מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על בית קפה פרש ירושלים

פרש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סלט נהדר של חצילים על האש, טחינה, לבנה בשמן זית, סלט פלפלים אדומים עם עשבי תיבול, זיתים ירוקים בכבישה ביתית (נורית אכלה את כולם לפני שהספקתי לטעום), קוטג', קוביות גבינה צפתית..." יעל ברקוביץ', פרש, ירושלים

לפעמים יש חברות טובות שהקשר אתן ניתק לאורך השנים ללא סיבה ממשית, או שהוא הופך לשרשרת "לייקים" חסרת משמעות בפייסבוק. אני ונורית, חברתי מתקופת הצבא, יצרנו ביננו מסורת שעוזרת לנו להישאר זו בחייה של זו: בדומה לקופות החולים, חילקנו את השנה לרבעונים, ולפחות אחת לרבעון אנחנו משתדלות להיפגש לארוחת בוקר משותפת. הפעם הוביל אותנו מועדון ארוחת הבוקר למגדנייה פרש, שממוקמת במרכז המסחרי הירוק של קריית יובל.

מגדניית פרש היא מוסד ירושלמי משפחתי, ותיק ומכובד, אשר חגג 50 שנה להיווסדו בחודש מאי האחרון. מקים בית הקפה, מרדכי פרש, החל לעבוד בקונדיטוריות בגיל 14, ועבד בין השאר בבית הקפה המיתולוגי "פת" ובקונדיטוריית "קופ", עד שבשנת '61 פתח מקום משלו, כאן הוא המשיך את מסורת האפייה האירופית וברוחה גם פיתח מאפים, עוגות ועוגיות בנגיעה אישית. ואכן, מיד עם כניסתנו למגדנייה רותקנו לוויטרינה שבה מוצג שלל עוגות ומאפים כגון טארטלטים, פטיפורים ואקלרים, ועל גביה מונחים מגשים עמוסים עוגיות משלל מינים וצורות. בין השאר ניתן למצוא כאן עוגיות ייחודיות למקום כגון שטרודל שקדים ומגוון רחב (מהגדולים בארץ) של מאפים ללא גלוטן.

מתי פרש, בנו של מרדכי, החל לעבוד באפייה וללמוד את רזיה כבר כנער, עבר השתלמויות נוספות באירופה בכלל ובבלגיה בפרט, וכיום הוא מנהל את המקום תוך שמירה על שיטות האפייה המסורתיות ועל הקו המנחה שהתווה אביו. מתי אף הרחיב את מגדניית פרש לביסטרו המציע מגוון מנות לצד המאפים, ותפריטו כולל סנדוויצ'ים, סלטים, טוסטים, פסטות ודגים. כיום מציע פרש גם שירותי קייטרינג לאירועים קטנים וגדולים יותר (עד 250 מוזמנים), עם מנות ומאפים מיוחדים שנתפרים לפי צרכי הלקוח.

ובכל זאת החידושים בפרש לא מחקו את הישן: תמונת הקולאז' המרהיבה על קיר המסעדה מגוללת את סיפור המקום והמשפחה, ומאזני השקילה המקוריים מסוג "מאזני הארץ" מוצגים גם הן לראווה ומקנים למקום אווירה משפחתית ונופך היסטורי.

העיצוב של פרש עכשווי ואופנתי: ניתן לשבת בחוץ על רחבה מרוצפת בעץ וליהנות מהאוויר ומהירוק בעיניים, או בתוך חלל המסעדה הנעים, שכולל כורסאות שחורות, כסאות, שולחנות עץ ודלפק עם עיתוני היום. סטודנטים המחפשים ללמוד מחוץ לבית ולאכול משהו מתוק, כמו גם הגולשים הכפייתיים שבינינו, יכולים ליהנות מאינטרנט אלחוטי במקום.

נורית ואני הזמנו, כמובן, את ארוחת הבוקר הזוגית, שמוגשת בפרש בכל שעות היום. בשלב ראשון הגיעו לשולחן שתי ג'בטות טריות מקמח מלא, שנאפו במקום בתוספת חמאה ושני סוגי ריבות ביתיות: גזר עם צימוקים וריבת תפוז. מיד אחריהן הגיע מיץ תפוזים, שנסחט באותו הרגע והיה טרי ומרענן. כל אחת מאתנו קיבלה גם צלחת עמוקה ובה כמות נכבדת של סלט, שהורכב מחסה, עגבניות ומלפפונים, עגבניות שרי, פלפל צהוב ובצל ירוק, ותובל ברוטב ויניגרט. לצד הסלט הגיעה צלחת נפרדת ועליה ביצה עשויה לפי רצוננו: אני לקחתי מקושקשת עם עשבי תיבול, ונורית חביתה עם פטריות. טרם הספקנו לטעום את החביתה, שירדה רגעים ספורים קודם לכן מהמחבת והייתה ביתית ועשויה במידה הנכונה, התמלא שולחננו בשלל צלוחיות ובתוכן כל טוב: סלט נהדר של חצילים על האש, טחינה, לבנה בשמן זית, סלט פלפלים אדומים עם עשבי תיבול, זיתים ירוקים בכבישה ביתית (נורית אכלה את כולם לפני שהספקתי לטעום), קוטג', קוביות גבינה צפתית וסלט טונה. לא נותר לנו אלא לשקוע במלאכת האכילה של ארוחת הבוקר העשירה והמגוונת, שכל מרכיביה מוכנים במקום, ועל כן הם טריים וטעימים.

בסוף הארוחה שתינו קפה הפוך לנדוור קטן, שהיה חזק ומשובח, ושמגיע אף הוא כחלק מהארוחה. בדרכנו החוצה שזפו עיניי את ויטרינת המאפים המרהיבה, והבטחתי לעצמי לחזור לקפה ושלל פטיפורים בקרוב.