אולי לא כך במקור, אך בהחלט בנוהג – חג שבועות הוא חג הגבינה, העוגות והקישים. אם החלטתם השנה לא לעמול במטבח, הנה לפניכם מצעד עוגות הגבינה ושאר המאכלים שתוכלו לרכוש מוכנים ומצוינים בקונדיטוריות, בבתי הקפה ובמעדניות
יובל בלנקובסקי מתכונן לשבועות עם המלצות ליינות מארבע ארצות היין המסורתיות: צרפת, איטליה, ספרד וגרמניה. בנוסף, סיורים ואירועים ביקבים מקומיים לקראת חג השבועות – בואו לחגוג עם דלתון וברבדו. חג יין שמח
"האוכל טעים מאד ובסופו אנחנו מלקקים את האצבעות, הפעם לא רק ברמת המטאפורה..." אחרי ההצגה "לא על הלחם לבדו" מבקרים אמיר נהרי ובת זוגו במסעדת בלק אאוט – מסעדת חושך שבמרכז נא לגעת בנמל יפו, שמלצריה הם כבדי ראייה
"נותרתי מוקסמת מהביתיות, מהטעמים, מהמבחר ומהפשטות, ואם גם אתם מגיעים לאזור אחוזה, עצרו לאסוף לכם כמה מאפים, ואל תשכחו לטעום את החלבה..." שירלי רחמים מוצאת בלב לבו של רחוב אחוזה ברעננה את קונדיטוריה אנה
יעל ברקוביץ' וידידה הסטודנט הנצחי מגיעים למסעדת צונמי שברחוב בן-סירא בירושלים. כאן היא מגלה תפריט מגוון ואסתטי, רול באונטי עם קוקוס, אגוזים ושוקולד לקינוח, ומבצעים מיוחדים לסטודנטים. מישהו אמר דים סאם ולא קיבל?
ירושלמיט גריל בר היא מסעדת בשרים כשרה ואיכותית הממוקמת בכניסה לבית שמש. בירושלמיט, בשר טרי ואיכותי המוכן מדי יום במסעדה, תפריט מגוון של סלטים, תוספות ואף מנות מיוחדות ממטבח השף. ובצהריים – ארוחה עסקית, כמובן
ארבעה בתים, ובכל אחד מאכלים משלו. בין אם המילה "בית" מזכירה לכם אוכל תימני, ערבי, גלילי או ישראלי, ריחות הבישולים תמיד ייקחו אתכם למקום אחר. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות ביתיות, בתקווה שתמצאו את דרככם הביתה
יעקב אלברט מגלה גם את סניף דבלין ירושלים: פאב אירי אמתי עם אווירה ביתית, מוסיקה חיה וקהל מגוון. מגוון הבירות האדיר שבברזים מטופל היטב ובמקצועיות, הוויסקי מקבל מקום של כבוד, וליד האלכוהול גם אוכל מתאים
"יחד עם הסושי אנחנו בוחרים מנת מחבת של 'איקה באטה יאקי', ובעברית פשוטה - טבעות קלמארי ופטריות שיטאקי מוקפצות ברוטב של חמאה, שום וסויה..." שירלי רחמים שמחה לגלות מטבח יפני אמתי בביסטרו יאמטויה שבהוד השרון
בתאריכים 2-6 ביוני תצטרף עירנו ירושלים לבירות העולם ותחגוג פסטיבל אופרה גדול. במסגרת הפסטיבל, מגוון רחב של מופעי אופרה מיוחדים כמו לדוגמה "ירושלים" מאת ורדי, פעילויות אמנות וכמובן – ארוחות מיוחדות במסעדות
קצת קשה להתעלם מסממני הקיץ שפוקדים את אזורנו באחרונה, אולם לשמחתנו, מעבר לחום הכבד, ללחות וליתושים המטרידים, מתחילות חגיגות הקיץ במסעדות. הן, כמובן, לוקיישן נהדר להופעות, ואנחנו שמחים להציע לכם כמה מהן
"אייל ענברי היא בירה מעוננת אדמדמה בעלת איזון מושלם בין מרירות לפירותיות, ולה 6.4% אלכוהול..." ארז שבת לומד על מותג הבירה בזלת בברוהאוס שברמת הגולן – מסעדה הממוקמת בתוך מבשלת בירה ומציעה, כמובן – בשר ובירה
"לפני כמה חודשים נפתחה פיצהלה רסט על תפריט הרצה, ושממש לפני כמה שבועות הוא גובש באופן סופי, אחרי שניצח עליו השף יצחק חן, שמתמחה במטבח האיטלקי והספרדי..." יעל ברקוביץ' מגלה את פיצלה רסט ליד הפיצרייה בירושלים
"בכל ביס תרגיש את הרכות של הלחם עם הפריכות של העלים, הצמיגות של הפטריות, העקצוץ של הבלסמי, החריפות של הגבינה והגרגר של המלח הגס..." מיכל גיא מתרשמת מאהבתם של גלית והנס ברטלה בבית הקפה גאיה ברטלה, פתח תקווה
מסעדת אבו חאלד מכינה בהרצליה בשרים על האש, דגים וסלטים כבר 25 שנים. זוהי מסעדה מזרחית אותנטית, שעל קירותיה ציור מדברי והאווירה בה היא חמימה וביתית. מדי יום, בשעת הצהריים, נוהרים לכאן עובדי האזור לארוחה עסקית
שקשוקה אמתית, מעגבניות בשלות, מביצים טריות, עם לחם לבן ורך כספוג, מהסוג שיגרום לכם לחלום עליה בלילה וללקק את האצבעות ביום, היא סוד השמור ליודעי דבר בלבד. אספנו בשבילכם ארבעה סודות מארבע מסעדות – הנה השקשוקה
ולהלן חדשות המסעדות: מסעדת מאראבו מתהדרת בימים אלו בתפריט יין ישראלי חדש, מסעדת כרם זיתים פותחת תערוכה מנדלות של הציירת ענת בר שלום ומסעדת פדריקו שבכיכר העיר תל אביב מזמינה אתכם לערב שישי מטורף. באים?
מהקומה השנייה של הביסטרו סינטה בר, מחלון הזכוכית הצופה אל הרחוב, מתגלות שדרות מוריה ומציגות אורבניות חיפאית במלוא תפארתה. סינטה בר, ביסטרו-בר אסתטי בחיפה, מציג תפריט בשרים, דגים ופירות ים משובח ומהוקצע
"מסוג המקומות שנותנים לך להרגיש כמו בבר שכונתי, ביתי, אבל בלי לעשות לעצמו הנחות כשזה מגיע למקצועיות ולאנינות של העושים במלאכה..." אדם בר בבר שטרן 1 – 24 ברזי בירה, 150 סוגים של בירה מבקבוק והמון נקניקיות
"רוצים עוד? אז מה דעתכם על טרטר פארידה, מעוטר בסלילי קולרבי, רוטבגה, גרניטה פלפל ירוק חריף ברוטב יוגורט וטרגון?..." מיה ואדם בר במסעדת שקוף: הבילוי בשקוף הוא חוויה שעוטפת אותך בהדרגה, ומכל הכיוונים והחושים
אפרת רוזן מחליטה החלטה דרמטית ומגיעה למסעדת המושבה 54 שבראשון לציון. כקולומבוס היא מגלה יבשת חדשה, ובה פוקצ'ה סיניה, רביולי בטטה, שיפודי פרגיות רכים ועוגת ריבת חלב נהדרת. להתמסר לריגוש חדש כבר אמרנו?
יובל בלנקובסקי מגיע למסעדת אבו אל עבד שבכפר הערבי אבו גוש, ונהנה ממאכלים ערביים אותנטיים, הרבה יותר מחומוס-צ'יפס-סלט ליד המנות המוכרות. ובעיקר הוא מדבר בשבחה של הקידרה המקומית המבושלת במשך שעות ארוכות
"לטעם הניטרלי של גבינת המוצרלה מתווספים הטעמים העוקצניים של פרוסות אנשובי, לימון כבוש וסלסת עגבניות. נכון, זה לא המתכון הקלאסי, אבל בעינינו התוצאה הרבה יותר טעימה..." שפרה צח טועמת את פניני לילוש, תל אביב
אורית איציק מדווחת מתחרות השפים הצעירים של מסדר אבירי הגריל, שנערכה בבית הספר תדמור שבהרצליה. הזוכה המאושרת – איילה ויצגול – תייצג את ישראל בתחרות הבין לאומית שתיערך השנה בטורקיה, אבל רק אחרי תקופת הכשרה ארוכה
מסעדת המאכלים של ברטה, ביתית וחמה בפארק המדע ברחובות, מזמינה אתכם לתבשילים ממגוון העדות. התפריט של המאכלים של ברטה משתנה בהתאם לירקות העונה ולטריות הפרודוקטים, לקראת שבת וחג – מכירת אוכל מוכן, ובצהריים – עסקית