Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה 2015

אוכל כפרי במטה יהודה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 27.2 – 20.3? נוף הררי עוצר נשימה, בשלניות הפותחות את ביתן לקהל הרחב, מבשלות בירה מקומיות לצד יקבים מוכרים, סיורי פריחה, פעילויות לילדים ועוד שלל אירועים. פיתחו יומנים ושריינו תאריך לבילוי עם המשפחה והחברים

בין החורף לאביב, בין אתרים היסטוריים לפריחה משגעת, ובעיקר – בין הסירים והקדרות. פסטיבל האוכל ה-15 של מטה יהודה יוצא לדרך. רשמו לפניכם את התאריך – שלושת סופי השבוע שבין 27 בפברואר עד 20 במרץ. כל הפרטים באתר הפסטיבל.

כמי שמלווה את הפסטיבל הזה שנה אחר שנה, משמח אותי לראות איך בכל פעם הוא מתרחב ומתחדש, ולצד הבשלניות המסורתיות כולל גם יוזמות מקומיות עדכניות בתחום הקולינריה והאירוח. הנה מעט ממה שצפוי לנו:

בשלניות מארחות: לב לבו של הפסטיבל הוא הבשלניות הוותיקות של מושבי החבל, הפותחות את ביתן וליבן, ומפנקות את הבאים בתבשילים מסורתיים של מטבחי העדות השונות: קוצ'יני ובוכרי, מרוקאי וטריפוליטאי, תימני וכורדי, תורכי ודרום-אמריקאי. הנה, למשל, המזנון הכורדי העשיר בביתה מאיר הפנים של לילי עזיז ממושב זכריה, עם שלושה מיני קובה, כולל הקובה סלק המפורסם שלה, עלי גפן ובצל ממולאים, קציצות בשר, תבשיל במיה, חמוצים תוצרת בית, מג'דרה וסלטים, ולקינוח עוגה ושתייה חמה, כל זה ב-120 ש"ח לאדם ו-60 לילד. חשוב לזכור: מרבית המקומות פועלים במושבים מסורתיים ופתוחים ביום שישי בלבד. בנוסף, היות ומדובר על אירוח ביתי, יש להזמין מקום מראש ולהצטייד באמצעי תשלום שאיננו כרטיס אשראי.

יקבים: מבחינות רבות מטה יהודה מהווה את חבל היין של ישראל, עם ריכוז גדול של כרמים ויקבים. במהלך הפסטיבל פותחים היקבים את שעריהם לביקורים, טעימות וכמובן לרכישת יינות משובחים. אל היקבים הוותיקים נוספו השנה כמה יקבים חדשים ומסקרנים. יקב רמ"א של רמי אזולאי הוא יקב משפחתי קטנטן ואיכותי. הענבים, מזני קברנה ומרלו, מגיעים ישירות מהכרם שנטעו בני המשפחה בקרבת מקום והיין מופק בשיטות ידניות מסורתיות. ויש גם בונוס – בראנץ' בולגרי מעשה ידיה של אורלי, אשתו של רמי, עם כל הכוכבים האהובים של המטבח הבולגרי: בויקוס, בורקיטס, קיופלו, מרק טרטור, סלטים, ולקינוח – סוטלאץ', פודינג אורז קטיפתי עם קנמון, בטעם של ילדות. יקב מסקרן נוסף הוא "מצודה", שעבר לאחרונה מירושלים לגבעת יערים ופתח מרכז מבקרים חדיש הצופה אל נוף מדהים ומשלב בין טעימות יין לסדנאות אמנות והפעלות לילדים. במהלך הפסטיבל תוצע למבקרים ארוחה קלה של צ'וריסוס בלחמניה, עם תפוחי אדמה ובטטות בתנור, כליווי לטעימות היין.

מבשלות בירה: ואם באלכוהול עסקינן, מבשלות הבירה המקומיות הולכות וכובשות להן מקום בתרבות השתייה הישראלית. לא פחות משמונה מבשלות פועלות באיזור, והן מייצרות מבחר מגוון של סוגי בירה, החל מבירות חיטה בהירות, דרך סגנון ה"אייל" ועד לכהות. לצד הטעמים הקלאסיים, כל מבשלה מתגאה גם בפיתוח טעמים ייחודיים, כמו ה"חיטה המחוצפת" של מבשלת שריגים עם קליפות תפוז ותבלינים, פורטר כהה מאוד של מבשלת שמשון, בטעם מודגש של קפה-שוקולד, או בירת חיטה עם דבש וצי'לי של מבשלת אביר האלה. אפשר לבקר במבשלות עצמן או לקבל טעימה מרוכזת מכולן יחד בחגיגת בירה ישראלית שתיערך במתחם לינת השטח "נתיבל'ה" בקיבוץ נתיב הל"ה בסופ"ש האחרון של הפסטיבל.

סיורים ופעילויות לכל המשפחה: מופעים אישיים עם כיבוד קל, סיורי פריחה משולבים בבישולי שדה בחיק הטבע, סיורים בעקבות התנ"ך, הארכיאולוגיה וההיסטוריה, אמנים מארחים, טיולי משפחות ועוד.