"בטי פורד הוא ביסטרו בר אמריקאי שמציע מבחר אלכוהול אינסופי ומגוון, כולל בירהל'ה למאותגרי שתייה ו"דה זה וו"- דזסטיף על בסיס טקילה, פלפל אנגלי וכוסברה (טעים יותר מאיך שזה נשמע)..." ואפרת רוזן נהנית בליל חמישי
קפה יפו, מגוון כמעט כמו העיר עצמה, הוא בית קפה בבוקר, מסעדה כשרה בצהריים ומועדון הופעות בערב. אורית ורייצ'ל מגיעות לערב יווני, ובזמן שהאורחים יוצרים מעגל ריקודים הן נהנות גם מהאוכל
"המאקי היה כל כך טוב עד שהייתי חייבת לנזוף בעצמי שוב על חוסר האמונה הבסיסי הטבוע בי בכל מה שנוגע לסושי מחוץ לגוש דן..." אדוה גן סתיו מבקרת בערב קר בבר המצודה שבקיסריה ומתרשמת מתפריט הלוקח מן המזרח ומן המערב
אמיר נהרי וזוגתו מבקרים בבר וורסווה, הראשון מסוגו בהיסטוריה של העיר העתיקה של ירושלים. פה הם מתוודעים לבירת הגולדן טייבה המיוצרת במזקקה ברמאללה, לארק שמיוצר בבית לחם ולבורמה הדומה לבקלאווה אך נראית קצת אחרת
עכשיו מתחיל הרגע הקצרצר במונחי זמן אנושי אך ארוך במונחי 'עוד רגע נדע אם מדובר בסטייק מהסוג ההוא, הנדיר, הרך, שגורם לכל לעצור לרגע'. אנחת תענוג בלתי רצונית הבהירה שכן, זה זה. אדוה גן סתיו ב-Meat and Wine, הרצליה
שפרה צח וחברתה ענת בורחות מהמציאות אל הבר קאמורה שבנחלת בנימין, תל אביב: קרובה לבית, ידידותית למשתמש ועם תפריט איטלקי משובח. הקוקטיילים עושים את שלהם והן כבר שוכחות את תפקיד המבוגר האחראי שהן נושאות רוב השנה
"פילה הבקר שלי ספוג היטב בטעם מיוחד של קפה, והוא שחום בקצוות ואדום-אדום מבפנים, נמס מעונג בפה ומתמזג עם טעם התפוח אדמה-מדורה שלצדו..." אפרת רוזן חייבת לבחור בין השוקונגו למוזונגו, אבל אחרי הסטייק בפויקה תל אביב
בצהרי שישי רגועים מבקרים דניאל לוין ועדי בפאב-מסעדה האני ביץ' שביפו. הישיבה מול הים והבריזה הנעימה משכנעת אפילו אותו ("איש של ויסקי ולא של קוקטיילים ורודים") לנסות את האפל אמרטו לפני השרימפס המוקפצים ביין
דניאל לוין וחבר נהנים מאירוע בערב חמישי באלפנט נתניה – מסעדה ביום ודאנס בר בלילה. הדיג'יי מנגן מוזיקה אלקטרונית, ועל הבר מוגשים המבורגרים, פיש אנד צ'יפס כמו בלונדון, בירה וצ'ייסרים. החברה, כמו האווירה, נהדרת
בערב ראשון יוצאת שירלי רחמים עם חברה אל הננה בר (לא מזיזות את האוטו) שבנווה צדק, תל אביב. צ'ייסר של בד אפל, סשימי, חציל אסייתי, יין אדום יבש, אנטרקוט מבצבץ על צלחת, קולקציית שוקולד ועוד ועוד מבטיחים שתשוב
יונתן שטרנברג בוחן את הקונספט של ברים איכותיים בבתי מלון. במלון הבוטיק ממילא שבירושלים הוא מבקר במירור בר, דוגם קוקטיילים מרעננים, מנות טאפאס מגוונות, קינוחים איכותיים וחדר סיגרים מעוצב. חוץ לארץ כבר אמרנו?
עוזי בשן מגיע לפאב הסליק שבחיפה, ובמקום שהיה מסתור כלי נשק הוא מוצא בר עשיר עם די ג'יי שמנגן רוק רך, תפריט שלא מאכזב את הקרניבורים כמו גם את חובבי הגבינה, שלא נדבר על חובבי האלכוהול שנהנים מסליק וודקה ואן גוך
אפרת רוזן כבר מזמן רצתה לבקר בבר-מסעדה קאראס על חוף בת ים. ואם כבר בילוי חורפי בים, אז שיהיה בערב הקר בשנה: בעוד גשם הזלעפות בחוץ מכה בגלים ומטפטף על החלון של קאראס, הדבר האחרון שהיא רוצה זה לחזור הביתה
הבר-מסעדה לינק שבירושלים כבר כבש לו מקום של חשיבות בקרב תושבי ירושלים, ביניהם יובל בלנקובסקי וחבריו, אז לא היה לו אכפת להגיע לכאן שוב. ה-Happy Hour, היצע הוויסקי המשובח ומנת נתח הקצבים גם הם לא הפריעו
בבר הברון מתאספים החבר'ה אחד אחד בסוף היום או בסוף השבוע, שותים, אוכלים מהתפריט המגוון וצופים במשחק שמשודר על גבי המסך. שיר כידן (לא באתי בשביל המשחק) נהנית ממשקאות שמכינים במיוחד בשבילה בבר הברון ראשל"צ
"האלכוהול מהמערכה הראשונה התדפק על דלתות המערכה השנייה בעזרתו האדיבה של הברמן היצירתי של מול השדה שהכין לנו קוקטייל Bad Apple, ליקר ליצ'י ופסיפלורה שהוגש בכוס מרטיני..." המחזה של אדוה גן סתיו מול השדה
"מדוע לחגוג יום הולדת בפאב מסעדה חוות הג'ילבון, האין פאבים באזורנו שעליי להרחיק לכת?... מבעד לשמשה הרטובה הבנתי... אני נמצא באיזה מין פונדק כפרי בעיירה פסטורלית בחו"ל..." עוזי בשן מתרשם מחוות הג'ילבון בגולן
"שלושה קבבונים שחומים וגדולים בטעם עשיר ובמרקם צפוף, רך בפנים וצרוב בחוץ. סטייק נושר מן העצם למזלג, ורדרד ומעוטר פסי גריל, אפוף ארומה ונמס בפה..." אפרת רוזן מתרגשת מריח הבשר בבר מיני פרסקו בראשל"צ
"תפריט מהודק עם טווח טעמים במבחר מצומצם ואיכותי: יינות אדומים - שלושה, אבל ייצוג לכל יבשת – ישראלי אוסטרלי וארגנטינאי (זו לא התחלה של בדיחה אלא של בילוי כיפי ולא יומרני)..." אדם בר מגלה את דה סטריטס בתל אביב
"בחרנו בסלופי ג'ו. מדובר בהמבורגר שמתפרק (בכוונה) כשמנסים לאכול אותו. הבשר היה מעולה אבל גם מאוד מתפרק ומלכלכך. אם אתה קצת שיכור זה יכול להיות די משעשע..." דניאל לוין מרגיש שעשה טיול מחוף לחוף במייקס פלייס
"לפתיחה השקנו זוג כוסות יין לבן קליל ופירותי, שהשתלב מצוין עם זוג הרולים שהזמנו. הרול הראשון, שרימפס קריבי, הגיע במעטפת אבוקדו עם שרימפס, מנגו ומלפפון..." קרן ויזנר מסכמת את החיבור האידיאלי בין מזרח למערב בצ'ארלי
"לשולחן הוגשו שני קוקטליים צבעוניים וטעימים. אני שתיתי היי ג'יי- קוקטייל שמכיל מידורי מלון, פיג' תאנים, סאוור מיקס ואשכוליות. מילים שעד אותו ערב לא שמעתי עליהן..." אורלי פרש אזולאי נחשפת לעולם האלכוהול בסוגו
"את תאהבי יותר שמפניה אחרת" אמרה הברמנית ולאחר שקיבלה את הסכמתי, מזגה לי למברוסקו. שמפניה אדומה ומבעבעת, מתוקה יחסית לאלכוהול. חברתי נותרה נאמנה לג'יימיסון...." שיר כידן מגלה עולמות וטעמים חדשים באוקונור
"קוקטייל המלון שלי עדין ונשי, ספק מתוק, ספק חמצמץ, מקרר ומרענן ובעיקר גורם לי לחסל אותו ולהזמין עוד אחד. זה לא מפריע לי גם לרעות בשדות זרים..." אפררת רוזן ובעלה יוצאים שיכורים ושמחים מהלופט
"בשלוק הראשון נשביתי. ברד מתוק-חמוץ, עם רמז קלוש לאלכוהול. המשכתי לשתות ולשתות בלגימות עדינות. תוך שתי דקות מצאתי את עצמי מחליפה מבטים עם תחתית הכוס..." למיה בר קוראים הרבה דברים מאושרים בפיאסטה