מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדת קונפי בחיפה

קונפי חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אורלי פרש-אזולאי מוחה במסעדת קונפי שבחיפה: הנוף עוצר נשימה, התפריט מרוקאי-ים תיכוני משודרג, השף גיא פרץ מפליא במטבח, השירות אדיב ומסור, האלכוהול זורם ובסוכות גם יתארח כאן פסטיבל הסרטים. את באה לחיפה?

רגע לפני החגים ועל רקע המחאות החברתיות החלטתי להביע מחאה משלי. הרמתי טלפון לחברתי מיטל ומחיתי באוזניה על כך שבמשך כל חודשי החופש הגדול לא הצלחנו להיפגש. מיטל הזדהתה וקבענו כבר באותו ערב לפרגן לעצמנו מסעדה. כיוונו גבוה והגענו אל קונפי, ביסטרו שף ים תיכוני השוכן במתחם המלון קראון פלאזה בחיפה.

הנוף עוצר הנשימה שמקיף את קונפי הביא אותנו להתיישב ליד החלון, דרכו הבטנו ביופיו של מפרץ חיפה והאוניות העוגנות בנמל.

המטבח של קונפי הוא מטבחו האישי והבלתי מתפשר של השף גיא פרץ. מבעד לגבולותיו הפתוחים נראים אשפי המטבח מכינים מנות משובחות. פרץ, שכחובבת מושבעת של ערוץ האוכל אני מכירה אותו היטב, רכש את האהבה לתחום ממורשת המטבח המרוקאי ואחר כך שילב אותה עם מסורת ים תיכונית, מה שיצר מנות מושלמות. האווירה הנינוחה, המוזיקה הנעימה והשירות האדיב והמסור מוסיפים גם הם לניחוחות הים תיכוניים, ומיטל ואני התמסרנו.

כפתיחה ועוד לפני שהצצנו בתפריט קיבלנו לחם בניחוח טרי ולצדו קונפי שום, טחינה, זיתים וחצילים. במנות הראשונות כיכבו מיני סיגרים קטנים ופריכים במלית שקדי עגל קצוצים, אריסה, כוסברה ולימונים כבושים שהונחו כלאחר כבוד על קרם אריסה וטחינה לבנה. לצדם הוגשה לנו פסטייה מרוקאית במלית עוף - מנה מתקתקה עם אגוזים, שקדים וצימוקים שהונחה על ריבת ברנדי משובחת. לא ויתרנו גם על סלט עגבניות ים-תיכוני שכלל עגבניות שרי, זיתי טאסוס, חצילונים כבושים, שבבי צנונית, קוביות ארטישוק, לימונים כבושים ועוד ירוקים קצוצים שהוסיפו רעננות מקסימה לסלט. ניכר היה שחומרי הגלם האיכותיים נבחרו בקפידה רבה, מה שיצר טעמים מיוחדים.

למנה עיקרית בחרה מיטל רוסיני – פילה בקר ועליו נתח כבד אווז משובח בליווי רוטב תאנים ביין המוגש על פירה שורשים. אני לעומתה התהפנטתי לפרימיום אנגוס - 350 גרם של נתח אנגוס משובח ביותר, צלוי במיציו הטבעיים ומוגש בליווי צ'יפס קונפי, עגבנייה צלויה וקונפי שום, כמובן. שתי המנות היו מעולות. נתחי הבשר המשובחים קיבלו טיפול ראוי ושולבו בירקות ארץ ישראליים, שמן זית כתית והמון אהבה.

תפריט היינות המשובח של קונפי מייצג שלל יקבי בוטיק ישראליים, ולצדו - תפריט אלכוהולי משובח להשלמת החוויה הקולינרית המפתיעה בחיפה.

מסוחררות ומצחקקות התחלנו לפזול לעבר תפריט הקינוחים, כאן היה לנו קל. מיטל, חובבת השוקולד המושבעת, ניסתה את מנת הטריפל שוקולד הגאונית שכללה ספלון סופלה חם ומשובח, מרקיז שוקולד וטראפלס שוקולד וויסקי. אני, חובבת החלווה, דבקתי בקדאיף חלווה שכלל שלוש סלסלות קדאיף פריכות במילוי גלידת וניל צרפתי, חלווה מוקצפת, פיסטוק גרוס, טחינה גולמית וסילאן. בזמן ששלחנו כפיות זו לצלחתה של זו סיכמנו שהערב הזה אמנם קרה מאוחר מדי, ובכל זאת עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

ארוחה מהסרטים בקונפי: במסגרת פסטיבל הסרטים בחיפה שיתקיים בסוכות הקרוב-13/10-22/10/11 , תציע מסעדת קונפי למבקרי הפסטיבל חוויה מבעבעת וכשרה מהסרטים. הארוחה תכלול לחם חם מהתנור, מבחר מטבלי הבית, מנה ראשונה, מנה עיקרית קרניבורית על חרב ויין מבעבע ללא הגבלה. המחיר: 109 ₪ לסועד. בין המנות: פסטייה מרוקאית, סלט עגבניות ים תיכוני, חרב אנטריקוט, חרב פילה וחרב פרגיות. לאורך הארוחה יוגש יין מבעבע ללא הגבלה