מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> קפה לואיז כפר סבא

קפה לואיז כפר סבא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מנת הארטישוקים משלבת בין הפריכות של הארטישוק הצרוב לבין הלבנה החלק-חמצמץ, כשסלסה עגבניות מוסיפה טוויסט של רעננות..." שפרה צח מגלה בקפה לואיז סניף כפר סבא את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות, עונתיות המבורכות ביצירתיות מתפרצת ומפתיעה

"למה את כבר לא לוקחת אותי למסעדות"? מתלוננת השלישית, שמאז הצטרפה גם היא למיסדר הצמחונים בעקבות שני אחיה הגדולים, היציאות המשותפות שלנו הצטמצמו פלאים. "נו, תמצאי מקום שאפשר לקחת אותך" אתגרתי אותה, בלי לקחת בחשבון את הנחישות שלה. היא מצאה, ועוד איך מצאה. נכון, זה מצריך נסיעה מיוחדת ולא סתם קפיצה על הדרך, אבל מסתבר שזה מה שעושים שוחרי בריאות אמיתיים – מאתרים את הסניף הקרוב של רשת "קפה לואיז" ומתבייתים עליו.

קפה לואיז - בריא לכולם


במקרה שלנו, מדובר על הסניף של כפר סבא הירוקה – מין בועה פרוורית עם הקניון הבלתי נמנע. "קפה לואיז" שוכן בקומה השניה, מיקום שממצב אותו, פיזית ומטאפורית, מעל כל שאר עסקי האוכל של הקניון. הכל כאן אומר בריאות והקפדה על פרטים: החל מהמפיות מנייר ממוחזר, דרך לוח עליו רשומים בגיר מזונות-על המשולבים במנות השונות, ועד התייחסות בתפריט לכל סוגי הסועדים – צמחונים, טבעונים, רגישים לגלוטן, שומרי משקל וגם אוכלי בשר ודגים. וכאילו כדי להשלים את התמונה, בדיוק כשהגענו התקיימה בחלל הצמוד למסעדה סדנת הדגמות של פיליס גלזר, הכוהנת הגדולה של המטבח הצמחוני בישראל. ועם זאת, תשכחו מהדימוי היבשושי של המטבח הבריאותי. כל מנה כאן היא חגיגה יצירתית של שילובי מרכיבים וטעמים.

גדול, מגוון וטעים


הגודל הנדיב של כל מנה ראוי לציון. זה מתחיל כבר בקוקטיילים הטעימים איתם פתחנו: עראק פירות יער קליל וקיצי עם פירות יער אמיתיים בשבילי, וספל ענק של מיקצף חלב קוקוס, רום ואננס עם שבבי קקאו למעלה בשבילה. זה גם הזמן למילה טובה על השירות, שהצליח להיות יעיל ואישי ובו-בזמן לא מנדנד. דוגמה קטנה: בזמן שאני מנסה לשלוף את פירות היער מתחתית כוס הקוקטייל, צצה מלצרית, מושיטה לי כפית ונעלמת מיד, כשהיא מניחה לנו להמשיך בשלנו.

תוך כדי לגימה אנחנו מתלבטות לגבי ההזמנה שלנו. באופן נדיר, כמעט כל מנה שכתובה בתפריט נשמעת לנו מעניינת – שינוי מרענן לעומת הסיטואציה במסעדות רגילות, שבהן הצמחונים נאלצים להסתפק במבחר מצומצם יחסית. בהמלצת לימור, המלצרית המוצלחת שלנו, אנחנו מחליטות על שני פתיחי הדגל - ארטישוק צרוב על לבנה ו"חומוס" עדשים עם פטריות. שתי מנות משובחות, כל אחת בדרכה. מנת הארטישוקים משלבת בין הפריכות של הארטישוק הצרוב לבין הלבנה החלק-חמצמץ, כשסלסה עגבניות מוסיפה טוויסט של רעננות. החומוס-פטריות, מצידו, נותן פייט עם טעמי אדמה עמוקים, תוצאה של שילוב בין מחית עדשים, שטעמה מלא ומודגש יותר מחומוס רגיל, לבין שפע פטריות מוקפצות.

ניוקי וריזוטו – מי צריך שמנת


כשהצלחות ריקות ומגיע הזמן לעיקריות, אנחנו מגלות שבעצם הגענו לאותה נקודה: המון מנות שנראות שוות וצריך לבחור רק שתיים מהן. מה הכי כדאי – סלט מושקע? קדרה טבעונית? אסיאתי? הודי? שוב לימור מוזעקת לעזרה ושוב התוצאה היא שתי מנות שונות באופיין, נדיבות בממדיהן ומשובחות בטעמן. האחת היא ריזוטו טבעוני, שמתקבל הרבה יותר קליל מהריזוטו הקלאסי עתיר השמנת והחמאה. במקום זה, ספגו גרגרי הדגנים (גריסים, כוסמין ואורז ארבוריו) את העסיסיות והמתקתקות הטבעית של מיץ גזר בו התבשלו, והועשרו במבחר פטריות, שום, בצל ירוק ובלסמי מצומצם. ניתן לקבל את המנה גם בתוספת של עוף או סלמון, אך לטעמנו הגירסה הנקיה מוצלחת כמות שהיא. המנה השניה היא ניוקי בטטה, שהולכת גם היא על אותו עיקרון של שימוש בירקות נותני טעם במקום חמאה ושמנת – הפעם אלו בצל, קישוא, פטריות, עגבניות מיובשות ופסטו בזיליקום-אגוזים, כשלכל אלו חוברת גבינת צאן שמסמיכה את הרוטב ומעשירה את טעמו. אנחנו מחליפות בינינו את הצלחות פעם ופעמיים, מתקשות להחליט איזו מנה טעימה לנו יותר.

שווה עד הביס האחרון


היתרון של ארוחה כזאת שהיא משביעה אך ללא תחושת הכובד הנלווית בדרך כלל לארוחה מלאה. ובכל זאת נראה שנסתפק רק בקינוח אחד ומשהו חם לשתות. בגיזרת המשקאות החמים נכללות כמה אופציות בריאותיות כמו חליטות מעשבי מרפא, תה יפני ומשקה חרובים, אבל לנו מתאים תה עם נענע בשבילי וחליטת לואיזה בשבילה. פלוס קינוח משותף של כנאפה במילוי גבינת עיזים עם גלידת חלבה על יד, שגורם לה להיאנח בסיפוק ולהגיד לי: את רואה, היה שווה!