"התפריט החדש זה עתה יצא מהתנור, עם מנות קלילות ועממיות, כיאה לאביב-קיץ ישראלי. כדי לחגוג אותו כמו שצריך, מבצע ההשקה יתחיל, כמה סמלי, עם המעבר לשעון קיץ ויימשך שבוע (29.3 – 5.4)..." שפרה צח, בר גיורא תל אביב
ביום ראשון דניאל לוין פותח את השבוע עם ארוחת בוקר במסעדת יטבתה בסניף עזריאלי תל אביב, ומגלה שהיא כוללת הרבה יותר מחביתה וסלט. בחול המועד פסח המסעדה תהיה פתוחה כרגיל, ותציע תפריט כשר לפסח לאוכלי קטניות
"אכלנו מנה מעט פיקנטית שנקראת 'אש ולהבה' וכוללת אטריות ביצים מוקפצות עם בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל סגול..." עיינה גל בודקת מה התחדש בסניף אבן גבירול של רשת ריבר. המנות ואיכות האוכל עדיין טובות
גיא סופר אוכל ארוחת טרום-פסח בקפה-פאב-מסעדה המושבה 54 שבראשון לציון. וכן, גם הוא תהה לגבי השם, במיוחד לאור המיקום ברחוב רוטשילד 62. מה שחשוב הוא שנמצא מקום שמשקיע באורחים שלו, ושגם מכין להם תפריט פסח מיוחד
מסעדת מלה ביסטרו שוכנת במבנה עתיק בעין כרם, שבקירותיו נתגלה פעם אוצר זהב. היום שוכן באותו המבנה אוצר אחר, בדמות ארכיטקטורה מקושתת, רצפה מצוירת ותפריט שעליו אחראי השף אלי מזרחי. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
חג הפסח שמתקרב עלינו מעורר באופן אינסטנקטיבי את הטעמים המזרח אירופיים בבלוטות, מה שמתבטא בתחושת כבד קצוץ על הלשון. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות יהודיות, שבהן אתם כמובן מוזמנים לאכול כל השנה, לא צריך לחכות לפסח
עדיין לא פסח, אבל למסעדות יש המון מה להציע לקראת האביב: מנות אביביות חדשות בתפריטים, פסטיבל שלם של המבורגרים, מבצעים מיוחדים וחגיגות שמגיעות היישר מספרד. אז אתם כבר רואים את הניצנים? כי הולך להיות שמח!
נכון, לא קשה למצוא בתל אביב פיצריות-ברירת-מחדל, שמוכרות משולש בשמונה שקלים בעמידה, שבהן מומלץ תמיד לבחור מהמגש שיצא אחרון מהתנור. אבל אם כבר מדברים על פיצריות בתל אביב, יש להעמיד דברים על דיוקם (ואיכותם):
"'סלמון סטייל' - צלחת שטוחה של קוביות סלמון המוגשות עם ניוקי תפוחי אדמה עשויים פרפקט, בצל ופטריות, והכול מבושל ברוטב ציר ירקות, גבינת צאן ופרמזן, בכמות רוטב מדויקת..." גיא סופר, קפה לואיז, רמת החי"ל, תל אביב
היישר מאיטליה הגיעה סטיק האוס (Stick House) גם לתל אביב. מדובר בגלידרייה שמציעה גלידה איטלקית על מקל, שלגונים שמוכנים מחומרי גלם טריים ומשובחים נטולי תוספות מלאכותיות. וגם אפשר לבחור ציפוי שוקולד ואגוזים
ברביס היא הדיינר של אילת, שמאז שנת 2003 מכינה המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, ועוד בשרים ופירות ים. בימים ראשון עד שישי מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת, הנה לכם הפרטים, רשמו לקראת הנסיעה לאילת
בניגוד לערי חוף אחרות, מרכזיות יותר, שלא נזכיר את שמן המפורש, נתניה מצטיינת ביופי של ים ובטיילת נקייה, במדרחוב צבעוני ובהרבה מסעדות ביתיות. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בנתניה, בשביל הפעם הבאה שתחפשו אוכל בעיר
איך יודעים שבא אביב? המסעדות מתחילות לציין אותו. אספנו בשבילכם כמה הצעות לחגיגות אביב במסעדות: הופעות, מסיבות, מבצעים וחגיגות – ויחד נעבור את האביב בשלום
גורמה בעיר הגדולה, כי מה כבר יש לה להציע? אז זהו, שהכול. מטארט פרובנסל אה-לה-צרפת ועל סטייק טרטר, משרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ ועד יען ביין ואגסים. אספנו בשבילכם מסעדות גורמה בתל אביב, אז כדאי שתלכו
"המנות שאכלנו ריצו את הגיס טל ואותי: הצירוף המרשים של הטעמים הייחודיים, המקוריות והתעוזה העניקו לחוויה שלנו פנים אחרות, שונה בתכליתה מההצעות השגרתיות של פירות ים וסושי..." אורלי פרש-אזולאי במסעדת נמו שבחיפה
גשם-שמש-שמש-גשם: מארס הוא אמנם חודש מטורף, אבל מי שמצליח למצוא זמן לטייל בתקופה הזו של השנה (בהנחה שאינו סובל מאלרגיות אביב) מרוויח מראות, צבעים וריחות מיוחדים מאד. ובשביל הטיול שלכם אספנו כמה מסעדות מחוץ לעיר
ושוב חוזר אלינו החורף, וגם אם לא מספיק קר, כדי שיהיה לנו למה להתגעגע: מתכון פשוט למרק קרם, עם כל ירק שתבחרו. ענבל שקד מגלה את הסוד שמאחורי "המרקם הקטיפתי, האחיד, השמנתי והמיוחד מכדי להתבשל במטבח שלי"
"מהיכרותי הטובה אתה חשבתי שאת מנת הקרפצ'יו אוכל לבד, כך שהופתעתי כשהיא התעניינה בפרוסות הדקיקות שתובלו בשמן בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוטרו בחופן ירוקים, בשבבי פרמזן ובלחם קלוי..." אורלי פרש-אזולאי, לימה, זכרון יעקב
מודרן במוזיאון ישראל בירושלים מציגה מטבח ירושלמי עכשווי ויצירתי, המבוסס על המטבח הירושלמי הוותיק. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית מקומית משתלמת. אגב, אם תביטו קדימה תראו גם את נוף עמק המצלבה והכנסת
המנות הספרדיות הקטנות יחליפו בקרוב את הקדירות החמות ואת המרקים הסמיכים, וכל מה שיתחשק לכם יהיה קוביות גבינה קטנות, דגים כבושים וקלמארי מטוגן. אספנו בשבילכם מסעדות טאפאס מומלצות, תיהנו מהשינוי המרענן!
"פילה מוסר על הפלנצ'ה, עם מעטה קריספי מבחוץ ובשר לבן ועסיסי בפנים, על מצע של ניוקי שחמחמים ברוטב גבינות עדין וטעים עם פלפלים קלויים. יופי של שילוב טעמים, מרקמים וצבעים..." שפרה צח גם-וגם במסעדת סיטרה, סי-אנד-סאן
אסתר, ושתי, אחשוורוש והמן הרשע מחזירים אותנו לפרס, גם הדיון האיראני שברקע עושה את שלו. מה יותר טבעי מלדבר על חורש סבזי, גונדי ודולמה? אספנו בשבילכם מסעדות פרסיות מומלצות, כדי שיהיה לכם חג פורים שמח
מסעדת קולוני שבירושלים עורכת הערב מסיבת פורים עם מופע אנרגטי של ההרכב "אבן ירושלמית" ומסיבת שנות ה-80 לתוך הלילה. ואם אתם בדרך לאילת, מסעדת אל גאוצ'ו מציעה לכם חגיגת פורים משפחתית כמו בדרום אמריקה
מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע? ככל הנראה בגלל הקלוריות. אבל פעם בשנה מותר: הנה לכם מנות שפעם בשנה, בפורים, שווה לשבור בשבילן את הדיאטה. מתי בפעם האחרונה אכלתם את השחיתות של שף שאול בן אדרת בקימל שנקראת פואה גרא?
העניין עם הדגים הוא לא רק הפילה או המצע, מדובר קודם כל באווירה של ים. ועכשיו כשהאביב והחורף רוקדים פה דואט, זוהי הזדמנות מעולה לפקוד את הים ולאכול דגים. אספנות בשבילכם מסעדות דגים בתל אביב, כי זה כיף