"נתחים עבים, אך לא מדי, של דגים טריים ועשירים בטעמים שנדמה כי הגיעו אלינו מהים ישירות לצלחת. מי שלא מבין את העניין סביב הסשימי צריך לבוא לנאמוס ולטעום. פשוט חוויה..." טל יונאי שרייר הגיעה עם ציפיות גבוהות לנאמוס בהרצליה פיתוח, ושמחה לגלות שהמציאות עולה על כל דמיון
אל מסעדת נאמוס בהרצליה הגענו לאחר שאחד מידידינו יודעי הדבר הבטיח לנו שנמצא בה את הסושי הכי טעים בארץ. לא סתם טעים, הכי טעים הוא אמר. איך יכולנו להתעלם מהבטחה כזו?! היינו חייבים לגשת ולבדוק. המסעדה עצמה שוכנת במתחם המרינה של הרצליה פיתוח, אבל שלא כמו רוב המסעדות במתחם היא נמצאת במיקום מבודד יחסית, דבר המאפשר חוויה שלווה, רגועה ומנותקת. אפשר בקלות להישיר מבט אל המרינה ולדמיין לרגע שאנחנו בעיירת נופש אירופאית.
העיצוב בנאמוס משדר יוקרה, אבל לא במובן מנקר העיניים של המילה, אלא דווקא בפשטות ובהקפדה על הפרטים הקטנים: במפות הלבנות, במרפסת המרווחת, בתאורה החמימה והנעימה ובווילונות הכבדים המכסים את החלונות הגדולים. בנוסף לכל אלו, אין ספק שפריט העיצוב הייחודי ביותר של המסעדה הוא הנוף - מעגן היאכטות של המרינה.
יפני וים-תיכוני תחת קורת גג אחת
על אף הטרסה היפהפיה ורחבת הידיים, הלחות הבריחה אותנו אל החלל הפנימי. התמקמנו קרוב לאחד החלונות, והרגשנו הכי אוליגרכים לרגע למראה היאכטות היוקרתיות הנשקפות מבעד לחלון. הייחודיות של נאמוס הוא בהיותה מסעדה אחת עם שני מטבחים: מטבח יפני שכל הצוות הגיע במיוחד מחו"ל ומטבח ישראלי-ים תיכוני מוקפד ויצירתי. אומנם הגענו חדורי מטרה, אבל אין ספק שבנאמוס יש הרבה יותר מסושי, והיה לנו ברור שאנחנו חייבים לטעום משני המטבחים.
לפתיחה הזמנו שרימפס טמפורה וסלט נאמוס שהורכב מנבטי חמנייה, ערמוני מים, בצלי שאלוט, רוטב מיסו ואפונת וואסבי. הסלט היה מרענן ומפתיע בטעמיו. העדינות של ערמוני המים ובצלי השאלוט השתלבו בצורה מושלמת עם הרעננות של נבטי החמנייה והחריפות העדינה של רוטב המיסו ואפונת הוואסבי הוסיפו טוויסט אסייתי למנה. כל ביס בסלט הרגיש כמו חגיגה קטנה בפה ומהר מאוד גילינו שהגענו לתחתית הקערה. גם השרימפס טמפורה היה טוב ומדויק. טייגר שרימפס עסיסי עטוף בטמפורה קלילה לצד רוטב צ'ילי שנעשה במקום. השרימפס עצמו היה טרי ועשיר בטעמיו, והוא השתלב נהדר עם הלימוניות העדינה שעטפה את הרוטב. בהחלט מנה נהדרת שמסמנת את הקו האיכותי והבלתי מתפשר של נאמוס בכל הנוגע לבחירת הדגים שלה. דגמנו גם ראשונה ים-תיכונית – טרטר סיבס לצד סלט טאבולה. קוביות טרטר סיבס יפות פוזרו בנדיבות מעל לסלט טאבולה כשבצד משיכה של קרם חצילים שרוף. השילוב בין הסיבס המשובח והנימוח לסלט הטאבולה המרענן היה מושלם והדגיש את הטריות של כל אחד מהמרכיבים. עוד מנת פתיחה מושלמת.
"המגש הקצר" של נאמוס
היה לנו ברור שעכשיו הגיע זמן ה-סושי אך מהיכן מתחילים? המגוון רחב מאוד והכל נראה טעים ומזמין. לאחר התלבטות לא קלה החלטנו ללכת על "המגש הקצר". על השולחן הונח מגש סושי אדום ועוצר נשימה, צבעוני ומגרה את העין, בדיוק כמו שדמיינו אותו, ועליו שורות-שורות של רולים נפלאים: ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון, סלמון מיסו רול, סלמון שרימפס רול, ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ניגרי צלופח, סשימי סלמון, טונה וסי באס. לצד כל אלו הזמנו גם, בהמלצת המלצר, שתי כוסות של יין לבן מסוג שבלי.
שלפנו מקלות ויצאנו לדרך. התקדמנו יחידה אחר יחידה. הסשימי היה נטו דג, בלי קישוטים של אורז, אצות ורטבים. לרוב זוהי נקודת התורפה של מקומות רבים, בהם הדגים אינם טריים דיים. נאמוס עברה את מבחן הסשימי בהצלחה רבה. הוא היה פשוט מושלם! נתחים עבים, אך לא מדי, של דגים טריים ועשירים בטעמים שנדמה כי הגיעו אלינו מהים ישירות לצלחת. מי שלא מבין את העניין סביב הסשימי צריך לבוא לנאמוס ולטעום. פשוט חוויה. מכאן, ידענו, אפשר רק לעלות. ולא התאכזבנו. הספיידר רול, המורכב מסרטן רך שריון בטמפורה, ירקות ורוטב טריאקי, היה נהדר, בשר הסרטן היה עסיסי והצליח לבלוט יפה מתוך שלל המרכיבים. רול ייחודי שכמותו עוד לא יצא לנו לטעום. גם הסלמון שרימפ רול, שהורכב מטייגר שרימפס עטוף באורז וסלמון נא, היה מוצלח מאוד ומיוחד. הספייסי טונה היה רול פשוט שהוכן במקצועיות רבה. הספייסי מיונז וקרם הוואסבי נתנו את החריפות המתבקשת, ויחד עם הדג הטרי הרכיבו רול מנצח. בסלמון מיסו רול, בלטו רוטב המיסו והטוביקו שהוסיף קריספיות מעניינית וטעם עדין של ביצי דגים המתפוצצים בפה. הניגרי צלופח גם הוא היה מפתיע בטעמיו. הצלופח, שהושרה בטריאקי ועושן לאחר מכן, היה רך ונימוח. תענוג!
מסתבר שהוסיפו לנו, על חשבון הבית, גם רול צמחוני. אנחנו מעדיפים את הסושי שלנו עם דגים, ועם הדגים של נאמוס בכלל אין שאלה, אבל הופתענו לגלות שגם הרול הצמחוני מוצלח ביותר. עם בטטה טמפורה, טאמגו, מפלפון וקנפיו זוהי אופציה נהדרת למי שפחות מתחבר לעולם הים.
סיימנו את המגש הקצר עם חיוך על הפנים. אבל אז הגיע פייט מהמטבח הים-תיכוני בדמות דג לברק אפוי בשלמותו המוגש עם סלט ירוק. הדג היה רך להפליא, נימוח ועסיסי. התיבול הפשוט והמדויק רק הדגיש את טריותו של הלברק - מנה פשוטה ומעולה.
אורח מדרום אמריקה
לסיומו של הערב הזמנו שני קינוחים קלילים: צ'ורסו ואבטיח. הצ'ורוס, אותן סופגניות דרום אמריקאיות מאורכות, הגיעו עם קרם טופי עשיר וגלידת וניל נהדרת. הן היו אווריריות ומתוקות כנדרש, ללא שמנוניות מיותרת והשתלבו נהדר עם קרם הטופי. לצד האבטיח הקליל זאת הייתה סיומת נהדרת לערב מוצלח.
קיבלנו את שהובטח לנו, הסושי הטעים ביותר בארץ, ועם טעם של עוד יצאנו אל הערב החמים, התיישבנו על הרציף, ממש קרוב לים והבטנו שלובי ידיים אל עבר היאכטות שעגנו להן בשקט על המים.
-
נאמוס - המציאות עולה על כל דמיון
-
שני מטבחים - יפני וים תיכוני
-
הגשה מיוחדת לצד טעמים מדויקים
-
נאמוס - במרינה של הרצליה פיתוח