מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טוקו בראשון לציון

טוקו ראשון לציון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סביצ'ה בורי - בצל סגול, עגבנייה, אבוקדו, זיתי קלמטה, חלפיניו, כוסברה, על סלסה עגבניות. מנה שהיא להיט, מה גם שהכל כל כך זורם על הטוסטונים שהוגשו לנו..." כרמית אופק מנצלת את שבת בבוקר לבראנץ' בטוקו ראשון לציון, מבית היוצר של השף ניצן רז

נפגשנו לבארנץ' בשבת, היו לנו את כל הסיבות שבעולם, המשבצת ביומן פנויה, הכבישים גם, ולכן הגיוני למצות את הזמן בכיף וכך הגענו למתחם יס-פלנט בראשון לציון שבו שוכנת מסעדת "טוקו", מקום חדש מבית היוצר של השף ניצן רז, המציעה שילוב בין המטבח האסייאתי והדרום אמריקאי.

עוד קודם לבואנו, ידעתי שמדובר בשילוב קולינרי לוהט ועל כן, בהחלט יש לצפות לבאות. בחרנו לשבת פנימה, אני התרווחתי לי בכיף על הספה, ואם תחפצו תוכלו לשבת גם בחוץ אל מול האגם שהינו פנינת חמד קטנה באזור זה. המקום מעוצב בטוב טעם, אהבתי את העיצוב הדקורטיבי מעץ, את התאורה החמה וכמובן את הבר שהינו רחב ידיים ומזמין. שבת בצהרים, יום יפה, בדיוק כמו השיר, ובטוקו קולות רבים של סועדים בכל עבר כאשר מוזיקה עכשווית מתנגנת לה ברקע, בדיוק מה שהיינו צריכות.

על השולחן כמה מפתיע הונח לו אייפד והוא למעשה התפריט במקום, בעידן של מסכים זהו שילוב מבורך בין האהבה לאוכל לטכנולוגיה. האייפד מאפשר לסועדים במקום נגישות אחרת שהרי יכולנו לראות את התמונות המלוות את המנות השונות כמו גם את המשקאות. ומשהוזכרו המשקאות, התחלנו לחמם מנועים וצדה עיננו את הקוקטיילים המוצעים, חברתי עם "אגסיטו", (ג'ין ביפיטר, אגס טרי, מחית ליצ'י, ליקר תפוח, מחית אננס ותפוזים). הקוקטייל, מתוק, מרענן ומומלץ לאוהבי הקוקוס. אני התחלתי עם "טוקולדה" (ואן גוך קוקוס, ליקר יוגורט, מחית מנגן, מחית אננס, רוטן אלדרפלאור). הטעם אין מה לומר, מרווה ומרים.

האלכוהול החל לזרום בגופינו, ומיד פצחנו עם הראשונות. "קריספי רוק שרימפס" - ספייסי מיונז ויוזו, בצל ירוק, על מיקס חסה בויניגרט אסיאתי. שילוב הטעמים הערבים לחיך יחד עם רוטב מנצח, מעטפת של טמפורה, מביאים לידי כך שהמנה כפי שציינה חברתי "טעימה ברמות אחרות". גזרה מעניינת לא פחות בתפריט, ה"סביצ'ה של טוקו", נהנינו יחדיו מ"סביצ'ה בורי" - בצל סגול, עגבנייה, אבוקדו, זיתי קלמטה, חלפיניו, כוסברה, על סלסה עגבניות. מנה שהיא להיט, מה גם שהכל כל כך זורם על הטוסטונים שהוגשו לנו.

התפריט בטוקו עשיר ומגוון והבחירה לא היתה קלה, ובכל זאת הבחירה הרי תמיד צריכה להעשות ורצה הגורל ומכל הסלטים במקום, אשר אהובים עליי תמיד, שהרי אין כמו סלט טוב, דגמנו את סלט הארטישוק - עגבניות שרי, עגבניות לחות, קרוטונים, ריקוטה, מוצרלה, בצל, אורגנו, בזיליקום וכמובן ארטישוק, סלט שהוא מרענן, שילוב של הירקות עם המוצרלה מבורך.

בעיצומו של הבארנץ' המשכנו כמה טיבעי לעיקריות המעניינות. פילה בקר שיטאקי - 200 גרם בציפוי פטריות שיטאקי, תפוח אדמה, ובצלצלי שאלוט קונפי, רוטב סוי-מירין-כמהין. המנה הוגשה לנו עם פינוק של סלט קטן הכולל כרוב, גזר, נבטים ופטרוזיליה. הפילה היה רך ונימוח, מתובל היטב, מנה גדולה ומשביעה, תפוחי האדמה היו קריספיים וטעימים, וכמובן הסלט הוסיף עוד רובד של טעמים. לאחר התייעצות קצרה עם המלצרית בחרנו ב"בורגרים של טוקו" שהינם שלישיית מיני המבורגרים, המבורגר מבשר מיושן מרמת הגולן, קונפי עגבנייה, בצל ופורטבלו, שהוגשו עם צ'יפס טוקו סטייל.
.
המלצרית האדיבה החליטה לפנק אותי ב"מוחיטו מוראדו" (רום, נענע, ליקר אוכמניות, רוטן סיגליות, סאוור, שוופס ראשן ופירות יער). מעניין, חמצמץ, הרום נותן את הטון אולם, גם הליקר אוכמניות והצבע הסגלגל במשקה מקנה לו ייחודיות. אני חייבת להודות, מלבד הקוקטיילים המהווים מלווים מושלמים לצד האוכל תוכלו להגשים חלום קטן עם תפריט הינות, בטוקו, מידי חודש מחליפים יין, שני סוגים של יין לבן ושני סוגים של יין אדום. שמתי לב שבאייפד יש הסבר מפורט ומעניין על כל יין שנבחר, החל מסוג הענב, הרכב זני, אזור הגידול וכלה בתהליך הייצור.

הבארנץ' כמעט הגיע לתומו, לא לפני שעל שולחננו נחת לו קינוח שווה בצורת קדאיף פיסטוק, מילפי קדאיף, קרם פיסטוק, רוטב וניל וכדור סורבה, אכן סיום מתוק לבארנץ' מהנה.

התפריט בטוקו הינו לונה פארק משגע של טעמים ובו קיימים אפשרויות אחרות שלא מניתי, החל מנודלס-אורז, סושי כמובן, ואיך לא גם עסקיות המוגשות בימים א' עד ה' מ-12:30 ועד ל-17:00. בטוקו ניתן לקיים אירועים מכל סוג עד 100 איש, בקונספט של שריין, שולחנות ערוכים כאשר התפריט מוגש למרכז השולחן ללא הגבלה, או בפורמט של בופה, יותר בסגנון של מינגילינג. בטוקו פותחים דלתות בין ראשון עד חמישי בין השעות 12:30 עד לחצי שעה לאחר חצות הליל, ובשישי-שבת החל מ-12:00 עד ל-01:00 בבוקר.

צהרי היום בטוקו אינם דבר של מה בכך, הטעמים המנצחים בכל מנה, השירות האדיב עם החיוך, האווירה הנעימה, מהווים מבחינתי הפוגה ראויה, אל תחמיצו, טוקו זה יאמי!