Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת פאשה בתל אביב

פאשה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת פאשה בתל אביב פתוחה בחול המועד ומגישה תפריט כשר לפסח. שירלי רחמים הייתה שם ממש לפני שריפת החמץ, וזכתה לאכול ארוחת טעימות זוגית, שכללה פחות או יותר את כל מטעמי טורקיה. יש כבוד? יש, והרבה

אז מה בעניין ארדואן? טסים בקיץ לטורקיה או לא? כשמדברים על אוכל אני משאירה את הפוליטיקה לאחרים, בטח כשמדובר במסעדה כמו פאשה.

הגענו כדי לחגוג יום הולדת לבן זוגי האהוב, עטינו על עצמינו את הבגדים הכי יפים שלנו ובהתרגשות פסענו לעבר המסעדה. פאשה שוכנת במיקום מרכזי ברחוב הארבעה מול הסינמטק. בטורקית מקור השם הוא תואר של כבוד, ואכן נרחש לנו כבוד - החל בחיוך המלצרית וכלה במנות העשירות והמפנקות.

את המסעדה מנהלים שלושה שותפים: תומר דיין, משה גזית ודרור גזית, שהצד הטורקי מאפשר להם לשמר את האותנטיות של המקום ולהקפיד על הכנת המתכונים שנאספו מבית אימא. לרגל יום ההולדת החלטנו להתפנק ובגדול, קצת כמו ישראלים בטורקיה, ובחרנו בתפריט הטעימות הזוגי, שמאפשר לטירונים כמוני להיחשף למגוון גדול של מנות. רק רגע אחד לפני שיצאנו לדרך בחרנו את משקה האלכוהול שלנו. לגבר שלי - בירה טורקית "אפס" בעלת 5% אלכוהול, ובשבילי - קוקטייל "איסטנבול שקדים" מתקתק וקליל שכולל עראק, שקדים וגויאבה. השקנו כוסיות והמסע התחיל.

תחילה הגיע לשולחן מבחר לא מבוטל של סלטים איכותיים וייחודיים: סלט עדשים, סלט שעועית, סלט תפוחי אדמה, סלט טורקי, טחינה, זיתים, סלט צנון וכמובן פיתות חמימות וקריספיות מעוטרות בסומסום שחור, שנאפו בטאבון ענק השוכן במרכז המסעדה. בשלב זה גיליתי שהטורקים מערבבים את רסק העגבניות ואת הסחוג יחד, מה שמעדן קצת את חריפות הסחוג, אבל רק קצת. בין מבחר הסלטים, שניים היו ייחודיים ומענגים במיוחד: סלט פאשה שכולל כוסברה, חמוציות, נענע ורוטב ויניגרט הדרים, וסלט נוסף קליל ומענג של שקדים, כוסברה ובצל סגול.

עוד לא הספקנו לנוח לרגע, ונוספו לשולחן טעימות מהמנות הראשונות. הראשון, ברוב כבוד והדר, היה הלחמג'ון - פיתה ביתית רכה עם עגבניות ותבלינים, פריכה ומענגת. לצדה - חציל בלאדי עם טחינה וסילאן, עלי גפן וגם קובה חמוסטה בטעם חמצמץ במקצת, ממולאת בבשר מתובל היטב. בין לבין קיבלנו צ'ייסר של מרק עדשים, מהטובים שטעמתי.

העיצוב של פאשה הוא אותנטי עם רצפות מעוטרות, וברקע מתנגנת מוסיקה ערבית, שמוסיפה את שלה לאווירה. הלקוחות מגוונים וססגוניים לא פחות מהמנות, ובשולחנות לצדנו יושבות משפחות לצד זוגות, אנשי עסקים ותיירים.

רגע לפני שכבר שבענו הגיעו העיקריות. אחת היא מנת קבב טלה שנקראת "אורפה קבב" - בשר טלה עשוי על הגריל ומוגש עם טחינה ירוקה. השנייה היא מנת פרגיות מגולגלות עם פיסטוק וקשיו, מנה מרעננת, מעט מתקתקה, הטעימה ביותר בעיניי. לא עזבנו את הפרגיות, מכיוון שהצטרף אליהן גם סטייק פרגית שנהנה משיזוף על הגריל עם מרינדה, ויחד אתו תפוחי אדמה ובטטות עם שום וטימין. עוד לא נגמר: המנה הבאה, שהזכירה לי טעם של בית, הוכנה מבמיה עם נתחי בקר ורוטב עגבניות מצוין.

הקינוחים של פאשה הפתיעו לא פחות מהארוחה כולה, גם באופן ההגשה וגם בטעם מוקפד ומזמין: מלבי, קדאיף וגלידת וניל מעוטרת בשערות חלבה. שבעים ומחויכים נותרנו לשבת עם חליטת תה נענע, מעלים חוויות על האוכל ומתכננים את הביקור הבא, בקרוב מאד תפתח פאשה יריד דוכני אוכל מוכן עם תפריט עשיר ודוכנים ייחודיים. פאשה עשתה לי כבוד, ואני מקווה שבקרוב היא תעשה את זה גם לכם.

פאשה פתוחה בחול המועד ומגישה תפריט כשר לפסח

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש