השילוב של יום העצמאות עם האביב תמיד מוציא אותנו החוצה, והפעם אנחנו מתמקדים בכינרת. מים וחוף, שמש ונוף, אנחנו, אתם והמוני בית ישראל. אפשר הפעם במקום לנפנף פשוט ללכת למסעדה. אספנו בשבילכם מסעדות ליד הכנרת, תיהנו
צל תמר באשדות יעקב איחוד
בכניסה לקיבוץ אשדות יעקב איחוד (כביש 90 מדרום לכנרת) נמצאת מסעדת
צל תמר שמשמרת את החוויה הפסטורלית והטבעית. מבנה המסעדה עשוי מעץ טרופי גדול שנחל חוצה אותו, משחקייה מעסיקה את הילדים בחוץ, ובפנים – האוכל: מנות תוצרת בית, בשרים ביישון עצמי, דגים, פירות ים, קישים, פסטות, סלטים וקינוחים. כדאי לטעום: סלט גבינה כחולה עם חסה צבעונית, עלי בייבי, רימונים ושקדים ברוטב ויניגרט סיידר; סינטה קובה במרינדת סויה מתקתקה עשויה היטב על הגריל ומוגשת עם שעועית עדינה ובטטה.
אל ראנצ'ו בטבריה
בתוך טבריה תמצאו את "אל ראנצ'ו" – מהמסעדות המוכרות והוותיקות בעיר, שמציעה מנות בשרים ודגים. מדובר בגריל דרום אמריקאי שמופעל על ידי גריל-מן מומחה, כך שהבשר עובר טיפול משובח. מעבר לכך, המסעדה מתהדרת במרתף יין עשיר. בתפריט: כנפי עוף נוסח אל ראנצ'ו, סטייק בורגר על לחמנייה, אסאדו, סטייק סלמון בגריל, ומנה מיוחדת של מעורב לזוג: 800 גרם פילה, אנטרקוט, סינטה, קבב ושיפוד ירקות.
צ'רקסיה בכפר כמא
בכפר כמא (כביש 767 ממערב לכנרת) נמצאת צ'רקסיה, והפעם לא מדובר בחוויית פולקלור צ'רקסי מקומי ומעניין, שבא לידי ביטוי באוכל, במוסיקה ובאווירה. בתפריט – מאכלים צ'רקסיים כמו חלווז (בצק מטוגן וממולא בגבינה צ'רקסית), גבינה צ'רקסית מעושנת (שאפשר גם לקנות הביתה), שוש ברוק (בצק מבושל ממולא בשר טחון ובצל) וגם – אל חשש – מאכלים מסורתיים של מסעדות מזרחיות כמו שיפודים, תוספות וסלטים.
דגים בעין גב
בעין גב (כביש 92 ממזרח לכנרת) נמצאת
מסעדת הדגים עין גב שמציעה, כמובן, דגים טריים שמוכנים בגריל פחמים ובתנור כבר יותר מחמישים שנים. מה תרצו? נתחי טונה אדומה צרובה עם תערובת פלפלים ושומשום? פורל פתוח שנצלה על הגריל עם עשבי תיבול? בורי מהכנרת שעובר טיגון קל ואחר כך עובר לגריל הפחמים? אז שיהיה בתיאבון, ואם כבר הגעתם עד כאן, שימו לב לתפריט היינות המרשים.
טיול נעים