פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם..." האחות של כרמית אופק קפצה לביקור, כך שהיה צריך להתארגן על מסעדה מיוחדת, ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב נתן את השואו הכי מרענן וטעים למפגש הפסגה
"הדג הרך טוגן קלות ושחה ברוטב חמאה, מרווה ולימון. הלימון היה דומיננטי, המרווה קצת פחות והשילוב ביניהם היה מושלם. הדג הגיע בליווי ירקות גינה חלוטים עם שבבי מלח גס הפזורים מעל..." קרין אביב חוזרת שוב ללה רפובליקה די רונימוטי בתל אביב, האיטלקית שמציעה אוכל לא יומרני אך מדויק להפליא, מנות מצוינות ובלי הרבה רעש וצלצולים
"מנת הלביבות שלי כוללת שלוש לביבות שמנמנות-שחומות שכל אחת מהן נחה, בקונטרסט צבעוני, על עיגול לבן של רוטב שמנת-חזרת שמוסיף עוד טוויסט למשחקי הניגודים של חם-קר פריך-חלקלק..." שפרה צח מגיעה לגראונד קפה קרית אונו, ומוצאת מקום "שכונתי" כזה שכולם נפגשים בו, עם תפריט המתחיל בנשנושים ומסתיים הארוחה של ממש
"הפילה היה עשוי בצורה מושלמת, צריבה טובה מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנה פשוטה לכאורה אבל כשמדייקים ומשקיעים בחומרי הגלם, לא צריך יותר מזה...." יונתן שטרנברג תמיד נהנה לחזור ללינק מבשרת ציון, ביסטרו המציע מנות יצירתיות בהתאם לעונות השנה לצד תפריט אלכוהול עשיר. מי מצטרף לדרינק?
"השצ׳אמאדי, קדרת עגל ברכז שזיפים בתיבול גרוזיני, היא בדיוק מה שקדרה אמורה להיות, עטופה בחום ואהבה של שזיפים שנקטפו במטע אי שם למרגלות ההרים המרהיבים של גיאורגיה, והיא מוגשת עם תוספת של אורז..." עמרי שמילוביץ מגלה בראצ'ה תל אביב את הטעמים, הניחוחות והשמחה של המטבח הגיאורגי.
"בימים אלו עושים כאן הרצה למנה המיועדת לקרניבורים מתקדמים – סטייק טי-בון במשקל 450 גרם. הטי-בון הוא נתח על העצם שמשלב שני סוגי בשר, כל אחד ומרקמו האופייני. בצד אחד הפילה הרך יותר, ומהצד השני הסינטה, יותר מוצקה ובשרנית..." שפרה צח מצאה את המקום שמציע את הארוחה הכי ישראלית שיש - מדזו הרצליה פיתוח
"כדי לספק את הסקרנות הזמנו גם מנה מקסיקנית - טאקו ממולא עוף וירקות בתיבול מקסיקני וחלפיניו. איזה מזל שלא ויתרנו, זו היתה מנה שעשתה כבוד למטבח המקסיקני ונתנה את ה"עוקץ" המפתיע לארוחה הזו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת את בן הזוג למיט - מקדש הבשר של חיפה, ומגלה כמה תובנות מעניינות על בשר, ועל כל מה שקורה מסביבו
"הניוקי היו גדולים במיוחד ונימוחים להפליא, והיו מצוינים בפני עצמם וגם בליווי רוטב השמנת, הפטריות והערמונים, שהעניקו טעם עמוק, מעודן ומלטף. ניוקי עשיר ומענג, שעטף את הפה בטעם של עוד...". ליאור פנחסי מגיע לפיאצה תל אביב ומגלה מקום המציע אווירה כפרית-ביתית בלב העיר הגדולה, אוכל איטלקי טוב המתכתב עם רומא וקינוח אחד שפשוט אסור לפספס!
"אנחנו הלכנו על טי-בון זוגי, כזה שמצידו האחד של העצם תמצאו בשר סינטה ומן הצד השני פילה. היה שקט בשולחן, היינו ממוקדים רק בטי-בון שהונח זה הרגע לפנינו, והוא היה פשוט מושלם..." השבוע ממש התחשק ליונתן שטרנברג איזה סטייק עסיסי וטוב אז הוא הגיע לאחת ממסעדות הבשר הכי מומלצות בארץ - מו ומו ברחובות
"וכקונטרה לעדינות של הלברק, הצלחת השניה מציעה לנו את המוצקות והנוכחות של פילה לוקוס 350 גרם עשוי בתנור בתיבול מינימליסטי של שמן זית, לימון, שום ורוזמרין ולצידו פירה חמאתי וטעים..." שפרה צח ובן הזוג נשאבו אל תוך עולם הים הקסום המתגלה במלוא תפארתו בדרבי בר דגים ברמת אביב
"הטורטליני כאמור מוכן במקום בעבודת יד, והבצק שלו עירסל בעדינות את מלית הערמונים המתקתקה. רוטב השמנת לא היה כבד מדי ולא האפיל על יתר הטעמים, אלא עטף כמו ענן את כיסוני הטורטליני..." טל יונאי שרייר חשבה שכבר אי אפשר להפתיע אותה בכל הנוגע לאוכל איטלקי, אבל אז היא הגיעה לבליסימו בפרדסיה. נרשמה התאהבות ממבט ראשון
"שתי פרוסות מפולטות של דג – במקרה זה סי באס, שבשרו הלבן ממש נמס בפה, והוא מקבל בשמחה מילוי ארומטי של ירקות שורש קצוצים, טובל ברוטב שמנת קטיפתי..." שפרה צח מגלה את הקסם של קלואליס רמת גן: יוקרתית בקו אלגנטי, ויטרינה המציגה לראווה את שוכני הים, היצע יינות מרשים ומנות המלאות ביצירתיות של השף ויקטור גלוגר. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"שרימפס מוקפץ בחמאת עגבניות שרי ויין, יחד עם חרדל ד'יזון ואגוזי מלך. טעמים דומיננטיים שהצליחו להשתלב יחד בצורה מאוזנת למנה עדינה מאוד..." קרין אביב יצאה להכיר מקרוב את צ'יז בר אוכל, התוספת המרעננת החדשה לעיר התחתית של חיפה, המעשירה את הסצנה הקולינרית המקומית באוכל איטלקי עם פרשנות ישראלית
"במנת הטרטר שם המשחק הוא הפתעה. על הצלחת מונח מעין כדור, עטוף רצועות מנגו בצהוב-כתום. רק עם החיתוך מתגלה הטרטר - דג אריצ'ולה נא קצוץ עם עשבי תיבול..." שפרה צח "עלתה" על סוד ההצלחה של טורקיז תל אביב: מיקום מושלם עם נוף לים הכחול, תפריט שלא מפסיק להפתיע ולהתחדש כבר עשרים שנה ושירות מוקפד
"פפרדלה סלמון מיזגה בין פילה סלמון בתנור העטוף בחמאת עשבי תיבול לפסטה רחבה ירוקה בזכות מרכיב התרד. הרוטב היה על בסיס יין לבן ושמנת לצד שלל ירקות ירוקים..." רפאלו בחיפה עוטפת באהבה את כל המכורים לז'אנר האיטלקי ומציעה תפריט מסורתי בשילוב עם נגיעות עכשוויות. קרין אביב מרגישה כמו במסעדה כפרית בלב טוסקנה
"השרימפס עצמם היו עסיסיים ורכים, עטופים בתוך רוטב עשיר של שמנת, פרמזן, נענע, עגבניות שרי וגרידת לימון. צריך יד מאוד מיומנת בכדי להכין רוטב שמנת שלא יכביד על המנה ויטשטש את הטעמים..." סוהו בראשון לציון מצליחה כבר שנים להיות מותג קולינרי מוביל בארץ. טל יונאי שרייר יצאה לפצח מהו קוד ההצלחה של המקום
"פרוסות הגבינה המושחמות-חמימות מונחות על מצע לבנה-צאן חמצמץ, וכל הלבן-לבן הזה מעוטר בכתום של קרם פלפלים קלויים, אדום של עגבניות שרי וירוק של עלעלים טריים..." שפרה צח מגיעה לפיש מרקט בתל אביב ומגלה מקום יפהפה בצבעי כחול ים ולבן של חופש, תפריט חלבי-כשר המתמחה בדגים ומוזיקה יוונית סוחפת.
"כבד אווז בציר בקר שהתמזג עם ריבת שרי וצ׳ילי על מצע של בריוש קלוי. מנה שכולה עדינות ומתיקות המוצעת על קשיחות קלויה של הבריוש. תענוג של מנה..." עמרי שמילוביץ יודע בדיוק איפה צריך לחגוג החלפת קידומת - בסיטרה תל אביב, זו עם המיקום המנצח, עיצוב הפנים המושקע והשף שיודע ללהטט בחוכמה במטבח
"על פרוסות הסלק הדקיקות נבזקו נטיפי גבינת רוקפור, פצפוצי פיסטוק קלוי ושמן בלסמי מצומצם. הניגודיות בין מתיקות הסלק למליחות הגבינה, והקראנץ' של הפיסטוק השתלבו יחד לכדי משחק טעמים מעניין..." במיקום מושלם ברחוב ציורי בשכונת רחביה, מצויה אחת המסעדות הוותיקות בירושלים - אל דנטה. המומחיות - אוכל איטלקי, הביצוע - מוקפד, אסתטי וטעים. יובל בלנקובסקי חזר עם טעם של עוד
ברמת החייל, אזור עסקי שוקק חיים ביום ואזור בילוי איכותי בערב, שוכנת הדסון - מסעדת בשרים בהשראה אמריקאית. למסעדה חלל רחב המאפשר פינות ישיבה אינטימיות, בר רחב ומקומות לארוחות מרובות משתתפים כאשר בתפריט תמצאו מגוון נתחי בשר טרי, המבורגרים, כריכים ומנות קלאסיות עם טוויסט ייחודי. ויש גם עסקית צהריים משתלמת במיוחד - קדימה, לקבוע עם חברים ולצאת לאכול יחד!
"סביצ'ה דג טונה שהוגש על מצע קרם אבוקדו, קרם חצילים ופרוסות פלפל חריף. הסביצ'ה היה מרענן משהו עם עקיצות אלגנטיות של חריפות, שמחנו בלב מלא על הטוסטונים שהתלוו למנה..." עמוסה בזיכרונות טובים (וטעימים) חזרה כרמית אופק לגלות מהו סוד הצלחתה, כבר כמעט שני עשורים, של לינק בירושלים
"ארטישוק א-לה רומנה שהוגש עם ירקות שורש ועגבניות מיובשות בבישול ארוך בשילוב עלי בזיליקום על מצע ריקוטה ביתית עם תיבול של מיץ לימון ושמן זית. את הריקוטה מכינים במקום והטריות מורגשת. אופי הגבינה מאפשר לה לספוג את הטעמים שמסביב..." העיר התחתית של חיפה מתעוררת לחיים - קרין אביב מגיעה לוניה ביסטרו, שמצליחה לשמר את מסורת האוכל החיפאי לצד חידושים מבריקים
"את אלו מלווים שמנת חמוצה, גבינת צ'דר ואורז ליים עדין עם כוסברה ובצל שלא יהיה משעמם. כל הכיף הזה מגיע עם טורטיות תירס וחיטה וכל מה שנשאר זה לקחת את הטורטיות, להתחיל למלא, לגלגל ולאכול!..." עדי רם מגיעה למקסיקנה - המקסיקנית התוססת שבלב תל אביב המציעה חגיגה שלמה של טעמים, ניחוחות, צבעים, ומוזיקה לטינית מקפיצה. היה שמח!