מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת וונג תל אביב

VONG תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הנודלס של VONG אינן שגרתיות אלא אטריות קמח רחבות עשויות במקום, בלוויית נתחוני בשר מוקפצים עם כרישה ועלי בוק צ'וי, ברוטב מתקתק-פיקנטי, שעלי נענע מוסיפים לו רעננות נעימה...." שפרה צח יוצאת למסע מרתק, סוחף, מלא ניחוחות וצבעוניות ב-VONG הויאטנמית של תל אביב

"אוכל וייטנאמי" עונה ענת בלי היסוס כשאני מתעניינת מה היא אכלה בחופשה האחרונה שלה בברלין, "אני מתה על זה!" מזל שבשביל אוכל וייטנאמי כמו שצריך לא באמת חייבים להגיע לברלין. מספיק להגיע ל-VONG בשדרות רוטשילד בתל-אביב. מזל גם שהזמנו מקום מראש, כי לפי התור בכניסה, VONG מסתמנת כלהיט של הקיץ. וכשאנחנו נכנסות ומתיישבות אנחנו גם מבינות למה. קודם כל בגלל האווירה הקלילה והזורמת, שמחוזקת על-ידי הצ'ייסר שמוגש ככה בשביל הכיף. שנית בגלל המטבח הפתוח, בו מלהטט הצוות לעיני הסועדים. ושלישית, וזה העיקר – בגלל האוכל עצמו, שפורש היצע מסחרר של מנות ומגוון מרתק של טעמים, תוך שמירה על שיטות ההכנה והטעמים האותנטיים של המטבח הויאטנמי המסורתי. ואם לא די בכך, לאחרונה הושק תפריט חדש ובו מנות אטרקטיביות חדשות לצד כאלו שכבר הפכו לחביבות הקהל, וגם תפריט טבעוני נאה.

עד שנצליח להחליט מה לאכול, אנחנו פוצחות בצמד קוקטיילים: "צונאמי" עז טעם של וודקה וחמוציות, בתיבול אקזוטי של עלי בזיליקום וצ'ילי טרי, ו"חגיגה אסיאתית" מעודנת, עם שכבות של צ'ויה, וודקה ופסיפלורה, בתוספת לימון ומקלוני ג'ינג'ר.

ועכשיו לעניינים: סלט הסובה-טופו מהתפריט החדש הוא גם מחווה לענת, שסלטים אסיאתיים הם ההתמכרות הסודית שלה, וגם לטבעונית שמחכה לי בבית כדי לשמוע איך היה. זו מנה קלילה וקיצית שמשלבת חלקלקות של אטריות כוסמת ופרוסות טופו מתובלות, רעננות של רצועות מלפפון, כוסברה ובצל ירוק, ופריכות של בוטנים קלויים ואטריות כוסמת יבשות.

אנחנו עוברות למבחר ראשונות שמייצגות את סוגי המנות הוייטנאמיות הפופולאריות ביותר – הבאן, הדמפלינג והרולים. הבאן אלו לחמניות "ענן" מאודות ואווריריות, שמוצעות במילוי של בשר או דג, וגם באופציה טבעונית של ירקות או טופו. מילוי הדג הלבן שבחרנו עשוי בתערובת תבלינים אסיאתיים, יחד עם עשבי תיבול ויוגורט, שנותנים קונטרה לקריספיות של הדג עצמו. הרולים, לשמחתנו, אינם מטוגנים אלא מאודים. דף האורז חובק מלית טעימה מאוד של נתחי פרגית עסיסיים, ובמנה של ענת – גם שרימפס חלוט, יחד עם גזר, מלפפון ועשבי תיבול, וכל זה מוגש עם שני רטבים לטבילה, האחד על בסיס בוטנים והשני על בסיס דגים. טובלים, נוגסים ונהנים. בגיזרת הדמפלינג אנחנו עושות לעצמנו חיים קלים ומבקשות את המיקס, כך שבסלסלת האידוי מונחים 4 כיסונים בצבעים שונים ובמילויים שונים – בקר, פטריות, תרד ועוף, כל אחד בתיבול המיוחד לו.

למרות שכבר לא מעט מנות אחרינו, אנחנו נהנות לגלות שאין בנו את הכובד שמורגש אחרי ארוחה רגילה. המטבח הויאטנמי מבוסס על הרבה ירקות, פירות ועשבי תיבול, בשיטות הכנה שמשאירות את כל הטעם והטריות. מרק ה"פו-גה" שדגמנו הוא דוגמה מצויינת: מרק עוף ארומטי מאוד, עם פיסות עוף ואטריות, שמגיע כשלצידו גינת ירק שלמה – קערה ובה בצל לבן ובצל ירוק, עלי בזיליקום וכוסברה, פלחי לימון וטבעות צ'ילי, וכל סועד מוסיף לעצמו את עשבי התיבול לפי טעמו.

ועדיין נשאר לנו מקום לעיקריות. ענת משביעה את חיבתה לפירות ים במנה של "צ'ו-צ'ו רייס", ומדווחת שזו מנה בטעמי ים מובהקים – אורז עגול מוקפץ עם שרימפס, קלאמרי ונתחי דג, יחד עם תרד, מלפפון ובצל ירוק, כשכל זה עטוף ברוטב פיקנטי של סויה, צ'ילי מתוק ושומשום. אני מצידי חוזרת שוב אל התפריט החדש, עם "בוק צ'וי ביף נודלס". הנודלס של VONG אינן שגרתיות אלא אטריות קמח רחבות עשויות במקום, בלוויית נתחוני בשר מוקפצים עם כרישה ועלי בוק צ'וי, ברוטב מתקתק-פיקנטי, שעלי נענע מוסיפים לו רעננות נעימה.

אפילו בסעיף הקינוחים, נקודת התורפה הקבועה של מסעדות אסייאתיות, הצליחו לצאת כאן ממש בסדר, גם במחיר סטייה קלה מהאותנטיות. אחת בננה מקורמלת עם חלב מרוכז, ואחת קציפת יוגורט עם סילאן ושקדים, יחד עם תה בדבש, לימון וג'ינגר, מספקים את הצורך שלנו למתוק של סוף הארוחה, וסוף סוף אנחנו מפנות את השולחן לטובת הממתינים קצרי הרוח שבחוץ.