''אני זוכרת היטב את האגרול הראשון שאכלתי בישראל. הוא היה פריך, עשיר, עסיסי ומטוגן בצורה הכי מדויקת שאפשר. באותו ערב האמנתי שטעמתי את הדבר הכי טעים עלי אדמות. האגרול שאכלנו אני ורותם החזיר אותי לאותו ערב קסום. המון המון זמן לא הציפה אותי כזאת אהבה למאכל כמו באותו הרגע....''. שירי טוב התאהבה מחדש באגרול, במסעדת סאן פלאוור שבראשל''צ
בית הקפה ויצמן 22 מציע שלושה סוגים של עסקיות למבוגרים, במחיר 40 עד 50 ₪, הכוללות מנת פתיחה ומנה עיקרית. עסקית נוספת, במחיר 37 ₪, מיועדת לילדים, שיקבלו עם המנה שלהם גם שתייה, וגלידה לקינוח
חנוכה הוא באמת חג יפה כל כך, ומראות החנוכייה מעוטרת הנרות על החלון, או הילדים המשחקים בסביבונים, אכן מחממים את הלב. אבל בואו נודה על האמת – חנוכה הוא בעיקר חג טעים, עם אוכל מעולה, על טהרת הסופגניות והלביבות, שרק משתבח משנה לשנה. הנה כמה מקומות בהם תוכלו להשיג פינוקי חנוכה ברמה גבוהה
כאירוע שמתרחש בעיקר בסוף השבוע ובשעות הלילה, כדאי לשים דגש בסוף השבוע הקרוב, והאחרון של פסטיבל חמשושליים, בעיקר למקומות בהם מתקיימים חיי לילה שוקקים. הנה כמה כאלה, בסגנונות שונים לחלוטין. סיום נהדר לערב של אירועי תרבות
מסעדת פורטובלו, מסעדה איטלקית כשרה ביבנה, מציעה תפריט משלוחים מיוחד הכולל מגוון של מרקים, פיצות, פסטות, סנדביצ'ים קרים או חמים, תפוח אדמה מוקרם ועוד, במחירים הנעים בין 25 ל-38 ₪. ביבנה – המשלוחים חינם
פסטיבל חמשושליים, הנחגג בעיר הבירה זו השנה השלישית, כולל אירועי תרבות, סיורים ומסעדות במחירים מוזלים בכל רחבי עיר הבירה. אולם השנה, צוינה בפסטיבל חגיגה נוספת - חגיגת 40 שנה לאיחוד ירושלים. לכבוד המאורע, כינסנו ב-2eat את טובי השפים מירושלים ומתל אביב, ונסענו למלון ענבל לתחרות ייחודית: תחרות למנה שנוצרה בהשראת איחוד העיר. לצפייה בסרטון וידאו, לחצו כאן
''בתחילה, חוש הראייה מזהה את המנות מתקרבות. בערך מחצי הדרך, חוש הריח משתלט, וסוחף אותך למערבולת דמיון של אגדות נשכחות. אח''כ חוש השמיעה, כשאתה שומע בחצי אוזן את השותפה שלך אומרת בתיאבון - ואז זה קורה. חוש טעם שם את כל השאר בכיס הקטן, ואתה מתמכר באופן מוחלט וסופי לטעם הכל כך מיוחד הזה. כל המנות היו לא פחות מנפלאות....''. נדב אבידן התמכר לאוכל גרוזיני במסעדת דדה - אמא בגרוזינית - שבגבעתיים
מחפשים חוויה אותנטית בחמשושליים? הבית הפתוח לתרבות הודו יכול לספק לכם אחת כזאת. במסעדה הירושלמית תוכלו ליהנות מארוחה הודית מסורתית, הכוללת מנות כמו סמוסה, באז'י, אלו גובי ומאטר, לצד דאל, צ'פאטי ופפדאם, במחירים מיוחדים לבאי הפסטיבל: 69 ₪ או 89 ₪, לארוחה זוגית
''העיקריות הגיעו: טאנג'יה מראקשיה, שוק טלה עם בצל, לימון כבוש וכמון, אפוי בכד חרס; ומרוזיה-טאג'ין - תבשיל קדירה המבושל בישול איטי מאוד בכד חרס - עם בשר טלה במרקחת בצלים, צימוקים ואגוזים. כאן כבר ידענו בוודאות: אלוהים, יהיה גבר או אישה, הוא כנראה מרוקאי. אחרת, למה שייתן להם את כל המתכונים הכי שווים?''. נדב אבידן התארח במסעדת דארנא של אילן סיבוני, לשעבר השף של מלך מרוקו, והרגיש בעצמו מלך ליום אחד
חזרתם מהודו ואתם מתגעגעים? מתים לנסוע ומחכים בקוצר רוח להזדמנות להתנסות בחוויות, בריחות ובטעמים? מעוניינים לנסוע, אבל מפחדים? רוצים לדעת מה עובר על הילדים? הנה ארבע מסעדות שיביאו לכם את הודו, מבחינה קולינארית לפחות, עד השולחן.
''לעיקריות בחרנו בפרגיות, שנחו על הגריל פרק זמן מתאים, שצלה אותן מבחוץ, והשאיר אותן ורדרדות מבפנים, וגולת הכותרת: נקניקיות אלזס, שהכילו הפתעות מרנינות כמו פטריות וצנוברים, והתפצפצו בפינו בעושר של טעמים...''. אדם בר גילה בחדרה פנינה: האקדמיה לבשר ויין, מסעדה שהיא חוויה כוללת של אוכל, יין ושירה
ברשת מרבד הקסמים הירושלמית אפשר ליהנות מהצעה עסקית הכוללת את מיטב תבשילי המטבח התימני, לא רק בחמשושליים, אלא בכל ימות השנה. בכל יום, עד השעה 17:00, ניתן ליהנות במסעדות הרשת מארוחה עסקית, הכוללת פתיחים, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה טבעית, ב-49 ₪ בלבד
''והנה זה התחיל: חציל בלאדי, לחם שום, אמפנדס פטריות וגבינת קממבר, קונפי ארטישוק עם טרטר טונה אדומה.... יש צורך לעצור כאן לרגע, ולהסביר איך זה הולך. מגיעות כ-2 מנות לשולחן, אנחנו אוכלים, מחליטים שזו המנה הכי טעימה שאכלנו מעודנו, וחוזר חלילה...''. נדב אבידן ניסה לשכנע את קובי מקציאנו, השף של מסעדת סול הירושלמית, לעבור לגור איתו ולבשל לו כל יום. הוא לא הצליח. ירושלמים - הרווחתם
נוסעים לבלות בחמשושליים? לפעמים, דווקא במסעדות הפועלים של השוק תמצאו את האוכל הפשוט, הטעים והזול ביותר. הנה ארבע מסעדות פועלים משוק מחנה יהודה, המשתתפות בפסטיבל חמשושליים, ומציעות אוכל של בית, במבצעים מיוחדים
אי-אה, אי-אה, או. ובחווה מסעדה משובחת, עם תפריט מענג. מיכל זמרני חזרה מחוות התבלינים, שם אכלה בין השאר ''צלחת ממולאים המהווה חגיגה של טעמים. מחד – חציל ממולא בתערובת מופלאה של גבינות מלוחות, צימוקים מתוקים וצנוברים, ברוטב גבינת לבנה. מאידך - משולשי פילו לוהטים, ממולאים בגבינה, עם טעם זעתר דומיננטי וחריפות קלה. מעולה, מעולה, מעולה...''.
''לאחר טעימה מהוססת מהסשימי, אנחנו מתנפלים עליו במלוא הכוח: נתחי דג הטונה צרובים מבחוץ ומבפנים נאים ורכים. טעמם מופלא והם טבולים ברוטב יפני מתקתק המשביח את טעמם. נגיעת התבלינים הפיקנטים צורבת, מענגת את החיך ומדגישה כל טעימה...'' דניאל רום הפקיר את עצמו לחווית המטבח האסייתי בפנדה'ס, והתאהב
הימים המתקצרים, הלילות ההופכים קרירים והטפטוף המזדמן מצביעים כולם על כך שהחורף אולי מתעכב, אבל הוא כבר תיכף כאן. בעוד זמן קצר כבר נוכל להתעטף במעילים, לנעול מגפיים, לשלוף את הפוך מהארון ולאכול מאכלים של חורף. הנה מקומות שבהם תוכלו, את האחרון, לעשות כבר עכשיו
מסעדת הים הסיני, המגישה אוכל סיני מסורתי איכותי, המותאם לחיך הישראלי, מציעה שני דילים עסקיים לצהריים, ואחד לערב. הסועדים יכולים לבחור בין ארוחה קלה, הכוללת בר סלטים, סושי ואורז, לארוחה מלאה הכוללת מנה ראשונהלבחירה, מנה עיקרית לבחירה, תוספות, קינוח ושתייה. והמחירים - נוחים לכל כיס
''עוד טעמנו שרימפס במרטיני. אולי תחשבו אותי לפרובינציאלית, אבל בסופו של יום, לטעמי, מבין פירות הים המקובלים במקומותינו, השרימפס לוקח כל תחרות בידיים קשורות. הפעם הזו לא הייתה יוצאת דופן, הנ''ל שייטו בברכת חמאה ומרטיני, וניחוח תפוז ריחף מעל פני תהום. מעולה''. מיקה פורז מצאה את פסטה מיאה שברחוב יהודה הלוי, המתמחה בפסטות עם פירות ים, כמסעדה המושלמת לפתיחת מושב הסתיו
צמחונות מטעמי מצפון, בריאות, דת או מטעמים אקולוגיים, היא אולי בררנות האוכל הנפוצה ביותר. טבעונות היא הרחבה של הצמחונות, לכדי הימנעות ממוצרי מזון נוספים מן החי. אנחנו הקרניבורים לא מסוגלים אולי להבין איך אדם חי בלי המבורגר עסיסי או נתח אנטרקוט, אבל בהחלט מסוגלים להעריך את האידיאלים. ב-1 לנובמבר, יום הטבעונות הבינלאומי, יש לנו הזדמנות לנסות ולהזדהות עם הערכים הללו. הנה כמה מסעדות צמחוניות וטבעוניות שבהן נוכל לעשות זאת
''בעקבותיו מגיעות שתי צלחות ענקיות: טאזין עוף עם ירקות שורש, בכמון ותבלינים, מונח לפני שי. אני מקבלת קציצות טלה ברוטב מרווה, צ'ילי וסויה מתוקה. הקציצות 'לעיסות', עשירות בטעם, והרוטב נספג נהדר באורז שסביבן. טאזין העוף מזכיר לשי אוסובוקו שאכל פעם, והוא מקלף את הבשר הרך מהעצם בהנאה גלויה...''. מיכל זמרני הופתעה בארוחת יום הולדת פרטית אצל הטובים של שפרה במרום גולן. היה גורמה
ארוחה במסעדת מרקש היא כמו בילוי צהריים באחד מסיפורי אלף לילה ולילה: מהעיצוב האותנטי של המקום, דרך הלבוש של המלצריות והשירות האדיב, ועד המנות, בעלות שמות מפתים כמו טזין דל גז'אר, טאזין דלרנמי בלברקוק ולקוק מעמרין. בארוחה עסקית, משולבת עם סלטים ומנה אחרונה, זה יוצא טיול אוריינטלי משתלם במיוחד
''גם המנה הבאה – פטה כבד עוף ברוטב ויניגרט צ'טני תאנים – מענגת. לפטה מרקם סמיך וחלק, וטעם קרמי עשיר ונהדר. בשלב מסוים אני מוותרת על הלחמניות הטריות, המעוטרות בקצח, אוכלת אותו עם המזלג, כמו עוגת מוס, ומהמהמת באושר. שי צופה בי בחיוך. ''נכון שאם היינו פה לבד היית לוקחת את הצלחת ומלקקת?'' הוא שואל. נכון''. מיכל זמרני חגגה את סיום התואר במסעדת פסטיס, ויצאה רצוצה, אך מרוצה
השבוע חל יום חיל הים הישראלי, ואנחנו באתר 2eat מעדיפים, כמובן, לציין את המאורע בצורה קולינארית. הנה ארבע מסעדות שיכולות להתאים לחגיגות ים: לא רק שמגישים בהן דגים ומאכלי ים – חלקן ממוקמות ממש על החוף
''אנחנו משתרעים על כורסאות מרופדות. מולנו פרוסים הרי הגליל התחתון כמו תמונה. משמאל מבריקה הכנרת. דליה מגיעה עם מגש שעליו תה צמחים אמיתי, עשוי מלואיזה, פילרגוניום, מנטה ונענע, שתי פרוסות עוגת תפוחים, והפתעה לבנה בגביעי זכוכית....''. הביקור במסעדת דליה הצמחונית, שבמושב אמירים, גרם למיכל זמרני להעלות באוב את הביזל, המעדן המשפחתי הרשמי של ילדותה