מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת בית איטלקי בתל אביב

בית איטלקי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סביצ'ה דג ים הוגש עם לימון כבוש על מצע עלים ירוקים. העדינות והלבנבנות של הדג נעטפו בכתום עדין של פפריקה. המנה היתה רעננה, קלילה ונעלמה כלא היתה..." קרין אביב מרגישה כאילו איזו מאמא איטלקייה הגישה לה מנות ממיטב המסורת האיטלקית בבית איטלקי, נווה צדק, תל אביב

איך מתמצתים חוויה לשתי מילים? בית איטלקי. מכאן שלוחות מחיאות הכפיים לקופירייטר שהחליט לקרוא למסעדה בית איטלקי. למה? כי אורחי המסעדה באמת מרגישים שבאו לבקר בביתה של איזו מאמא איטלקייה שפרשה לה לרגע למטבח להכין לאורחיה מנות ממיטב המסורת המשפחתית.

סביב שולחנות עץ ורהיטים כבדים המשרים אווירה אירופאית יושבים אורחיה של המסעדה. הבר גם מחכה עם שפע של אלכוהול - רק לבחור! אל המסעדה הגעתי עם היפה והרופאה בשעות הצהריים. קבלת הפנים הנעימה לוותה ביין לבן צונן, פינו גריג'יו של קורטה ג'יארה. איך יודעים שהקיץ הגיע? שאל אותנו אמיר המארח, "יחס ההזמנות בין יין לבן ואדום מתהפך".

התבוננות מהירה בתפריט מגלה שלל מנות המתאימות לכל שעה ביום. הקהל הישראלי, כך הבנו, מאוד אוהב את מנות הבריושים ואת הסלטים הטריים והרעננים המתאימים במיוחד לימות הקיץ של תל אביב.

את הטעימות התחלנו עם פוקאצ'ה בליווי איולי ציפוטלי, שמן זית, חומץ בלסמי וקונפי שום. אין צורך להכביר במילים על סגולותיה של פוקאצ'ה חמה, נכון?סביצ'ה דג ים הוגש עם לימון כבוש על מצע עלים ירוקים. העדינות והלבנבנות של הדג נעטפו בכתום עדין של פפריקה. המנה היתה רעננה, קלילה ונעלמה כלא היתה.

סלט הבית של המסעדה הוא סלט מאוד מבוקש בתפריט. גם כאן מוצעת מנה רעננה, קלילה, המתאימה למזג האוויר החם ולמי שלא רוצה לקום מנופח לאחר הארוחה. ארטישוקים, צנונית, קולורבי, שעועית ירוקה וגבינת עיזים "קטלנית", תובלו ברוטב חמצמץ. שילוב מעניין של ירקות. מנה מומלצת מאוד ולא רק על ידי, הקהל מצביע בקיבתו.

הסלט הבא שקיבלנו הוא בחזקת או שאתה אוהב, או שלא. אז חברתי היקרה ואני אוהבות גבינה כחולה, גבינת גורגונזולה. הסלט שילב ירקות ופירות העונה. אהבתי מאוד שהסלט הגיע יבש ובכך שמר על הקריספיות של מרכיביו.

התפריט של "בית איטלקי" קבוע, יחד עם זאת הוא כולל ספיישלים מתחלפים בהתאם לעונה בה אנו נמצאים. את הפסטות תמצאו בתפריט כל השנה והן מיוצרות בעבודת יד ומרגישים את הטריות בכל ביס. מבין הפסטות טעמנו רביולי ארבע גבינות על רוטב רוזה, פרפדלה טריו פונגי (שלושה סוגים של פטריות) וניוקי תרד ברוטב ברוקולי שמנת. כל מנה היתה במרקם שונה ובצבעים שונים דבר שהוסיף המון עניין בארוחה והפגין את כישורי המטבח. הכי אהבנו את הניוקי תרד ובמיוחד את הרוטב שהעניק למנה את הטאץ' המיוחד שמבדיל אותה מעוד מנה של ניוקי.

מנה מיוחדת נוספת שטעמנו היתה ריזוטו עם חזה אווז ואפונה ירוקה. מרכיבי המנה משלימים בהרמוניה האחד את השני: הריזוטו היה עשוי כהלכתו וחזה האווז והאפונה נתנו את הטעמים המיוחדים שלהם.

את המנות האחרונות ליווה קפה משובח. טעמנו מהקרם ברולה סמי פרדו ומהטירמיסו הקלאסי. שתי המנות היו טעימות, נדיבות ומהוות סיום מוצלח לארוחה איטלקית משובחת.

מוסיקה מעולה, אווירה טובה וקפיצה קטנה לחו"ל - כל זה מחכה לכם בבית איטלקי שבנווה צדק. אמנם באנו בצהרים ולא זכינו להתרשם מהאווירה והתאורה האינטימית שיורדת על המקום בשעות הערב, אך מתי שלא תגיעו מובטחת חוויה איטלקית טעימה, בלי מסיכות ובלי גינונים מיותרים כך שבאמת תוכלו להרגיש בבית.