מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת דרבי בר דגים תל אביב

דרבי בר דגים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קרפצ'יו החציל הקלוי הוגש לנו עם טחינה, פטרוזיליה וגרגירי רימונים מעל. השילוב של גרגירי הרימון עם החציל, פצפץ בלשון ונתן לו טעם מיוחד..." רונן סולומון מתענג על דגים במקום נטול יומרות או פוזה בדרבי בר דגים הכשר, שבקומפלקס המסחרי של רחוב יגאל אלון בתל אביב

אתחיל בווידוי, יש לי חולשה לדגים (גם לאלו שסתם שוחים באקווריום, אבל בעיקר לאלו שאוכלים). אמנם, אין כמו הדג שאימא שלי מכינה לארוחת שישי, אבל לאור המלצה של ידידה טובה, החלטתי לפנק את זוגתי ולקחת אותה למסעדת דגים איכותית, וכך מצאנו עצמנו מגיעים אל הסניף הכשר של דרבי בר דגים יגאל אלון.

מתחם המשרדים ברחוב יגאל אלון בו ממוקמת המסעדה, משנה את פניו לחלוטין בשעות הערב. עוד בטרם הכניסה למסעדה, נכנסו לאווירה, שכן בחזית ישנו מפל מים מלאכותי, שזרם בנחת לתוך בריכה קטנה, בה שחו דגים צבעוניים. התאורה הרומנטית ופכפוך המים השרו תחושה מיוחדת, ומאחר ולא התכוונתי לאכול את דגי הנוי, מיהרנו לתוך המסעדה.

בכניסה לדרבי בר דגים קיבל אותנו שי שציין כי הגענו בזמן מעולה, מאחר והם בדיוק רעננו את התפריט, והכניסו מספר מנות חדשות. לשולחן החלו לזרום מבחר סלטים ולחם חם מהתנור. "זה על חשבון הבית למי שמזמין ארוחה", אמר לנו שי, ואצלי הוא כבר קיבל נקודה לטובה.

עודנו מעיינים בתפריט, ומנשנשים מהסלטים הטריים, קלטתי כי על הבר בכניסה יושבת חבורת אנשים שצופה במשחק כדורגל על מסכי ענק שהוצבו במסעדה. מעניין אם מדובר במשחק דרבי, כי אז כפי שאומרים, לדרבי חוקים משלו (תרתי משמע...).

לפתיחה הזמנתי קרפצ'יו חצילים. זוגתי שחובבת סושי, הלכה על רד דרגון רול. קרפצ'יו החציל הקלוי הוגש לנו עם טחינה, פטרוזיליה וגרגירי רימונים מעל. השילוב של גרגירי הרימון עם החציל, פצפץ בלשון ונתן לו טעם מיוחד. הרד דרגון רול היה מאורז, טונה אדומה ובצל ירוק, עטוף בטונה צרובה ומעל מפוזרים רצועות בטטה מטוגנת. לא התאפקתי ונשנשתי גם מהמנה של זוגתי, ואכן בחירתה הייתה מוצלחת. הטונה הייתה עשויה כהלכה, והשילוב עם רצועות הבטטה, היה מושלם.

אחרי פתיחה חזקה, החלטנו לעבור לעיקריות. זוגתי הלכה על מנה קלאסית של פילה סלמון. אני העדפתי דג יותר מעודן, והזמנת מנת לברק. ביקשנו גם יין טוב, ושי הציע שננסה את הקברנה סוביניון של כרם זמורה מיקבי אור הגנוז, שהוציאו כמות מוגבלת של בקבוקים. יש שנוטים להזמין יין לבן עם דגים, אך אנו החלטנו להיות נועזים והזמנו יין אדום חזק. מאחר והיין שהזמנו מגיע מסדרה מוגבלת, הוא גם הגיע ממוספר כ-428, ואנו בחרנו בו כמספר מזל.

מנת הפילה סלמון של זוגתי הגיעה מעוצבת יפה עם שום, טימין, רוזמרין, ועוד עשבי תיבול מפתיעים. לקחתי ביס מהסלמון, והוא היה פשוט מתובל באופן מושלם. הדג נאפה בצורה מדויקת תוך שמירה על מרקמו הרך, והתיבול הייחודי הקפיץ את המנה כמה רמות מעלה.

מנת הלברק שהזמנתי הייתה עדינה, אך בתיבול חזק. הדג היה נימוח בפה מרוב עדינות. תוספת הפטריות המוקצפות, השום והבצל הירוק, כשמתחת לדג היה מצע של עגבניות ובצל, היו עיצוב מעניין למנה טעימה.

כמובן, התווכחתי עם זוגתי, למי מאיתנו הייתה מנת הדג הטעימה יותר. לרוב נשים תמיד צודקות ומנצחות, אבל הפעם אני לא יכול לוותר בקלות, כי גם המנה שלי הייתה לא פחות ממושלמת.

כבר כמעט חצות, החבורה על הבר נפרדה בתיקו מהמשחק (כפי שציינתי, לדרבי חוקים משלו...), ואנו עבור לקינוח של בלינצ'ס שוקולד.

אמנם מסעדת דגים, אבל מה אגיד, נראה לי שדווקא הקינוח "גנב" את ההצגה. קרפ שוקולד ממולא בטראפלס שוקולד מריר, שמעליו מפוזרים שברי בוטנים ושוקולד. לבלינצ'ס היה ריח חזק של שוקולד, ואיך שבצענו חתיכה, ניגר שוקולד חם מבפנים. המרירות של השוקולד אוזנה בכדור גלידת וניל שהוגש ליד. לא יכולנו לבקש סיום מתוק ומופלא יותר לארוחה.

זוגתי סיכמה, כי היה לנו ערב נהדר של ארוחת דגים מושלמת עם קינוח מדהים. המיקום הרומנטי, עיצוב המסעדה, וטריות המנות, היו בילוי מרענן לשגרת ימי הקיץ החמימים.