Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מקסיקנה בתל אביב

מקסיקנה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פתחנו את הארוחה עם "סופה דה פורטייה" – מרק מקסיקני מסורתי, טעים להפליא, מיוחד בטעמו ובעל חריפות עדינה, עם חזה עוף מפורק, ירקות ורצועות טורטיית תירס קריספיות מעליו שמשדרגות את חווית הטעמים של המרק..." יפית שבחון שרף לוקחת את הבן זוג לטיול גדוש בטעמים וניחוחות ממקסיקו במסעדת מקסיקנה בתל אביב

"אמיגוס, נחתתם עכשיו במקסיקו-סיטי... שימו כמה שיותר סלסות על המנות, לכו גם על הכי חריפות, תאכלו בידיים, תשתמשו בכמה שיותר מפיות, תציקו לצוות כמו שהרוכלים במקסיקו מציקים לסועדים ברחובות, תשתו איזו טקילה או מרגריטה כמו המקסיקנים והכי חשוב, תהנו מכל שניה" במילים אלה נפתח התפריט במסעדת מקסיקנה ברחוב בוגרשוב – בן יהודה תל-אביב, ומילים אלה מסמלות את האוירה הקלילה, המגניבה וההומוריסטית שבמסעדה. ואם לא די בכך, הפלייסמנט שעל השולחן מפרט בפני הסועדים את כללי ה"אל תעשה" ו"תעשה" בגלגול טורטייה תוך השוואה מצחיקה ללאפה הישראלית בצורה שמעוררת את התיאבון.

אז ניגשנו לעניינים וכהרגלנו בקודש ביקשנו מהמומחים במסעדה להזמין עבורנו את המנות. פתחנו את הארוחה עם "סופה דה פורטייה" – מרק מקסיקני מסורתי, טעים להפליא, מיוחד בטעמו ובעל חריפות עדינה, עם חזה עוף מפורק, ירקות ורצועות טורטיית תירס קריספיות מעליו שמשדרגות את חווית הטעמים של המרק. המרק מוגש עם קוביות אבוקדו וגבינת צ'דר בצד. מנה נוספת שהוגשה לשולחן היא "טוסטדה ברבקואה" – בקר רך וטעים שמתבשל בבישול איטי, פריחולס (שעועית שחורה), בצל סגול ושמנת חמוצה (ניתן לבקש בצד אך בן זוגי לארוחה מעיד שהשמנת מוסיפה ניגודיות מיוחדת לטעם של הבקר) המוגשים על טורטייה קריספית. לגימה קטנה מטקילה קוקס טעימה ומרגריטה ו... ממשיכים

לשולחן מגיעה מנת "דוס מקסיקנוס" – ארוחת טעימות מקסיקנית זוגית. השולחן מתמלא בקעריות חרס הכוללות: בשר (ניתן לבקש שהמנה תהיה צמחונית), תוספות וסלסות וכמובן סלסלת טורטיות חיטה וטורטיות תירס (אפשר לבקש טורטיות ללא גלוטן). אנו מתחילים לטעום את הבשר הכולל ברבקואה, בקר בבישול איטי, צ'ילי קון קארנה, בשר טחון עם שעועית שחורה וצ'ילי חריף, ופון קון מולה, עוף בציפוטלה (פלפל) מעושן עם רוטב מולה פובלאגו. אנו ממשיכים לתוספות הכוללות פריחולס, אורז ליים וגבינת צ'דר (אפשר לוותר על החלבי) ולסלסות הכוללות פיקו דה ניאו שהיא סלסת עגבניות, גוואקאמולה שהיא סלסת אבוקדו ובלאנקה שהיא סלסה לבנה המבוססת על שמנת חמוצה ועירית. ועכשו מתחילה החגיגה של ארוחה מיוחדת שמאפשרת לכל אחד להרכיב לעצמו בהתאם לטעם האישי שלו, היצירתיות שלו והתעוזה שלו את הארוחה וכמובן להתאמן בגלגול טורטייה בהתאם לפלייסמנט עליו מונחת הארוחה.

אחרי מגוון הטעמים המיוחד של המטבח המקסיקני ניגשנו לחלק האחרון של הארוחה, הקינוח. הקינוח המקסיקני הראשון היה צ'ורוס, טבעות של סופגניות מקסיקניות קריספיות, פריכות, חמות וטעימות מצופות בסוכר וקינמון המוגשות עם רוטב שוקולד חם ורוטב קרוטה כמיטב המסורת המקסיקנית המורכב מריבת חלב על בסיס חלב עיזים. הקינוח המקסיקני השני היה פלאן קלאסי, קרם קרמל בעל מרקם עדין, קליל וטעים עד מאוד המחליק לחלל הפה וממלא אותו.

הארוחה במסעדת "מקסיקנה" היא ארוחה המשלבת טעמים מיוחדים ואחרים שהקהל הישראלי פחות מכיר. מקסיקנה מציעה גם ארוחות עסקיות משתלמות במיוחד בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00. אם חשקה נפשכם לקפוץ לרגע קצר מאוד למקסיקו, לשאוף את הניחוחות ולהנות מהמטעמים המרתקים, אך מחפשים משהו קליל יותר, כדאי שתכירו את "אל טאקו" ברחוב ירמיהו בתל אביב, מסעדת מזנון מקסיקני עם מחירים שווים לכל נפש.