פפרדלה, חונק כמרים, גורגונזולה, בולונז, ניוקי, ריבוליטה, קנלוני, לזניה, בזיליקום, פיצה, סרדינים, פנה קוטה – אחד מאלו בטוח עושה לכם את זה (אם לא כולם). הנה לכם מסעדות איטלקיות מומלצות שמגישות אוכל איטלקי בנה-בנה
מסעדת מודרן ממוקמת במוזיאון ישראל ומציעה מטבח ירושלמי עכשווי מול נוף עמק המצלבה והכנסת. התפריט – משתנה בהתאם להיצע השוק, והיין – מקבל מקום של כבוד. בימים א'-ה' מוצעת כאן גם ארוחה עסקית משובחת, ממיטב המנות
הכנו לכם מתכון מנצח להרמת גבות ולספיגת קריאות התפעלות. הנה מתכונים ממיטב השפים והמסעדות, לשימוש ביתי על שולחן החג. אז מה בא לכם? קדירת לוקוס פלרטטנית? עוגת דבש ובירה שחורה? שוט בננה רום טרופי? חג שמח!
צדק חברתי: מי שמאס בבישולים, מי שמעדיף שנת צהריים על פני סירים מהבילים, מי שמעוניין בארוחה מוכנה, חמה ואיכותית שמלכתחילה לא היה מכין בעצמו – ראש השנה הוא הזמן למימוש הזכות הבסיסית שלכם. הנה מדריך לאוכל מוכן
"כמו בטרטוריות האיטלקיות או בטברנות היווניות – גם המזה הקפריסאית של צ'בי (צ' בסגול, ב' דגושה) כץ סובבת סביב דמותו המיתית של בעל הבית..." מיכל גיא מעבירה ארבע שעות בארוחה אצל צ'בי ביישוב שעל שברמת הגולן
ברוח החברתית מתכונן יובל בלנקובסקי לראש השנה עם יינות מקומיים, שנותנים תמורה טובה למחיר: יקב ויתקין מהטובים בארץ; עשייה חברתית ביקב טוליפ; מחירים שפויים ביקב הרי גליל והיצמדות לקרקע ביקבים ברקן וסגל
מי אמר שגם השנה צריך שוב לבקש כסאות מהשכנים, מי אמר שגם השנה צריך שוב לקנות סט מצעים למארחים, ומי אמר שגם השנה צריך לאכול סלט מיונז ועוף עם תפוחי אדמה? לא תעדיפו לבלות את ערב ראש השנה בתרנגול הכחול או במאראבו?
בראש של המסעדה היהודית בבני ברק: מחאה חברתית וצרכנית שכוללת הימנעות מעבודה קשה במטבח כמו גם מרשתות הענק, חזרה לאוכל היהודי המוכר והטוב ולאיכות הכנה בלתי מתפשרת. ובעיקר: אוכל טעים וטוב לשולחן ראש השנה שלכם
"עמוסה בסלים ובשקיות כמו שאר האנשים שמסתובבים במטעמי שולחן ערוך, הלכתי לעבר הקופה, בין לבין לוגמת כוס לימונדה קרה שמציעים כאן בחינם, ומתכנת את שנת הצהריים שלי..." שירלי רחמים מעדיפה שינה עמוקה על פני עבודה במטבח
"צלחת העלילה שלי התרוקנה לאיטה וחשפה את הציטוט שהודפס עליה: '...שהכל יהיה רענן, שהכל יהיה עדין. רק לנגוע. רק לשים אחד על השני. רק להראות לאוכל את התבלין שלו...'" יעל ברקוביץ' חוזרת הביתה, אל תמול-שלשום, ירושלים
מסעדת רסטובר, כמו לבה הפועם של שכונת רחביה, שבו היא ממוקמת, מסבירה פנים לאורחים גם בסופי שבוע, עד השעות הקטנות של הלילה. ומהתפריט היומי האיכותי והמשתנה תוכלו ליהנות גם בשעת צהריים במסגרת ארוחה עסקית משתלמת
אל האטריות המבושלות בסגנון תאילנדי מתייחסים בסלחנות בעת החישוב הקלורי, את הירקות המוקפצים סופרים כבעלי ערך תזונתי גבוה והמנה כמעט תמיד גדולה ומתאימה למשלוח. מה הפלא שכשאומרים משלוחים מתכוונים ל"משלוחים תאילנדי"
"בערב ההוקרה שנערך לו לאחרונה עמדה והריעה לו כל תעשיית היין הישראלית. ובצדק, החלוץ שלפני המחנה לימד אותנו איך לשתות יין, איך לחשוב על יין ואיך להתנהג עם יין ובלעדיו..." יובל בלנקוסבקי נפרד מדניאל רוגוב
"סצינת הדו-קרב: המלצר ממליץ על עלי זוקיני צרובים במילוי גבינה צרפתית, מנהל המשמרת מחזיר קונטרה עם פרחי ארטישוק פריכים, זוקיני! ארטישוק! עוד רגע יתנופפו מזלגות באוויר, או אז מכריעה הגיבורה... שפרה צח, סרט בפדריקו
"נאלץ להאמין להם, כי הסיכוי שהיה בפסטיבל מישהו שאכן יכול היה לספור עד מאה וחמישים הוא קלוש ביותר. מה גם שאם היו חסרות כמה בירות, אף אחד לא היה מוטרד..." יעקב אלברט ממתין להשתלת כבד אחרי פסטיבל הבירה בירושלים
"קולוני, שממוקמת בתחנת הרכבת הישנה של ירושלים, היא הרבה יותר מסתם מסעדה או בר, היא מציעה חוויה קולינרית כוללת, ומצליחה לרענן סועדים כבויי יום..." יונתן שטרנברג מגיע לארוחה ירושלמית אחרי יום עבודה ארוך
הצלצול קורא לנו – הנה כל המשפטים הנכונים שאתם וילדיכם רוצים לאמץ לקראת שנת הלימודים החדשה. אין סיכוי שהדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה תרשה לכם לאכול קרואסון או סופגנייה ומיץ פטל בדרך לבית הספר או לעבודה
"אולה היא טאפאס בר בסגנון ספרדי המציעה מנות קטנות במגוון טעמים וצבעים, מה שהופך גם את הארוחה במסעדה לחוויה צבעונית ומלאת טעמים..." אורלי פרש אזולאי מסכמת את החוויות באילת בערב צבעוני ומעניין בטאפאס בר אולה
בקניון G, מתחם צמרת החדש בצפון תל אביב, מציע השף שאול בן אדרת למסעדת התרנגול הכחול משחק, יצירתיות ופרשנות אישית על מוצרי שוק טריים. ולא רק לעשירים: התרנגול הכחול מציעה ארוחה עסקית בכל יום בשעת צהריים, וגם בשישי
עוד לא סוודר או פוך, ובכל זאת נראה שהקיץ מתחיל לאסוף את כליו ולסגת, מפנה את מקומו לחגים. ובעניין החגים: איפה אתם בראש השנה? ומה יהיה על שולחן החג שלכם? הנה הצעות למסעדות שכבר מתחילות להכין לכם אוכל מוכן לחג
בשורת הקולינריה הגיעה לראשון לציון כבר מזמן, וחלק מהמסעדות בעיר אפילו מככבות בראש המצעדים. אספנו בשבילכם ארבע הצעות למסעדות שמציעות אוכל טוב בעיר כדי שתדעו מה לחפש באמצע יום עבודה או אחרי בילוי לילי
באבא יאגה, המסעדה של המכשפה הסלאבית ברחוב הירקון בתל אביב, מחדשת היום (1 בספטמבר) את התפריט. לצד מנות מוכרות מהמסעדה, כמו המחבת הלוהטת, תוכלו ליהנות גם מטרטר פילה בקר בליווי ביצה עלומה, מלינגוויני פירות ים ועוד
'"ביום ההולדת שלנו נלך עד הסוף. בשנה שעברה הופיעו כאן מוש בן ארי ועומר אדם והשנה עינת שרוף תהיה על הבמה. יש לנו המון הפתעות, מבצעים ומתנות...'" יונתן שטרנברג מתכנן את חגיגות יום ההולדת החמישי של דבלין ירושלים
"על גבי הסטייק ניכרים סימני צלייה מושלמת והוא מגיע לשולחני בדרגת מדיום, בדיוק כפי שביקשתי – מעט חרוך מבחוץ ועסיסי מבפנים – גן עדן לקרניבורים..." יונתן שטרנברג אמנם לא גר בשכונת עין כרם אבל הוא אוהב לאכול בכרמא
"שרימפס וקלאמרי ברוטב שום ושמנת; שרימפס וקלאמרי מטוגנים; קוקי סאן ז'אק ברוטב מרטיני, חמאה ויין; ג'מבו שרימפס בגריל; מולים, וגולת הכותרת - סרטן פריך. זה היה מראה מרגש ויפה..." אורלי פרש אזולאי, רק דגים, אילת