מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת קיטשן מרקט בתל אביב

קיטשן מרקט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קרם מרוכז של פטריות פורצ'יני, עם ערמונים וקצף פרמז'ן, כשמעל כל זה בזוק סוכר שרוף שנותן מעטפת פריכה לקרם החלקלק וניגוד מתקתק-מריר לטעמי האדמה העמוקים של הפטריות..." שפרה צח בקיטשן מרקט בתל אביב - מנות המשלבות טעמים ומרקמים החוברים יחד לכדי חוויה מפתיעה מאוד

והזוכה שלנו בפרס "הארוחה המפתיעה שיצא לנו לאכול לאחרונה" היא.... קיטשן מרקט! (מחיאות כפיים סוערות). מנימוקי חבר השופטים: כל מנה ומנה היתה חיבור לא שגרתי של מרכיבים, צבעים, טעמים ואופן הגשה, שהצליחו להפתיע ולענג את החיך וליצור ציפייה לקראת המנה הבאה, שגם היא, בתורה היתה מקורית ומיוחדת, וכך מתחילת הארוחה עד סופה.

ולהתרשמות מורחבת של הוועדה-לערב-אחד, שכללה אותי ואת בן זוגי: ההפתעה מתחילה כבר בגילוי שבניגוד לשמה המצטנע, ה"קיטשן מרקט" היא אחת ממסעדות השף המשובחות שיש. שף יוסי שטרית מפליא ללהטט בחומרי הגלם הטריים שהוא מקבל מהספקים של השוק בנמל, ולהפוך אותם למנות שובות לב וחיך. מצד שני, האווירה חמימה, מחוייכת ונטולת גינונים – שילוב שכנראה קורץ לתיירים שמהווים חלק נכבד מיושבי המקום. התצפית על הים ועל מתחם הנמל, השוקק חיים גם בשעות הערב, מוסיפה להנאה ולתחושת החוויה.

תחושות ההתפעלות ממשיכות עם הפרזנטציה, שהופכת כל אחת מהמנות ליצירת אמנות קטנה. כאלה היו, למשל, פתיח של טרטר טונה בתוך מניפה של טפיוקה מיובשת; קערית שחורה שבתוכה מצויירים גלים עשויים מוס כבד אווז וג'ל דובדבנים בעיטור עלי מיקרו נענע, מנת סשימי טונה המעוצבת כערוגה צבעונית ובה ניצבים גלילי דג וגלילי מלפפון, גזר וקולורבי, בעיטור איולי ואבקת ואסבי, ומנת דג מוסר על פירה חרדל וקרם אפונה, עם עגבניות שרי וזיתי קלמטה, שהוגשה בצלחת עץ שהדגישה את צבעי הצהוב-לבן-אדום-ירוק של המרכיבים השונים.

ובכל זאת, את ההפתעה העיקרית סיפק חוש הטעם. כמעט בכל אחת מהמנות היה שילוב טעמים יצירתי וחדשני. הנציג הבולט ביותר היה הברולה פורצי'ני, אחת ממנות הדגל של המסעדה, וגולת הכותרת של הארוחה, לטעמנו: קרם מרוכז של פטריות פורצ'יני, עם ערמונים וקצף פרמז'ן, כשמעל כל זה בזוק סוכר שרוף שנותן מעטפת פריכה לקרם החלקלק וניגוד מתקתק-מריר לטעמי האדמה העמוקים של הפטריות. דוגמה נוספת היא טרין הטלה – פרוסה עבה ודחוסה של בשר כתף טלה בבישול ארוך, מעוטר בפטריות ובתפרחות ברוקולי וכרובית, המוגש עם קרם אפונה וערמונים ורוטב יין מרוכז, מה שיוצר שילוב מרתק בין הטעם המודגש של בשר הטלה והמתקתקות העדינה של הקרם והרוטב.

הקינוחים הם סיכום של כל נקודות הזכות שמנינו עד כה: יפיפיים, מקוריים ומפתיעים בטעמם. האחד הוא מחווה לממתק הגומי של ילדותנו - פס בצבעי ורוד לבן, עשוי קרם וניל וקרם פטל, שבקצהו האחד סורבה גבינה ובקצה השני תלולית של אפרסקים מקורמלים, מעוטרים בפרחים קטנטנים אכילים, אבקת פטל ועלי מיקרו רוקט. ואילו השני הוא כדור שוקולד תמים למראה, המוגש כאילו היה פנינה בתוך צדפה המונחת על אבני ים. רועי, המלצר שליווה אותנו במסירות ובידע רב לאורך כל הערב, מנחה אותנו להכניס את הכדור בשלמותו לפה – ולנגוס. אז מתברר שהכדור ממולא אייריש-קרים ואבקת צ'ילי, וטעמי השוקולד והליקר עם שמץ חריפות מציפים את חלל הפה וממלאים אותו עונג. ועדת הפרס נכנעה ללא תנאי.