כל המנות שראינו היו מעוצבות ומושכות, וכמובן, גם טעימות מאוד. מנה של פטריות ממולאת באגוזים, כרישה, וגבינות על מצע של סלט ירוק ושמנת חמוצה המשיכה את החגיגה.
ב''ארץ זבת חלב'' שבמושב נחלים מקדישים את בקרי שישי למבוגרים בלבד, עם ארוחת בוקר הכי מפנקת שאפשר, בניחוח כפרי של פעם: בתים צנועים, ירוק של אחרי הגשם, חמור קשור בחבל ותרנגול מתרוצץ
הערב הראשון של סדנת בישול פירות ים עם השף איל לביא, היה ערב קסום. משתה חגיגי ומיוחד, שנמשך ברוגע ובנעימות והפך לבילוי של למעלה מחמש שעות. כשהקסם נגמר, נזכרנו באושר שהמשתה הפעם יימשך יומיים
האם קיים בכלל מטבח ישראלי? השאלה הזאת מעסיקה את הישראלים לא פחות משאלת חפותו של הנשיא קצב. אחרי יותר מעשרים שנה של התעסקות בה, אפשר לקבוע בוודאות שיש חיה כזאת. והרפרטואר של המטבח הישראלי, עד כמה שזה מפתיע לגלות, כולל אפילו עוד כמה דברים חוץ מבמבה, קרמבו, לחם שחור עם קוטג' ושניצל בפיתה (עם הרבה חריף)
השף ניר דגן מפימנטו בכתבה שנייה בסדרה על ההיסטוריה של האוכל. והפעם, על דרכם הפתלתלה של מאכלי הרחוב מהדוכן למסעדות הגורמה האופנתיות. ויש גם מתכון לסביצ'ה בנוסח פרואני
אל תתנו למיקומו הנחבא אל הכלים של קפה SOL להטעות אתכם. המסעדה מוכרת היטב למיטב מבקרי המסעדות. לאלו שאינם מכירים הארוחות העסקיות מהוות סיבה נפלאה לבוא ולהכיר. במחיר הנע בין 14-50 ש''ח תזכו לחוויה קולינרית שתגרום לכם לחזור שוב ושוב.
הפוקצ'ה של מרתה מתפצפצת בפה, פריכה ונימוחה גם יחד ומוגשת בתיבול מינימאלי של רוזמרין ומלח גס. יחד איתה קיבלנו מנת עדשים אורגניות. פשוט עדשים, אבל כאלה שבושלו בעשבי תיבול והוגשו עם שמנת חמוצה ותלולית של בצל מטוגן ובשר חציל קלוי. הכל השתלב יופי ביחד, כשהפוקצ'ה משמשת כתגבורת מבורכת
אבי הלוי התוודע ל''איירספיד'', שנאפס שזיפים חדש שהגיע לארץ הישר מגבעות תורינגיה שבגרמניה, ועורר בו זיכרונות מתוקים (ומחממים)
אחרי שפיצחנו צלוחית של ''אדממה'' (תרמילי סויה ירוקים מאודים עם מלח), הגיעה ''קומבינצית דים-סאם'': מגדל המורכב משלוש סלסילות במבוק, בתוך כל אחת מהן סוג שונה של דים סאם, האחד באו (כופתאה מבצק שמרים) במילוי בקר עם פטריות, השני בצק שקוף במילוי עוף, ירקות ואגוזי קשיו, והשלישי, הטעים ביותר לדעתי היה כיסון מגולגל עם אווז מעושן, אפונה ופטריות שיטאקי
סירי לחץ עם מנגנוני בטיחות מוגברים, טיימר נשלף ורשת אידוי, וזוהי רק ההתחלה. שפרה צח כתבתנו, חזרה ממסיבת העיתונאים של חברת ''טפאל'' מלאת רשמים
''ההזמנה הגיעה בתוך פחות משעה, כמובטח. גודל המנות במשלוחים, כמו במסעדה, ראוי לציון. שתי מנות מרק סיפקו משפחה רעבה, שלגמה בשמחה מהמינסטרונה העשיר. לצד המרק הגיעו קופסאות קטנות עם תוספות, גבינת פרמזן מגוררת ורוטב פסטו חריף''. שפרה צח ממליצה על שירות הטייק אוויי החדש של פרינצ'יפסה
אפל במידה ורועש במשורה, מלא ודחוס באורחים ומעוצב ברמזים לשנות ה-60, באגסי נראה בלילה כמו שבר צריך להראות. כל קשר למסעדות הפועלים של ילדותי בפלורנטין, הבורקס של סבי והאשכוליות בסודה, מקרי בהחלט
אוהבים אותם בכל מקום על פני הגלובוס, הסועדים אבל לא פחות מהם המבשלים. סוד הקסם של תבשילי הקדירה, ארוחות בסיר אחד ובבישול ארוך
מסעדת סופיה במלון ענבל בירושלים עושה הרבה כבוד לירקות השורש. במסגרת פסטיבל מיוחד שנערך במקום יוגשו מגוון מנות מקוריות שהמשותף לכולן הוא ירקות שורש. בואו לטעום מה אפשר לעשות עם שורש סלרי או פטרוזיליה.
חוויית הבישול הראשונה של סילבה וינר התרחשה כשהיה בן שבע והכין לאמו חביתה. בעקבות ההצלחה והמחמאות, גילה את ייעודו. השאלון הפעם עם השף של מסעדת אויאמה היפנית לרגל חגיגות שנה למסעדה
בברזיל מתכוננים לקרנבל השנתי וגם אצלנו לא מפסיקים למצוא סיבות למסיבות. בקיבוץ פלמ''חים חוגגים את פסטיבל הבטטה, למסעדת בוחא יום הולדת שנה וגם בעמותת ''חיים'' למען ילדים חולי סרטן מבקשת להפוך את פורים המתקרב לחג שמח
המיזוג של בשר ואוכל ים נחשב בעבר לעברה חמורה על כללי הבישול העילי, אבל מניסיוננו האישי אם מיזוג כמונו, שבעבר נתפס על ידי חוגים שונים במשפחותינו כקטסטרופאלי, התגלה כהצלחה ואף חוגג עשור שלישי להיווסדו, כדאי לשמור על ראש פתוח. במילים אחרות, היה נפלא. הרוטב עשיר, הבשר מצוין ופירות הים טעימים. סיימנו את המנה סחוטים מאושר
הילדים הם כמובן רק התירוץ, כי מי מאיתנו יצהיר בגלוי (וחמור יותר, תצהיר, בלשון נקבה) שבכוונתו/ה לאכול היום לארוחת צהריים פיצה שוקולד או קרפ ממולא בקרם מרשמלו ומעוטרי בדובוני גומי, ועוד ללוות את הכל בספל של משקה שוקולד איטלקי, מין מרק סמיך ומתוק של שוקולד מהחלומות?
סינקופה בר בחיפה, שנפתח לפני כחצי שנה, התברר, כמו שמבטיח שמו, כמקום עם דגשים שונים. אפשר למשל לשבת על הבר ולצלול לתוך האלכוהול, אפשר לשבת על הספות בפינה ולהתמסר לאוכל ולשיחה שקטה ואפשר לעלות לגלריה ולהתלבט. כיוון ששנינו החלטיים, החלטנו פה אחד להתלבט בגלריה
לרגל הולנטיין הקרב ובא, בחרנו להביא לכם פתרון מושלם למתנה מקורית, שכולה רומנטיקה ותשוקה: סלסלות גורמה מפנקות. אתם מוזמנים להשקיע קצת בבני הזוג שלכם. בדרך-כלל זה משתלם...
''גם קפה'' נמצא בתוך פארק רעננה, על שפת האגם. העיצוב פשוט ונקי, אבל הנוף פסטורלי כאילו אנחנו בלב אזור האגמים של צפון איטליה. כשמימיו הכחולים של האגם, המזרקה והברבורים ניבטים מכל חלון, מי צריך עיצוב מתוחכם על הקירות?
שש המלצות לבילויים רומנטיים במיוחד ליום האהבה
אם יש בארץ שף שאפשר לסמוך עליו שיוציא מהוולנטיין דיי את מקסימום הרומנטיקה שאפשר לסחוט, הרי זה ניר צוק. המלצה לחג האהבה ושני מתכונים חושניים במיוחד למי שבכל זאת בוחר לחגוג בבית
נעמה הלוי, צמחונית בארון, הצטרפה לסדנת הבשר המעשית של ''פודסטפס סדנאות בישול'' ונזכרה מה טוב בחיים
''איזו הוכחה ניצחת יותר לאהבה אפשר להציג מלסעוד עם בת זוגך הנצחית במקום בו מככבות בתפריט מנות כמו ''קערת סלט קינואה'', ''קרפצ'ו ירקות חורף'' (שככל הנראה עשוי מהפילה של השומר) ו''כוסמת עם פטריות יער''? במקום בו אפילו במנות שמכונות ''המבורגר'' אין פירור של בשר?''. נטע גל לקח את אהובתו לדגום את סעודת הוולנטיין של ''קום איל פו'' ויצא גבר