Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת יושידה אילת

יושידה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לינור דגן יוצאת לחופשה באילת. בין הבריכה עמוסת הילדים ורובי המים למשפחות עשירות הילדים ליד בופה ארוחת הבוקר, היא יוצאת לאכול במסעדת יושידה היפנית שבעיר – כאן האווירה רומנטית ונעימה והמנות מקוריות ומיוחדות

בואי לאילת. הבריכה במלון עמוסה בילדים חמושים ברובי מים. ארוחת הבוקר עשירה, וגם המשפחות המתארחות עשירות בילדים. צוות הבידור משעשע עם אירובי-פול-ווליום בבריכה בתשע בבוקר, כאילו מישהו שכח שאני בחופשה.

אילת הפכה ליעד החם ביותר, כולם נוהרים אל עיר הקיט כאילו היא אי בודד של חופש ושלווה, רק שהיא לא תמיד כזו. אם הגעתם לאילת ובאמת חשקה נפשכם בקצת שקט, באווירה רומנטית ובאוכל מצוין, הרשו לי להמליץ על מסעדת יושידה.

יושידה לא נמצאת בטיילת העיר כמו רוב המסעדות, אך כל נהג מונית או עובד מלון יידע לתת לכם הוראות מפורטות ומדויקות, כאילו היא חלק בלתי נפרד מהנוף המקומי. ואכן כך: מסעדת יושידה חוגגת השנה יום הולדת 10, יושי, בעל המסעדה, הגיע לאילת הרבה לפני, אז הוא התחיל להפיץ את בשורת הטעם היפני לשפים של בתי המלון באזור.

לכבוד התבגרותה של בת טיפוחיו החליט יושי להפוך אותה לכשרה. מפתיע? מרתיע? כלל וכלל לא. אוכל יפני כשר מאפשר לבחון את התיבול המדויק והמורכב שבו מאופיין המטבח היפני, בלי שטעם השרימפס והקלמארי יגנבו את התהילה. ובמבחן זה נעניק ליושידה ציון 100.

את הארוחה פתחנו בכוסית יין שזיפים מתקתק ועדין שהוגש בכלים מסורתיים, אחריו הגיע לשולחן מרק ראמן מיסו ועוף- מנה, שאף על פי שטעמתי אותה במקומות רבים, הצליחה לחדש אפילו לי. טופו, עוף, אצות - ההפתעות לא הפסיקו לצוץ.

לאחר שהמרק הרגיע את בטננו היינו פנויים להתחיל ולטעום: טמאגו בטטה וקוקוס- רול מקורי ומעניין. הייתי ממליצה לקנח אתו את הארוחה, במיוחד בשל ההפתעה המתקתקה והמקורית שמחכה בתוכו, מתחת למעטפת הקוקוס – תפוח עץ, שהשתלב נהדר במתיקות הבטטה.

בין המנות היה נעים לנוח עם סלט הכרוב ים-יבשה. הוא משלב את כרוב הים עם כרוב היבשה, והרוטב הייחודי של יושידה, העשוי בבסיסו מווסאבי, מאחד את הטעמים ומקפיץ את המנה. זה היה טעים.

איטריות היאקי סובה, שצפו ברוטב סויה מבוסס הפירות שהפך את המנה למתקתקה-מלוחה היו עשויות היטב. רול הספייסי סלמון שתובל בצ'ילי מעודן היה פשוט מצוין. בעודנו משלבים ידיים ונהנים מהאווירה הרומנטית ביושידה, נשלחו לשולחננו כופתאות גיוזה עוף. אלו, הסביר יושי, הן כופתאות מזל שאוכלים באירועים ובחגים כמו ימי הולדת וראש השנה. הגיוזה הייתה טרייה, הבצק בושל במידה הנכונה, המילוי עסיסי ואיחולי המזל וההצלחה שנשלחו עם המנה היו ככל הנראה התיבול הסודי שהפך את המנה הזו לכה טעימה.

אם הגעתם עד הלום אמליץ לצאת לחופש אמתי ולהרשות לעצמכם את הבננה המטוגנת בפירורי הקוקוס. בליווי התה ששתינו, סיימנו את הארוחה והרגשנו כאילו יצאנו מטיפול ספא ארוך. הכול ישב במקומו ואנחנו היינו נינוחים ומרוצים.

אגב, יושי מתגורר במהלך השנה בבריטניה ורק בחודשי הקיץ הוא מגיע אל יושידה כדי לנצח על התזמורת מקרוב, כך שהיחס האישי והחם מובטח. בתיאבון.