"קרפצ'יו החציל הקלוי הוגש לנו עם טחינה, פטרוזיליה וגרגירי רימונים מעל. השילוב של גרגירי הרימון עם החציל, פצפץ בלשון ונתן לו טעם מיוחד..." רונן סולומון מתענג על דגים במקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים הכשר, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב
"הפורל, שבשרו מוצק ועסיסי, עשוי על הגריל כשהוא נקי מאדרות, ובתוכו מילוי של גבינת ברוצ'ו עם תרד וערמונים, שניתך מחום הדג ומשתלב להפליא בטעמיו. כל הטוב הזה מלווה בגרטן תפוחי אדמה ובזילוף ירקרק של מחית תרד שמעטרת את הצלחת..." שפרה צח, ננה בנווה צדק, תל אביב
"ספאנקופיטה - מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר, מבחוץ היא קריספית, ובפנים יש חגיגה יוונית, התרד אהוב עליי, הטעם נימוח ופריך..." כרמית אופק, גרקו, תל אביב
איך אתם אוהבים את פירות הים שלכם? צלויים על הגריל, בתוך קדירה, ברוטב שמנת, בתוך שקשוקה, מרק או סתם עם לימון ושמן זית - כל אחד לפי טעמו. אספנו בשבילכם המלצות על מסעדות שיודעות דבר או שניים על המעדנים הנהדרים האלו
"נתח עסיסי של חזה מולארד, כשלידו נחו בצלצלים ודובדבנים ברוטב יין אדום. הבשר היה רך ונימוח בפה, כל טעימה רק הגבירה את הטעם ולא יכולנו להפסיק לאכול..." רונן סולומון מגלה את רזי המטבח הגרוזיני בראצ'ה
החופש הגדול הסתיים ונותרו עוד שלושה שבועות עד לחופשה הבאה שלנו בחסות חגי תשרי. אז דווקא עכשיו בוחרים חופשה בירושלים המציעה שלל אירועי תרבות, מופעים, מייצגים ועוד. אל דאגה, גם המסעדות מחכות לכם עם הטבות שוות במיוחד
"הנודלס של VONG אינן שגרתיות אלא אטריות קמח רחבות עשויות במקום, בלוויית נתחוני בשר מוקפצים עם כרישה ועלי בוק צ'וי, ברוטב מתקתק-פיקנטי, שעלי נענע מוסיפים לו רעננות נעימה...." שפרה צח יוצאת למסע מרתק, סוחף, מלא ניחוחות וצבעוניות ב-VONG הויאטנמית של תל אביב
"סביצ'ה דג ים הוגש עם לימון כבוש על מצע עלים ירוקים. העדינות והלבנבנות של הדג נעטפו בכתום עדין של פפריקה. המנה היתה רעננה, קלילה ונעלמה כלא היתה..." קרין אביב מרגישה כאילו איזו מאמא איטלקייה הגישה לה מנות ממיטב המסורת האיטלקית בבית איטלקי, נווה צדק, תל אביב
בשנים האחרונות מסעדות היוקרה הפכו לפופולריות יותר בקרב הישראלים. הסועדים מוכנים לשלם יותר עבור החוויה הקולינרית הגבוהה הכוללת מנות גורמה, חומרי גלם איכותיים ואירוח יוקרתי. קבלו המלצה למסעדות עילית בתל אביב שכדאי להספיק לאכול בהם ולהרגיש "חשובים" למספר שעות
"הניוקי סלק שהוזמן התגלה כמנה מפוארת ונאמנה לטעם ולמרקם איטלקי משובח: כדורוני ניוקי סגלגלים, עשויים סלק, טובלים ברוטב שמנת סמיך ומדוייק להפליא..." חגית גרוס במסע קולינרי איטלקי בטעם של פעם בטאבולה, הרצליה
"לשולחן הגיעה צלחת הגשה ענקית עליה היו מוצגים עשרות יחידות סושי של רול סופט-של קראב עם טאביקו, עירית, ספייסי מיו ואבוקדו, ניגירי צלופח ים, רול חם של טונה ועוד..." דן תורן נהנה מארוחה קייצית איכותית בנאמוס במרינה בהרצליה פיתוח
"הטאקוס הממולא דג: נתחוני פילה דג ברמונדי בבלילת בירה קורונה, ברוטב חלפניו ליים, עם גווקמולה, כרוב כבוש ובצל סגול. זהירות! נטרף...." חגית גרוס לוקחת הפסקה קלה בימי 'צוק איתן' ונכנסת לבועה המקסיקנית במקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב
"הסטייק היה מוצלח והיתרון שבהזמנת הטי-בון הוא העובדה שטועמים גם סינטה וגם פילה אך גם שזוכים לנשנש את הבשר שצמוד לעצם שהוא לדעתי הכי טעים שיש..." יונתן שטרנברג והאישה שאיתו נהנים בכרמא, בלב שכונת עין כרם הקסומה בירושלים (ותודה לזאטוט החדש ששיתף פעולה)
החופש הגדול כבר כאן, וזו הזדמנות לקחת את כל המשפחה לחופשה בעיר הדרומית ביותר, אילת. אז לצד בטן גב על החוף, סיור במצפה התת ימי או ביקור בריף הדולפינים, כדאי לשלב ארוחה טובה. קבלו המלצה לכמה מסעדות שישדרגו את החופשה שלכם
חג האהבה העברי מביא איתו הרבה לבן, שמחה, רומנטיקה וטוהר. החג אומנם ותיק ועתיק, בו בנות ישראל נהגו לצאת אל הכרמים לבושות בלבן, ולתת את ליבן לבנים אך כיום הזמנים השתנו, הכרמים אינם קרובים – קל בהרבה פשוט לשתות יין ולאכול במסעדה. קבלו המלצה למסעדות שף המתאימות לזוגות האוהבים בט"ו באב או לכל יום אחר במהלך השנה
"מנת המג'דרה - מנה נדיבה ועשירה המתבססת על חיטה במקום אורז – טוויסט מקורי ובעיני מוצלח מאוד. המג'דרה הוגשה עם ראיטה מתובלת כדי לצנן את החריפות וצ'אטני בצל וג'ינג'ר שהוסיפו והחמיאו למנה..." יונתן שטרנברג מבקר בתאנים, אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשם לטובה
"הפתיח השני הוא פולנטה, שמבחינתנו היא שיא הארוחה: שתי פרוסות של פולנטה זהבהבה-שחומה, מכוסה בשפע פטריות צלויות, גילוחי פרמזן וזילוף של שמן כמהין, שמעמיק עוד יותר את טעמי הפטריות..." שפרה צח לוקחת את החיילת שלה הכי קרוב לאיטליה, פיאצה רוסטיקו, מתחם שרונה החדש, תל אביב
"מנת הקלמרי הייתה שילוב לא שגרתי של הים התיכון עם המזרח התיכון: קלמרי צרובים המוגשים עם טחינה עזת טעם, פול ובצל סגול, ולצדם לחם פרנה מרוקאי פריך לניגוב מפנק..." ליאור פנחסי, ארמדילו קיצ'ן בר, תל אביב
החופש הגדול כבר עמוק אצלנו וכדאי לעשות בו משהו בנוסף לבילוי בחוף הים. קבלו הצעות לפעילויות בירושלים במסגרת קמפיין "קחו יומיים בירושלים", המתאימות לכל המשפחה: פסטיבל תיאטרון בובות ותערוכת Captcha במוזיאון המדע. גם המסעדות בירושלים מחכות לכם עם הטבות מפנקות
"מנה ירושלמית מאוד באופיה של "מעורב דגים", שבה מחליפות פיסות דג עסיסיות את הבשר שבמתכון המקורי, ומשכשכות ברוטב טעים עד מאוד של המון בצל, פלפל חריף, לימונים כבושים, עמבה וטחינה..." שפרה צח מתרשמת מהתפריט החדש של השף מוטי אוחנה לרגל חגיגות יום ההולדת השביעי למסעדת החצר בירושלים
"הפינה התאילנדית" כבשה אותנו כבר למן ההתחלה עם נודלס אגוזים ובוטנים - אטריות ביצים, מבחר ירקות, בוטנים קלויים, שומשום ואגוזים מוקפצים ברוטב סויה חריף מתוק. אין ספק שמקבץ הטעמים מדגישים את האיכות של מנה זו..." כרמית אופק, יטבתה בעיר בטיילת בתל אביב
"גולת הכותרת היו ללא ספק, הארנצי'ני מטוגן –כדורי ריזוטו פריכים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. מנה איטלקית קלאסית מאוזנת ועשירה בטעמים נפלאים..." חגית גרוס במסע טעמים איטלקי באלפרדו הכשר ברעננה
"מניפת רוסטביף, שהיא מנה מעודנת של פרוסות סינטה נאות – תרתי משמע, ברוטב דבש וסויה שמחמיא לטעם הבשרי הנקי שלהן..." שפרה צח מפנקת את הבן זוג בבשר משובח ושידורי מונדיאל בעד העצם בהרצליה פיתוח
"סופלה הפרמז'ן היא מנה לתפארת בקרב המנות הראשונות. תחשבו סופלה אוורירי, קופצני וצהבהב עטוף בפטריות מוקפצות עם בצלי שאלוט, חמאת כמהין כשמעל הכל פוזרו שבבי פרמז'ן..." קרין אביב אוכלת אוכל איטלקי מסורתי במסעדת השף קוצ'ינה תמר בתל אביב
דן תורן מגיע לשוק הפשפשים להיכרות עם פלימרקט, מסעדת שף אטרקטיבית ותוססת במיוחד. העיצוב משלב אלמנטים משווקי פשפשים מרחבי העולם, והתפריט עדכני וססגוני המושפע מהמטבח האיטלקי, הספרדי והמקומי עם נגיעות אישיות של השף.