"הבריסקט – מנת ברביקיו קלאסית מנתח של חזה בקר הייתה מצויינת, רך ועסיסי עם שכבה חיצונית של שומן שספגה את טעם העשן. גם את נקניקיית הבקר אהבנו מאוד..." יונתן שטרנברג מתענג מבשרים מעושנים, בדיוק כמו שעושים במטבח הטקסני, במסעדה החדשה, טקסס ברביקיו שבתל אביב
"הניוקי המשובח הממולא בריקוטה, רוקפור וקשקבל התחבר מעולה עם רוטב בתיבלון פיקנטי מדויק, שבסיסו צ'ילי יבש וצ'ילי טרי, עגבניות תמר טריות, בזיליקום וזיתי קלמטה. פשוט חוויה לחיך..." ליאור פנחסי, פסטה מאיה, רמת החייל תל אביב
"נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו תפוחים מסוכרים באניס ברוטב קלבדוס - מנה עדינה ומתקתקה שגורמת לעונג בפה. נתחי הכבד היו נימוחים מאוד, והטעם – פשוט נפלא. דפי הפילו היו קראנצ'ים והיו לניגוד מעניין בטעמם ובמרקמם לנתחי הכבד..." ליאור נובו בחוויה מרוממת גוף ונפש במסעדת 2C, בקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול
"מנת קרפצ'יו מנתחי סינטה דקיקים בתחמיץ שמן זית עם נגיעות של רוטב בלסמי ופיסטוקים שהוגשה עם סלט רוקט וטוסטונים קלויים היטב, אבל לא פריכים מידי..." גיא סופר-זמרני מתענג על מנות משובחות וחמות בכרמים, שבכניסה למושב סגולה, כשבחוץ משתוללת סערת גשמים עזה
"המולים שחו בתוך רוטב מתקתק ומיוחד של סיידר תפוחים, שמנת, חזה אווז מעושן, בצל סגול ועירית. כל הטעמים החמיאו מאוד זה לזה..." גיל ח' עמית מתמסר לטעמים של בראסרי עין כרם וכמובן גם לנוף עוצר הנשימה הנשקף מהמסעדה
"קרם מרוכז של פטריות פורצ'יני, עם ערמונים וקצף פרמז'ן, כשמעל כל זה בזוק סוכר שרוף שנותן מעטפת פריכה לקרם החלקלק וניגוד מתקתק-מריר לטעמי האדמה העמוקים של הפטריות..." שפרה צח בקיטשן מרקט בתל אביב - מנות המשלבות טעמים ומרקמים החוברים יחד לכדי חוויה מפתיעה מאוד
חנוכה בפתח, הילדים בחופשה ובמרתון בין פסטיגל, מופע ושופינג צריך גם לאכול. לאחרונה, יותר ויותר מסעדות מתאימות את עצמן לקהל הצעיר והאנרגטי, כזה המבקש גם לאכול את ההמבורגר, גם לצבוע דפי צביעה ואם אפשר אז גם לשחק בחוץ. קבלו המלצה למסעדות הכי ידידותיות לילדים
"נשנשנו גם "ראנצ'יני" - כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה וזיתים שהוגשו בצורה אסתטית, מעוררת תאבון ומוקמו במרכז הצלחת ומסביבם רוטב עדין המשלב בצורה מרעננת עגבניות ופלפלים..." יפית שבחון שרף מתמכרת לטעמים האיטלקיים, וכמובן גם לפסטות, המוגשים בפסטה מאיה שברחוב וילסון, תל אביב
"סטייק הפרגית גם הוא, היה חד פעמי: רך ומתמסר כמו חמאה על הגריל מלווה בתפוחי אדמה "מהמדורה" שכמעט ולא הצלחנו להגיע אליהם מרוב שהשתוקקנו להתמסר, גם אנחנו, לנתחי הבשר המשובחים..." חגית גרוס מתמסרת למטבח הארגנטינאי באל גאוצ'ו בהרצליה
ב-4 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריטים מיוחדים וירושלמים
"על צלחת שחורה הונחו להם כמו חיילים פרוסות של לחם חיטה מלא עם שעועית מש דמוי פיתה שהוגשו קלויים במקצת וטעמם נפלא, לידם סלט חצילים קלויים ופלפלים..." שירלי בלונדי מגלה את המטבח הצמחוני-טבעוני במשק ברזילי בתל אביב
"לשולחן הגיעה פלטה רותחת עם רצועות פילה בקר, פלפלים ובצל, פריחולס – השעועית השחורה הנפלאה, אורז ליים, סלסות ובצד טורטיות (לבחירה – מתירס או חיטה) בתוך מגבת. פעלתי לפי ההוראות המדויקות של הפלייסמנט..." ליאור פנחסי מגלה את שגרירות מקסיקו הקולינרית בארץ הלוא היא מקסיקנה בתל אביב
דינר רש הוא פסטיבל הפופ אפ הקולינרי הראשון בארץ של היזמית שיר אשל, ובשיתוף אתר המסעדות 2eat, המציע לקהל הרחב לחוות נוסטלגיה בצלחת לצד פגישה מקרוב עם מסעדות מחוץ לתל אביב. שש מסעדות יתארחו בזו אחר זו בחלל של קפה 48, כל אחת למשך כשבוע, ויציעו לקהל הסועדים את המטבח האישי שלהן.
"את תואר המנה המפנקת קטפה השקשוקה, שמגיעה במחבת לוהטת ובה רוטב עגבניות פיקנטי-חרפרף, מועשר בעגבניות שרי שלמות, שתי ביצים בעשייה מינימיליסטית שהשאירה אותן נוזליות כנדרש, וקוביות גבינת פטה שהפכה רכה מהחום..." שפרה צח חוגגת לילדה יום הולדת עשרים עם תפריט הלילה של מקס ברנר בשדרות רוטשילד תל אביב
"בשר סרטנים ברוטב גורגונזולה ותפוח עץ. מנה טעימה, רכה, נימוחה אשר בה הטעמים משלימים אחד את השני..." קרין אביב בארוחת טעימות עשירה בטעמים, מרקמים וצבעים במרתף היין של מלון אפנדי בר יין החדש בעכו.
"הצורה שלה, הצבע שלה, הטעם שלה, המינימליזם של התוספות שבאו איתה. יש תחושה כזו, געגועים למשהו שאתה לא מצליח לשים עליו את האצבע – אבל אתה יודע שכשתראה אותו, אתה תזהה. אז זו הסינטה שאכלתי בהדסון..." עופר פרוסנר
"פילה הדניס, לעומת זאת, לגמרי מהים, והוא מתובל בצורה מינימלית ומוגש עם דפי לזניה על ראגו פטריות וערמונים בטעמי חורף כבדים. לטוויטס הרענן אחראי, שוב, זילוף של רוטב פסטו...." גיא סופר-זמרני מגלה את ציונה בנס ציונה
"סביצ'ה בורי - בצל סגול, עגבנייה, אבוקדו, זיתי קלמטה, חלפיניו, כוסברה, על סלסה עגבניות. מנה שהיא להיט, מה גם שהכל כל כך זורם על הטוסטונים שהוגשו לנו..." כרמית אופק מנצלת את שבת בבוקר לבראנץ' בטוקו ראשון לציון, מבית היוצר של השף ניצן רז
"פפרדלה פירות ים - רצועות פסטה רחבות עם שרימפס, קלמרי, מולים, כרישה ורוטב סרטנים אלוהי. הפסטה הייתה במידת עשייה מדוייקת להפליא ופירות הים השתלבו בחגיגה..." חגית גרוס, וילהלמינה, מתחם שרונה בתל אביב
"הלברק בא בצניעות עם לימון ופטרוזיליה, רוטב שום דומיננטי, שמנת בצד ותוספת פירה. הדג היה פשוט נפלא. קל, נימוח ורך. ממש מרגישים את הטריות של דג שרק הבוקר נתפס ברשת הדייגים..." ליאור פנחסי לוקח את האחות הקטנה לארוחה "מן הים" בדרבי בר דגים שברמת אביב בתל אביב
"הניוקי הקטנטנים והנגיסים עטופים ברוטב קליל וארומטי של גבינת מסקרפונה, תרד ושום, יחד עם ערמונים צרובים ונימוחים ובזיקת פרמזן. והריזוטו, הוי הריזוטו..." שפרה צח מלמדת את הבת "תובנות לחיים" (וכמובן גם על אוכל) ברוסטיקו, האיטלקייה בשדרות רוטשילד בתל אביב
"פילה לוקוס בסוביד בתוך שלולית קארי אדומה יחד עם בייבי שומר, ארטישוק אלה רומנה מוחמץ, שאלוט צלוי וקרם רימונים. המנה היתה גולת הכותרת של הארוחה כולה..., ליאור נובו בערב בלתי נשכח של אוכל גורמה כשר לצד אווירה בניחוח אירופאי אצילי בוינו סוקה שבהרצליה פיתוח
"החציל הקלוי היה בשרני, עדין בטעמו ומתובל במידה. עליו נחה טחינה גולמית סמיכה ואיכותית, ומעליה עיטרו את המנה גרגירי רימון מרעננים ופטרוזיליה. בצד חייכו לנו פלח לימון ושתי פיתות זעתר שהוסיפו טוויסט קריספי..." ליאור פנחסי, המגדלור, יפו
"הלהיט של הערב סרטנים קטנים בשריון רך (soft shell crabs) עם ציפוי פריך. הבשר עסיסי ומתקתק עם טעמים עדינים של ים אך כמעט ללא צורך בהתעסקות המרגיזה שמלווה אכילת סרטנים..." יונתן שטרנברג, דולפין ים, ירושלים
"עוף קשיו - נתחי עוף, בצלים, פטריות בצל ירוק, גמבה, גמבה, צ'ילי מתוק יבש, וקשיו קריספי בקרמל למון גראס, מוגש על מצע של אורז מוקפץ עם ביצה ובצל ירוק. מגוון מרכיבי המנה מהווים שילוב מנצח, מעין בלגן קולינרי טוב, גם מתוק, גם פיקנטי ועשיר בירקות..." כרמית אופק, ריבר, אזור התעשייה ראשון לציון